Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009

Καταφεύγουν στις αθλιότητες...

Την ώρα που ακόμη και η συντηρητική πλην σοβαρή "Καθημερινή" φιλοξενεί μία "πρωυπουργική" συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου (με αντίστοιχη "πρωθυπουργική" προβολή της με ανάλογη φωτογραφία και διαφήμισή της στην τηλεόραση!), τα "παπαγαλάκια" και το "βαθύ κράτος" της ΝΔ επιλέγουν να αναμασήσουν με τα σποτάκια τους το θέμα με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, αμφισβητώντας τον πατριωτισμό του Γιώργου, του Πασόκ, όλων μας εν τέλει! Για τους "μικρόνοες" της ΝΔ φαντάζει αδιανόητο το να προωθηθεί ο αγωγός παράλληλα με την διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και την διασφάλιση των περιβαλοντικών όρων για την Θράκη! Νομίζουν ότι, με το να υπογράψουν μία συμφωνία με τους Ρώσους, εκπλήρωσαν την υποχρέωσή τους! Εμ, δεν είναι έτσι! Και ο γέρος Καραμανλής μας έβαλε στην ΕΟΚ χωρίς διασφαλίσεις, μόνον και μόνον για να λέει ότι μας έβαλε, αλλά αν δεν ήταν ο Ανδρέας να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους ένταξης και να εξασφαλίσει τα ΜΟΠ, τώρα θα ήμασταν ακόμη η τελευταία τρύπα του ζουρνά!

Γι'αυτό και ο Βασικός Σχολιασμός είναι σήμερα καυστικότατος:

"ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ! ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΧΘΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Κατάπτυστο σποτάκι προβάλει από σήμερα η Ν.Δ. Αμφισβητεί εμμέσως πλην σαφώς τον πατριωτισμό του Γιώργου Παπανδρέου στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Διατυπώνεται το άθλιο ερώτημα «Τι πρόβλημα έχει ο κ. Παπανδρέου με τα στρατηγικά ανοίγματα της Ελλάδας στη Ρωσία;», με αναφορά στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
Κρύβουν χυδαία την ξεκάθαρη απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε στη Δ.Ε.Θ. για το θέμα του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη: «Κατ' αρχήν, να ξέρετε ότι εμείς ήμασταν η κυβέρνηση, που ξεκίνησε τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Και φαίνεται ότι θα είμαστε εμείς η κυβέρνηση, που θα ολοκληρώσει τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Άρα, λοιπόν, είναι βούλησή μας να προχωρήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαπραγματευόμαστε συνεχώς κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των συμφωνιών, διότι πράγματι ήταν μια λεόντεια συμφωνία υπέρ τρίτων, και όχι υπέρ της ελληνικής πλευράς. Άρα, λοιπόν, διαπραγμάτευση για τα συμφέροντα της χώρας. Και έθεσα ένα ακόμα ζήτημα όταν μίλησα στην Αλεξανδρούπολη, που είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή, την περιβαλλοντική προστασία. Είναι ένας τόπος ομορφότατος, είναι ένας τόπος πράσινος, είναι ένας τόπος με βιοποικιλότητα, πρέπει να προστατευθεί. Αυτά είπα»".

Εδώ, η ανάρτηση του Παναγιώτη Βρυώνη για το ίδιο θέμα: "γιατί είναι κακό να θέλω καλύτερους όρους?".

Και εδώ, από το μπλογκ του Αλέκου Στάμου, η κριτική του Πανεπιστημίου Αθηνών στην ελλειπή συμφωνία της άχρηστης κυβέρνησης της ΝΔ με τους Ρώσους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: