Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Για πρώτη φορά...

...στον ΔΟΛ και το "Βήμα" τα έχουν χαμένα και η "γραμμή" γλυψίματος στον αρχι-άχρηστο Καραμανλή δεν περνά ή κάπου "χάνεται"!

Διαβάστε σήμερα τί λέει στην επιφυλλίδα του ο Πρετεντεράκος:

"
Τον Οκτώβριο, όταν οι ασυναρτησίες και η αφασία του Καραμανλή μετέβαλαν την ιεραρχία των δημοσκοπήσεων, γράφαμε ότι το ΠαΣοΚ έχει μια μεγάλη και ίσως ανέλπιστη ευκαιρία να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό και να καθαρίσει τις επόμενες εκλογές. Σήμερα, τέσσερις μήνες αργότερα, το συμπέρασμα είναι ένα: ο Καραμανλής και η ΝΔ ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Ολες οι δημοσκοπήσεις αυτό καταγράφουν και μόνο όσοι δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να τις διαβάζουν ισχυρίζονται το αντίθετο" (όλο το σχόλιο, εδώ).

Ελα, όμως, που το κεντρικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ:

"
Μουδιασμένοι είναι στο κυβερνών κόμμα μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που κατέγραψαν μια απόσταση ασφαλείας, της τάξεως του 4,6% και του 5%, υπέρ του ΠαΣοΚ. Η δημοσκοπική ανάκαμψη που κατέγραψε η Νέα Δημοκρατία μετά τον ανασχηματισμό ήταν πρόσκαιρη. Την αισιοδοξία για την ανατροπή του αρνητικού κλίματος διαδέχθηκε ο προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτό το δυσχερές περιβάλλον για τη ΝΔ τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες παραμένουν ισχυρά. Και αυτό παρά την παραδοχή ότι είναι ριψοκίνδυνο να προσφύγει σε εκλογές ένα κόμμα που εμφανίζεται δεύτερο, και μάλιστα με σημαντική διαφορά από το πρώτο".

Μπορεί, βεβαίως, όλα τα παραπάνω να οφείλονται και στην διαπίστωση της εφημερίδας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ... προ των πυλών, οπότε ακολουθεί την τακτική του "πατάμε σε 2 βάρκες" ώστε να μπορεί (όπως νομίζει...) μεθαύριο να πουλήσουμε εκδούλευση! Ξεχνάνε, όμως, εκεί στον ΔΟΛ ότι εμείς ... δεν ξεχνάμε!

Επ'αφορμή των όσων διάβασα σήμερα στο "Βήμα" και της σχετικής ανάρτησης του Γ. Κρόγια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: