Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009

Οι ίδιοι τους το ομολογούν!

Επειδή η δήλωση δεν έγινε από κάποιον "σταρ" βουλευτή ή στελεχος της ΝΔ, δεν πήρε μεγάλη δημοσιότητα. Πρέπει, όμως, να πάρει, καθώς αποτελεί απάντηση "από τα μέσα" στις ηλιθιότητες αντώναρων, τραγάκηδων, ρουσσόπουλων και λοιπών "φυντανιών" της κυβέρνησης των άχρηστων. Τη διάβασα στο blog parapolitika.gr:

Πονοκέφαλο σε Ρηγίλλης και Μαξίμου έχει προκαλέσει η χθεσινή συνέντευξη του βουλευτή Πιερίας Αντώνη Καρπούζα, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ κάνει αναφέρει ότι με την ανάληψη των πολιτικών ευθυνών «κουκουλώθηκε» το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Ο Καρπούζας που ανήκει στην φουρνιά των βουλευτών του 2004 λέει δημοσίως αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι μέσα στη Ν.Δ. Αν μάλιστα ήταν πιο δημοφιλής θα δημιουργούνταν και θέμα! «Θεωρώ ότι η οποιαδήποτε απόδοση πολιτικής ευθύνης είναι κουκούλωμα και μόνο, και τίποτε παραπάνω», τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ο «γαλάζιος» βουλευτής σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες σε τοπική εφημερίδα της Κατερίνης. Ο κ. Καρπούζας, ο οποίος και πριν από λίγους μήνες είχε υποστηρίξει πως πρέπει να μπουν στη φυλακή οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, επανήλθε περίπου στην ίδια γραμμή, ζητώντας την αλλαγή του άρθρου του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, ώστε να είναι δυνατή η ποινική δίωξη κυβερνητικών στελεχών σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγοντας να κρύβεται, να καλύπτεται ή να απαλλάσσεται εξαιτίας αυτού του άρθρου και να μη λογοδοτεί στη Δικαιοσύνη», υπογράμμισε και προσέθεσε: «Εγώ θα ήθελα, μετά την απόδοση πολιτικών ευθυνών, άμεσα η Δικαιοσύνη να έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την ποινική δίωξη των προσώπων αυτών με την άρση της ασυλίας τους, την οποία οι βουλευτές θα μπορούσαν να αποφασίσουν σε μια συνεδρίαση της Βουλής, όπως προβλέπει ο κανονισμός». Η συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χθες στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Επτά news» προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο τοπικό νεοδημοκρατικό στρατόπεδο και συζητήθηκε μεταξύ «γαλάζιων» στελεχών που συμμετείχαν χθες σε εκδήλωση του έτερου βουλευτή Πιερίας και μέχρι πρότινος υφυπουργού Υγείας, Ν. Κωνσταντόπουλου, στην Κατερίνη. Τοπικά στελέχη σχολίαζαν πως η αναφορά περί «κουκουλώματος» μπορεί να ερμηνευτεί ως αιχμή ακόμα και κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος ήταν εκείνος που ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

1 σχόλιο:

fisherman είπε...

Υπάρχουν σε όλα τα κόμματα άνθρωποι που ασχολούνται (ακόμη και από λάθος...) με την αλήθεια... Είναι βέβαιο ότι ο εν λόγω θα βρει το μπελά του αλλά εξέφρασε το αυτονόητο κάποιος κάποτε να πάει σε δικαστήριο και να δικαστεί. Τα αναλαμβάνω την ευθύνη έτσι αβίαστα το κάνω και εγώ! So what!!!