Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ 8,3 ΔΙΣ €...

Από το σημερινό Βασικό Σχολιασμό:

Σήμερα αποκαλύπτεται ένα ακόμη «κατόρθωμα» αλλά και το μέγεθος της κουτοπονηριάς της σημερινής κυβέρνησης. Εν κρυπτώ και από τις 31 Μαρτίου είχαν ενημερώσει την Eurostat, ότι το χρέος της γενικής κυβέρνησης, το οποίο τον Ιανουάριο προέβλεπε σε 242,9 δις ευρώ, θα ξεπεράσει τελικά τα 251 δις ευρώ. Δηλαδή υπάρχει ένα άνοιγμα 8,3 δις ευρώ, γεγονός που δείχνει ότι ο δανεισμός επιπλέον των 8 δις ευρώ για το 2009, δεν έγινε για να δημιουργηθεί όπως υποστήριζε ο υπουργός Οικονομικών «ένα δίχτυ ασφαλείας», αλλά επειδή ήξεραν ότι οι προβλέψεις τους, ήταν και πάλι για τα πανηγύρια.

Όσο παραμένει στη θέση της η σημερινή κυβέρνηση, τόσο θα επιδεινώνονται οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας και κυρίως η καθημερινότητα των πολιτών. Η οικονομία, η χώρα, χρειάζεται μια νέα αρχή, με μια νέα κυβέρνηση.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ.  

Την ώρα που στην κυβέρνηση κουρασμένοι και ξεκούραστοι ζούνε στον κόσμο τους, το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ
άλλοι 36.756 άνθρωποι, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Μόνο το Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 17% οι απολύσεις και μειώθηκαν κατά 18% οι προσλήψεις. Το τελευταίο εξάμηνο χάθηκαν 70.000 θέσεις εργασίας.

Το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας, είναι το πως θα συνεχίσει την υλοποίηση των αδιαφανών και ρουσφετολογικών προγραμμάτων STAGE.

Χθες, είχαμε την ανανέωση των προγραμμάτων των ΟΤΑ για ακόμη ένα χρόνο, με στόχο να διατηρηθούν 8.000 άνεργοι σε προεκλογική ομηρία, οι οποίοι ουσιαστικά θα φθάσουν να δουλεύουν ανασφάλιστοι για συνολικά 2,5 χρόνια.

Η ανεργία δεν αποτελεί για τη σημερινή κυβέρνηση πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά ευκαιρία για ρουσφέτια και εξαγορά συνειδήσεων. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», για τις συσκέψεις υπουργών με το δεξί χέρι του πρωθυπουργού για τον σχεδιασμό των προσλήψεων, αλλά και οι τραγελαφικές καταστάσεις με τον κάθε υπουργό να διεκδικεί για τον εαυτό του τη μερίδα του λέοντος στα διάφορα «βολέματα» είναι ενδεικτική της φιλοσοφίας που διέπει αυτή την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: