Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009

Εχουμε και λέμε...

* 3,9% μπροστά το Πασόκ στο νέο γκάλοπ της MRB για τον Ε.Τ.Κ., όπου το Κίνημα ΑΥΞΑΝΕΙ τη διαφορά του κατά 1 σχεδόν μονάδα, η ΝΔ αποσυσπειρώνεται περαιτέρω και ο Γ. Παπανδρέου είναι πρώτος σε δημοφιλία πολιτικός αρχηγός (βλ. εδώ και εδώ).

* 4,4% μπροστά το Πασόκ στο νέο γκάλοπ της Metron Analysis για την ΑΥΓΗ (βλ. εδώ).

* 3,5% μπροστά το Πασόκ στο νέο γκάλοπ της Kappa Reasearch για το ΒΗΜΑ (βλ. εδώ και εδώ). Σε σχέση με τη μέτρηση του Δεκεμβρίου, το ποσοστό είναι μεν μειωμένο κατά 1,1 μονάδα, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό ύστερα από την στήριξη Καραμανλή από τα ΜΜΕ και από το γεγονός ότι το αλληλοφάγωμα της ΝΔ δεν είχε ακόμη ξαναρχίσει για τα καλά.

Ηταν που ο ... ανασχηματισμός θα αποτελούσε "νέο ξεκίνημα" για τον Καραμανλή! Μάλλον εννοούσαν προς την ... Κόλαση!

Υ.Γ.: δεν μπορώ να μην σχολιάσω την "πουστιά" του Βήματος! Με ξεκάθαρο προβάδισμα του Πασόκ, με γνωστές τις άλλες δημοσκοπήσεις όπου το Κίνημα είναι όχι απλά πρώτο αλλά με αυξημένο ποσοστό (βλ. "Τύπος") και με τον Καραμανλή μόνον 6,6 μονάδες στον ηλιθιώδη δείκτη της "καταλληλότητας" πάνω από τον Γ. Παπανδρέου, όταν κάποτε τα ΜΜΕ του χάριζαν απλόχερα και με το αζημίωτο τα 40άρια, υποστηρίζει σήμερα, χωρίς να ντρέπεται, ότι η μάχη ... "θα δοθεί στήθος με στήθος"! Κύριε Λαμπράκη, ου γαρ έρχεται μόνον! (τί περιμένεις, όμως, από μία έρευνα η οποία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ταυτότητά της, διενεργήθηκε αυθημερόν, στις 6/2/09?).

Update: ο Θ.Πάγκαλος δε μάσησε τα λόγια του για το σημερινό πρωτοσέλιδο και την παραποιημένη ερμηνεία της δημοσκόπησης από το "Βήμα": το χαρακτήρισε, στην εκπομπή του Ι. Χασαπόπουλου, ως "στρατευμένη εφημερίδα κατά του Παπανδρέου" (βλ. εδώ). ΣΩΣΤΟΣ!

8 σχόλια:

agapi είπε...

Μου στείλανε ένα ερωτηματολόγιο για το Kappa Research στα e-mail. Απάντησα, (ξέρεις, ότι θα είχες απαντήσει και εσύ, νομίζω: ψηφίζω ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΓΑΠ και το λέω ξάστερα). Το θέμα είναι: εξασφαλίζεται το απόρρητο της ψήφου μας (μια που κατάλαβα τώρα ότι ήταν για λογαριασμό του Βήματος) και ποια είναι αλήθεια η πηγή η οποία διακινεί τέτοια e-mail; Ο καθένας από μας θα μπορούσε να βρει πιο εύστοχες ερωτήσεις για όλα αυτά που ταλαιπωρούν το λαό και η ψαλίδα θα ήταν σε αυτή την περίπτωση πολύ πιο μεγάλη ανάμεσα των 2 κομμάτων και υπέρ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τι συμφέροντα υποστηρίζει μια τέτοια “ερεύνα”;
Σημειωτόν ότι είναι πολλοί αυτοί που φοβούνται να απαντήσουν…

Ανώνυμος είπε...

Να το πω?


Σεισμος!! Σεισμος!! Σοσιαλισμος!!
ο Ηλιος ανατελει!! και δυει ο πυρσος.
Σοφια.

VaD είπε...

Ολοι στο τρένο,κανείς δεν περισσεύει,μόνο αυτοί που κατέβηκαν στις δύσκολες στιγμές και ξανανεβαίνουν τώρα να μεινουνε στην ακρούλα τους...

@ρ@τε πύλ@ς είπε...

@agapi: αγαπητή μου όντως έτσι είναι. Το λέω και στο σχόλιό μου. Πόσο αξιόπιστη είναι μια έρευνα (και το λέω αυτό τώρα, που το πασόκ είναι μπροστά, για να μην παρεξηγηθώ) που διενεργείται μέσα σε μία μέρα?

@ρ@τε πύλ@ς είπε...

@Σοφία: αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα. Μην ενθουσιάζεσαι. Εχουμε δρόμο ακόμη. Πρέπει να περάσουμε το 6% που είναι ψυχολογικό φράγμα.

@ρ@τε πύλ@ς είπε...

@VaD: αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να προσεχτεί. Να μην ξαναρχίσουν να εμφανίζονται οι γνωστοί! Υ.Γ.: για να θυμηθούμε τα παλιά, εσένα, που είσαι στο Χαρτούμ, πρέπει να σε λέμε ... ΠΑΣΟΚ Εξωτερικού :)

agapi είπε...

Καλησπέρα.
Πήγαινε σε παρακαλώ να παραλάβεις ένα βραβείο εδώ:
http://agapiaxies.blogspot.com/2009/02/dream-on.html
Καλή δύναμη!

VaD είπε...

Λάθος,Στέλιο,εγώ πάω πιο παλιά:
ΠΑΚ Αφρικής:)))