Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

Πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη!

Μόλις γύρισα από το χιονισμένο Αμύνταιο Φλώρινας, όπου ... δεν ασχολήθηκα επί 2ήμερο με τις εξελίξεις, και είδα τα μηνύματα των φίλων αλλά και τη συνέχεια που δίνουνε στην "πατάτα" τους οι "Ανεργοι Δημοσιογράφοι" με την υιοθέτηση ΚΑΚΟΒΟΥΛΗΣ και εν τέλει ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ "αφίσας" (βλ. εδώ) με την οποία ... κατηγορείται το Πασόκ ... γιατί θέλησε να εκσυγχρονίσει την επικοινωνία των μελών του! Είναι, μάλιστα, τόσο "κακιασμένη" (και δε φοβάμαι να πώ: αδερφίστικα κακιασμένη!) η "αφίσα" τους, που περιλαμβάνει την ... τρομερή "αποκάλυψη" ότι οι συσκευές δόθηκαν στα μέλη του Κινήματος για να (άκουσον, άκουσον!) να παίρνουν γραμμή! Μα είναι δυνατόν? Για ποιόν άλλον λόγο πρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους τα στελέχη και τα μέλη ενός κόμματος εκτός από το να συντονίζουν τη δράση τους? Πού είναι το κακό εν προκειμένω? Η "πατάτα", όμως, που έκαναν και η μετέπειτα σταση τους να σβήσουν τα μηνύματα διαμαρτυρίας μας, για να μην αποκαλυφθεί το λάθος τους, δεν τους αφήνει να δουν ούτε το προφανές!

Αντί άλλης απαντήσεως, αντιγράφω από την ανάρτηση του Γ. Κρόγια, ο οποίος, εν τη απουσία μου, με κάλυψε και είπε όσα θα έλεγα κι εγώ :

Με μια γρήγορη ματιά αναπαρήγαγαν το συκοφαντικό ποστ των "άνεργων δημοσιογράφων": http://www.dentnews.net/?p=3163 που έφτιαξε μάλιστα και ειδική αφίσα... (edit: αναγνώρισε ότι βιάστηκε προς τιμήν τους. Όμως η αφίσα παραμένει αναρτημένη στο διαδίκτυο. Έμεινε στην ιστορία...).
Edit: Προς τιμήν του, το blog "Παραπολιτική" έβγαλε διορθωτική ανακοίνωση. Υπάρχουν τελικά αισιόδοξες εξαιρέσεις, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα όμως...
http://makelio.blogspot.com/2009/01/160000.html (edit: διορθωση μεν, αλλά πιστεύει ότι οι "Δαναοί μας φέρνουν δώρα". Δείτε στα σχόλια του ποστ)
http://studioa-blog.blogspot.com/2009/01/160000.html (edit: διόρθωσαν και αυτοί προς τιμήν τους, όμως... γιατί να μην είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί;) και ποιος ξέρει πόσα άλλα blogs.
Τελικά, ή υπάρχει πρόβλημα εδώ μέσα (στην blogόσφαιρα) να διακρίνεις την πραγματική είδηση από την προπαγάνδα ή την διακρίνεις αλλά ως "καλοθελητής" προτιμάς να αναπαράγεις το δεύτερο...

Και ρωτώ, λοιπόν, τους "Ανεργους Δημοσιογράφους", μετά την παραπάνω σχετική έρευνα του Κρόγια: οι υπεύθυνοι των άλλων blogs, που είχαν το θάρρος και επανόρθωσαν, είναι ... "πουλημένοι" σε εμάς, τους δήθεν (έτσι μας αποκάλεσαν) "επαγγελματίες υποστηρικτές του Πασόκ"? Π.χ. οι υπεύθυνοι του (δημοσιογραφικού) StudioA-Blog ειδοποίησαν τον Κρόγια με το εξής μήνυμα: "Έχετε δίκιο, ήταν λάθος μας. Ειλικρινά όμως, δεν είχαμε δει τις σχετικές αναρτήσεις αυτού του blog, που διαβάζουμε πάντα, εκτός από αυτές τις μέρες των διακοπών που... πιαστήκαμε στον ύπνο. Επειδή ήμουν αυτή που ανάρτησε το μήνυμα του αναγνώστη, των "Άνεργων Δημοσιογράφων" ομολογώ ότι το έκανα χωρίς να το διασταυρώσω και λυπάμαι...". Ενώ, οι ίδιοι οι "Ανεργοι Δημοσιογράφοι" είναι οι δήθεν ... άφθαρτοι και ανυπότακτοι "υπερασπιστές της αλήθειας"? Αντε, παλικάρια, παραδεχτείτε ότι κάνατε μ....κία και αφήστε τον "ανένδοτο αγώνα" για αργότερα!

Προσέξτε και κάτι άλλο! Με ποιόν τρόπο και παρελκυστικά προσπαθούν να "δικαιολογήσουν" την αθλιότητά τους: πρώτον, αναφέρονται σε δήθεν ... "υβριστικά" και "απειλητικά" μηνύματα, που έλαβαν και αναγκάζονται (οι καημένοι!) να τα σβήσουν, προφανώς για να ... προστατεύσουν την κοινωνία! Ομως, διαψεύδονται από φίλους bloggers (π.χ. ο Αντώνης, βλ. εδώ), οι οποίοι πρόλαβαν και διάβασαν τα μηνύματα διαμαρτυρίας του Κρόγια και τα δικά μου προς τους "Ανεργους Δημοσιογράφους", πριν αυτοί τα λογοκρίνουν! Κανείς τους δεν είδε μήνυμα υβριστικό ή απειλητικό! Σε δεύτερο επίπεδο, αφού λογόκριναν τα επώνυμα & επικριτικά γι'αυτούς σχόλια, επέτρεψαν τη δημοσίευση μόνον σε 2 ΑΝΩΝΥΜΑ σχόλια ... "συμπαράστασης" (βλ. εδώ), που άνετα μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα έστειλαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους! Επίσης, έχουν το θράσσος να κάνουν και την εξής ... προειδοποίηση (με τί μούτρα άραγε):

"
αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε δύο email που λάβαμε απο συναδέλφους -ο ένας ερτγάζεται σε ημερήσια εφημερίδα και καλύπτει το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ εδω και 4 χρόνια και ο άλλος εργάζεται σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό για λογαριασμό του οποίου καλύπτει το πολιτικο ρεπροταζ και συγκεκριμενα του ΠΑΣΟΚ- σύμφωνα με τα οποία έαλαβαν και οι δύο δώρο το περίφημο κινητο Blackberry χωρίς ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΤΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ. Τα αρχικά των ονομάτων τωνΔ.Μ δύο καλών συναδέλφων είναι Δ.Μ και Γ. Κ. Παρότι οι ίδιοι μας ενημέρωσαν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δημοσιοποιήσουμε τα ονόματά τους δεν το κάνουμε για να τους προφυλάξουμε απο τους "υπαλληλους" του κόμματος που ανέλαβαν εργολαβικώς την υπερασπιση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ελπίζοντας να τους θυμηθεί και να τους το ανταποδώσει όταν αναλάβει την εξουσία. Γιατί οι έμμισθοι αυτοί κλακαδόροι δεν είχαν τα ...κότσια να απευθυνθούν στην πρωτογενη πηγή της είδησης αλλά πίστεψαν οτι θα επιβάλλουν τον τσαμπουκά τους στο διαδίκτυο".

ΣΧΟΛΙΟ νο.1: οι "υπερασπιστές" τους δήθεν συνάδερφοί τους είναι ΕΠΙΣΗΣ ανώνυμοι!

ΣΧΟΛΙΟ νο.2: το ότι οι "υπερασπιστές" τους (αν υποθέσουμε ότι είναι αληθινά πρόσωπα!) έλαβαν ως δώρο χριστουγεννιάτικο από το Κϊνημα 2 συσκευές (τακτική συνηθισμένη και καθ'όλα διάφανη από έναν πολιτικό οργανισμό προς 2 συντάκτες που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ καλύπτουν το ρεπορτάζ του Κινήματος), ΔΕΝ σημαίνει ότι το Πασόκ δεν πρέπει να οργανώσει και τα στελέχη του με τέτοια τεχνολογικά μέσα!

ΣΧΟΛΙΟ νο.3: μας ψέγουν γιατί δεν διαμαρτυρηθήκαμε προς το "Βήμα" και στραφήκαμε εναντίον τους! Εδώ γελάμε! Εσείς αναδημοσιεύσατε μάγκες μία αναληθή δήλωση, εσείς να διαμαρτυρηθείτε στο "Βήμα"! Εμείς το "Βήμα" το έχουμε γραμμένο!

ΣΧΟΛΙΟ 4ο και φαρμακερό: υπονοούν ότι εγώ, με 15 χρόνια επιτυχημένης εργασίας ως ελεύθερος επαγγελματίας και επιστήμων, περιμένω από τον Γ. Παπανδρέου και το Πασόκ να με διορίσουν! Γι'αυτό και (υποτίθεται ότι) τους ... υπερασπίζομαι εργολαβικώς! Η "λογική" τους αυτή και μόνο φτάνει να μας εξηγήσει για ποιό λόγο οι "κύριοι" αυτοί είναι ... ακόμη ΑΝΕΡΓΟΙ!

Τέλος, διαβάστε εδώ την απαράδεκτη τακτική τους απέναντι στον Παναγιώτη Πετεινάτο από το e-pasok/forum, ο οποίος ... τόλμησε να διαμαρτυρηθεί! Το τί μπαρούφα επικαλούνται για να δικαιολογηθούν δε λέγεται! Μνημειωδώς ηλίθιο το "επιχείρημά" τους: "δε δημοσιεύονται τα επικριτικά σχόλια γιατί δεν είμαστε κομματικό μπλογκ"! Δηλαδή: ράβδος στη γωνία άρα βρέχει ή, επίσης, τί σχέση έχει το γάλα με την καβάλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: