Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Αυτό ίσως εξηγεί την κακεντρέχειά τους!

Η παρακάτω ανάρτηση του blog enimerwsi ίσως εξηγεί κάπως την απαράδεκτη και κακιασμένη τακτική των "Ανεργων Δημοσιογράφων" απέναντι στον Κρόγια, που τους ξεσκέπασε, και σε μένα, που συνέχισα το "κράξιμό" τους (με ανάλυση και αποδόμηση των "ισχυρισμών" τους) για την ... "πατάτα" που έκαναν. Διαβάστε:

Blogs vs MME


Τους τελευταίους μήνες, με την άνοδο της επισκεψιμότητας των blogs, σε αντίθεση με τις πωλήσεις των εφημερίδων αλλά και των νούμερων της AGB στα δελτία ειδήσεων, έχουμε όλοι οι Έλληνες παρατηρήσει την επίθεση των δημοσιογράφων στα blogs.
Ακόμα και δημοσιογράφων που "κρυφά" ή "φανερά" διατηρούν blogs ή κρύβονται πίσω από αυτά.
Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ερασιτέχνες στην ενημέρωση έχουν καταφέρει να έχουν μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα από τους ίδιους, οι οποίοι έχουν σπουδάσει, έχουν μελετήσει, έχουν κουραστεί για να γίνουν δημοσιογράφοι και να εργάζονται σε μία εφημερίδα ή έναν τηλεοπτικό σταθμό. Όμως αυτό το οποίο συμβαίνει είναι άδικο ή δίκαιο;
Θα ξεκινήσουμε λέγοντας σας ότι ένας επώνυμος δημοσιογράφος, ο οποίος εργάζεται σε μια εφημερίδα ή έναν τηλεοπτικό σκοπό, με τη θέληση του, ή άθελα του εξυπηρετεί πρώτα απ' όλα τα συμφέροντα του εκδότη ή του καναλάρχη αντίστοιχα. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας που να μπορέσει να μας το αρνηθεί αυτό. Η ενημέρωση λοιπόν που λαμβάνει ο πολίτης από τα ΜΜΕ είναι πέρα για πέρα κατευθυνόμενη. Εδώ λοιπόν ήρθαν τα blogs τα οποία πρόσφεραν στο πολίτη την ενημέρωση όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Παρουσιάζει καθημερινά την αλήθεια και τα γεογονότα όπως ακριβώς αυτά συμβαίνουν.
Δεν θα αρνηθούμε ότι όπως σε όλους τους τομείς της ζωής μας υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί έτσι και στην blogoσφαιρα υπάρχουν και οι δύο πλευρές. Όμως ο κόσμος που επιλέγει τα blogs για την ενημέρωση του μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ποια blogs είναι αντικειμενικά και ποια υποκειμενικά. Διαβάζει, συγκρίνει, αναζητά και βρίσκει στο τέλος την αλήθεια.
Πιστεύουμε ότι από το να προσπαθούν οι δημοσιογράφοι να σταματήσουν τα blogs θα έπρεπε να θυμηθούν όλοι τους τι ακριβώς σπούδασαν στα φοιτητικά τους χρόνια. Τι ακριβώς σημαίνει η λέξη ρεπορτάζ και η λέξη ρεπόρτερ. Γιατί όπως ξεκάθαρα φαίνεται το έχουν ξεχάσει. Όταν το αντιληφθούν και το κάνουν πράξη τότε οι πολίτες θα είναι ακόμα πιο κερδισμένοι. Διότι θα λαμβάνουν την ενημέρωση που τους αξίζει και από τα blogs αλλά και από τα ΜΜE.

Δεν υπάρχουν σχόλια: