Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

"Πρόσωπο της Χρονιάς": κάθε φέτος και χειρότερα...

Το γράφημα από "ΤΑ ΝΕΑ" της 2/1/09

Πέρυσι, τέτοιες μέρες, και συγκεκριμένα στις 2 Ιαν.2008, έγραφα σε ένα σχόλιό μου για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας και στήριζα το επιχείρημά μου στο γεγονός ότι (όλη η ανάρτηση, εδώ):


"όταν οι αναγνώστες μίας εφημερίδας, όπως 'Τα Νέα', που επί Λέοντος Καραπαναγιώτη εθεωρούντο από τους λεγόμενους 'σκεπτόμενους' αναγνώστες του ελληνικού Τύπου, επιλέγουν ως 'Πρόσωπο της Χρονιάς' έναν προπονητή, στη 3η θέση κατατάσσουν έναν κοσμικό που δήθεν 'μάχεται' ... το σύστημα, όντας ο ίδιος από τα πλέον ευνοημένα από το σύστημα αυτό πρόσωπα, μέσα στη δεκάδα βρίσκεται ένας Αρχιεπίσκοπος που χρησιμοποίησε τα media κατά τρόπο επαίσχυντο, προκειμένου να προωθήσει τη μωροφιλοδοξία του, και επιλέγει και 6 αθλητές (εκ των οποίων μόνον η Π.Δεβετζή από τον στίβο ενώ οι άλλοι είναι ποδοσφαιριστές και ένας είναι του μπάσκετ), ε, τότε ένα συμπέρασμα βγαίνει: ο μικρόκοσμός μας βαίνει ταχέως προς τη συντήρηση και την μαζικοποίηση, αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι μόνον ένας εκπρόσωπος κινήματος πολιτών επελέγη και αυτός στην 9η θέση: ο πατήρ Γιάννης Οικονομίδης, που πίεσε για την ρύπανση στον Ασωπό. Πάντα Βαλκάνια...".-

Φέτος, στην αντίστοιχη ψηφοφορία των "Νέων", αναδείχθηκαν: στην πρώτη θέση ο γνωστός Λάκης, προφανώς για το αβαντάρισμα που κάνει σε Καραμανλή και Τσίπρα (!). Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος (για άγνωστο σε μένα λόγο!). Και στην τρίτη θέση, ο Πέτρος Φιλιππίδης, προφανώς για τον εμετικό ρόλο του στο ηλιθιώδες σήριαλ του MEGA, "Λάκης ο Γλυκούλης" (!!!).

Στη 10η θέση ο "Καθιστός Βούδας"! Από ποιούς? Από τους αναγνώστες των "Νέων"! Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι...

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: δεν ισχύει το "κάθε φέτος και χειρότερα"?

4 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλησπερα Στελιο.
Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο να μπαινουν τετοιου ειδους "ψηφοφοριες" απο εφημεριδες οπως "ΤΑ ΝΕΑ"
Αυτο θα ταιριαζε περισσοτερο σε τιποτα περιοδικα ή αντε και σε καμια "ESPRESSO".

Παρ' ολα αυτα μου κανει εντυπωση αυτο που γραφει διπλα στη φωτογραφια του πρωθυπουργου.
Ακου "κερδισε τις εντυπωσεις".

Ρε Τα Νεα!!!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Να σου δώσω μια εξήγηση:

Θυμήσου έναν άνθρωπο που η σκέψη του σε κάνει βέβαιο ότι δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να συννενοηθείς μαζί του.

Θυμήσου τώρα πόσους τέτοιους έχεις γνωρίσει. Δεν είναι και λίγοι ε;

Ωραία, συνεχίζουμε: σκέψου ότι αυτοί *ψηφίζουν* και για πρόσωπο της χρονίας, για δήμαρχο, για βουλευτή κλπ κλπ.

Εγώ έτσι εξηγώ κάτι τέτοια αποτελέσματα;)

Στέλιος είπε...

@αντώνης: φίλε μου στο χωριό μου λένε ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή του ναθρώπου κια μετά το χούϊ του! Ετσι συμβαίνει και στον Λαμπράκη!

Στέλιος είπε...

@Ασημακόπουλος: δεμ έχεις κι άδικο! το ζήτημα είναι ότι η ψήγφος η δική μας και η ψήφος όλων αυτών είναι ισότιμη δυστυχώς!