Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Ο Χάρης Καστανίδης μας μίλησε στον "Αχινό"...

Το @ρ@τε πύλ@ς δεν συνήθιζε μέχρι τώρα να δίνει "γραμμή" να υπερψηφιστεί κάποιος από τους υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος. Προτιμούσαμε πάντοτε να λέμε ποιοί ΔΕΝ πρέπει να ψηφιστούν γιατί εκθέτουν με τη μέχρι τώρα στάση τους. Η τακτική μας αυτή υποδεικνύεται από την ανάγκη να μην χαρακτηρισθούμε "όργανα" κάποιου συγκεκριμένου υποψήφιου και να μην μας "κολλήσει" η ρετσινιά ότι μετά την 4η Οκτωβρίου περιμένουμε ... διορισμό, θέση ή ρουσφέτι! 

Σήμερα θα ξεφύγουμε από την τακτική μας αυτή, όχι για να προτείνουμε να βάλετε σταυρό ντε και καλά στον Χάρη Καστανίδη, αν και νομίζουμε ότι, αν τον γνωρίζατε κι εσείς όπως τον γνωρίσαμε χθες εμείς, θα τον ψηφίζατε και με τα 2 χέρια: χθες, Πέμπτη μεσημέρι, ο Χάρης Καστανίδης μας τίμησε πίνοντας ένα ούζο μαζί μας στο "Αχινός & Φούσκες", τη γνωστή ψαροταβέρνα της οδού Ερμού, στη Θεσσαλονίκη. Δηλ. εμείς ήπιαμε το ούζο, ο Χάρης ήπιε αναψυκτικό με λίγο στιμμένο λεμόνι!

Εγώ ειλικρινά δεν τον γνώριζα από κοντά. Γνώριζα τη σύζυγό του, Ελλη, που ήταν καθηγήτριά μου στο μεταπτυχιακό της Νομικής του ΑΠΘ.  Παρότι είχε υποχρεώσεις της προεκλογικής εκστρατείας και μάλιστα του είχε ζητηθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο να ετοιμάσει "κάτι" (δεν μας αποκάλυψε ΤΙ...), ωστόσο ήταν ήρεμος, υπομονετικός, μας μίλησε και φιλικά και πολιτικά, απάντησε στις απορίες μας και στα ερωτήματά μας και μας έδωσε ραντεβού ξανά, μετά τη νίκη. 

Εμείς, πριν φύγει, του θέσαμε το ερώτημα που θέσαμε και στο site των "Νέων" και απευθυνόταν στον Παπανδρέου (βλ. εδώ): πώς θα διασφαλιστεί η αποφυγή του φαινομένου να πατήσουν κάποιοι "παράγοντες" στους δικούς μας αγώνες για να αναδειχθούν. Ο Χάρης Καστανίδης ευθέως μας είπε ότι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το στοίχημα του Γιώργου και όλων μας. Ελπίζουμε να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε.

Να σημειώσουμε ότι στην παρέα μας ήταν και ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΕΚΘ, βουλευτής Επικρατείας το 1996 επί Κώστα Σημίτη και νυν αγωνιζόμενος στο πλευρό μας, ο οποίος μίλησε με θερμότατα λόγια για το πρόγραμμα του Πασόκ και τα σχέδια του Γ.Παπανδρέου.

Επομένως, το @ρ@τε πύλ@ς τον ένα σταυρό του τον ρίχνει στον Χάρη Καστανίδη :)

2 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Εξαιρετικός ομιλητής όντως.Και σπουδαιο μυαλό. Αν μάλιστα δεν υπήρχε η αντιδημοκρατική στάση του στο ζητημα των ταυτοτήτων θα ηταν ο αγαπημένος μου πολιτικός.

Στέλιος είπε...

@Nikos: Νίκο προσωπικά υποστηρίζω την ΜΗ αναγραφή, παρότι είμαι θρησκευόμενος. Αλλο θρησκευόμενος, άλλο το παπαδαριό.