Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Τόσο δύσκολο πράγμα είναι μία συγγνώμη?

Φαίνεται ότι η απαράδεκτη τακτική των "Ανεργων Δημοσιογράφων" (δηλ. να μην ζητάνε συγγνώμη για το λάθος τους και να επιτίθενται σε όσους τους ασκούν κριτική για το λάθος αυτό, βλ. εδώ) βρίσκει και αλλού ... οπαδούς!


Κοιτάξτε τί έγινε:


Tο γνωστό blog Troktiko (εμένα γενικά τα "σταριλίκια" μου προκαλούν μία δυσπιστία!) ανήρτησε την παραπάνω φωτογραφία του Γ. Παπανδρέου με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ και ηγέτη του ισραηλινού Εργατικού Κόμματος, Εχούντ Μπάρακ, που είναι ένας από τους 35 αντιπροέδρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Δίπλα τους, ένας κύριος, επίσης χαμογελαστός (πράγμα που δείχνει ότι η συνάντηση έγινα στα πλαίσια μίας διεθνούς σύναξης ή πρωτοβουλίας: έχει σημασία αυτό, προσέξτε το!), ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (δώστε βάση τώρα στην κουτοπονηριά!).


Και τίθεται το ρητορικό ερώτημα από τους ... κουτοπόνηρους επικριτές του Γιώργου: "ο Παπανδρέου κάνει παρέα με τους δολοφόνους των Παλαιστινίων?". Ο απλός και αφελής αναγνώστης μένει σε αυτό (αν και είναι γελοίο να ... κατηγορεί κανείς τον Παπανδρέου γιατί δεν ... ματαίωσε την ισραηλινή επίθεση τη στιγμή που δεν μπόρεσε να την αποτρέψει ολόκληρος ΟΗΕ!).


ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, θα συνειδητοποιήσει ότι ο κύριος με το μουστάκι, δίπλα στον Παπανδρέου (που ... κατηγορείται γιατί συνομιλεί με τους Ισραηλινούς!) και ο οποίος ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ με τον ισραηλινό υπουργό, είναι ο Πρόεδρος των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς! ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ, όμως, την ταυτότητά του, για να κολλήσουνε τη "ρετσινιά" στον Γιώργο!

Ερχεται, λοιπόν, ο Κρόγιας με σχετική ανάρτησή του και "κράζει" το Troktiko για την (εσκεμμένα "λανθασμένη", καθώς ο Πρόεδρος των Παλαιστινίων δεν είναι άγνωστος!) ανάρτησή του. Και θυμίζει τους αγώνες του Πασόκ για τους Παλαιστίνιους! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ! Και τους "τρίβει στη μούρη" και ανάλογη φωτογραφία του Καραμανλή με τον ισραηλινό υπουργό (ΧΩΡΙΣ παλαιστινιακή συμμετοχή αυτή τη φορά!).


Τί θα περίμενε κάθε λογικός άνθρωπος μετά από όλα αυτά? Να βγει το Troktiko και να ζητήσει συγγνώμη ή, έστω, να διορθώσει την ανάρτησή του! ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Εχουν τέτοιο θράσσος μερικοί, που, αντί συγγνώμης, αναρτούν υβριστικό σχόλιο για τον Κρόγια και επιτίθενται στον Γ. Παπανδρέου με το ... ηλιθιώδες σκεπτικό: "Ωραία και τι κατάφερε ως πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλιστικής; Να έχουμε την καταστροφή της Γάζας;"!!! Και συνεχίζουν την ηλιθιότητα: "Μην συγκρίνουμε τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον γιο που έχει ανατροφή και νοοτροπία καθαρά Αμερικάνικη"!!! Μα μέχρι και τώρα το ΚΚΕ δεν λέει ότι ο Ανδρέας ήταν ... αμερικάνος? Και έρχονται τα αρχεία του Foreign Office (βλ. εδώ) και αποκαλύπτουν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνιζόταν για τα συμφέροντα των ελλήνων?

Δηλαδή, κατά το Troktiko, η καταστροφή της Γάζας ... οφείλεται στον Γ. Παπανδρέου!!! ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ, άραγε, ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ? Υπάρχει τρόπος?


Υ.Γ.(1): η δήλωση του Γ. Παπανδρέου για τη σφαγή στη Γάζα, εδώ.


Υ.Γ.(2): για το ίδιο θέμα, βλ. εδώ.

11 σχόλια:

blogger είπε...

Στέλιο, ευχαριστώ για την υποστήριξη φίλε.
Σε λίγο θα βγουν και θα λένε ότι είμαστε συνεννοημένοι και ότι μας καθοδηγεί η Χ.Τ. και άλλα τέτοια όμορφα!
:)

Ανώνυμος είπε...

Πολλά περιμένετε από τα παιδάκια που έμαθαν δημοσιογραφία στο ΙΕΚ "Μάκης Τριανταφυλλόπουλος". Είναι η χυδαία όψη του ελαύνοντος φασισμού. Εδώ έφθασαν στο σημείο να γράψουν ότι ο Μαχμούτ Αμπάς είναι αμερικανόδουλος. Ποιός αυτός, που αν τους δείξει τις πληγές στο σώμα του, παράσημα αγώνων, τα τρωκτικά θα χωθούν στον ελώδη βούρκο τους. Αλλά, είμαστε σε μια εποχή, που ο κάθε σαλτιμπάγκος μπορει ασύστολα να συκοφαντεί και να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του θράσους του. Αυτού ακριβώς που συναγωνίζεται την παχυλότατη αμάθεια τους.
Παρακολουθώ συστηματικό το "τροκτικό", με τον ίδιο ζήλο που θα παρακολουθούσα στην εποχή τους, το "Αβάντι" του Μουσσολίνι και τη "Νέα Γερμανία" του Αδόλφου, ή όπως παρακολουθούσα τον "Ελεύθερο Κόσμο" του Σάββα Κωνσταντόπουλου. Δεν είναι παρά ένα συνονθύλευμα εθνικοπαράφρονος λαϊκισμού, με μια δόση φαιοκόκκινης ιδεοληψίας, που γαλουχεί θρασίμια και ανδράποδα, αλλά όχι έμφρονες και δημοκράτες πολίτες. Γι αυτό και δεν αντέχουν να βγάλουν την κουκούλα της ανωνυμίας και να εκτεθούν στο φώς της ημέρας και της Δημοκρατίας. Γι αυτό και δεν φιλοξενούν σχόλια στο μπλόγκ τους.

Στέλιος είπε...

@Δημήτρης: συμφωνούμε αολύτως!

Στέλιος είπε...

@krogias: δε χρειάζεται να μ'ευχαριστείς, εξανίσταμαι όταν προσβάλλουν τη νοημοσύνη μου!

blogger είπε...

Μιας και είσαι παλαιότερος από εμένα, για δες εδώ κάποιους θερμοκέφαλους που το παίζουν σοσιαλιστές, πόσο εύκολα τσίμπησαν στο "τυρί" της φάκας του τροκτικού:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/01/blog-post_9795.html
που μπερδεύουν τις διεθνείς σχέσεις ενός εν δυνάμει αρχηγού κόμματος, με τις επιλογές μεταξύ παλαιστινιακών στρατοπέδων...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Στέλιο, επίτρεψε μου να σε προσφωνώ έτσι, η "ενημέρωση" έχει δίκαιο. Εδώ και χρόνια, οι επαγγελματίες της Ενημέρωσης έχουμε ξεχάσει τους βασικούς κανόνες της δουλειάς μας.Ορισμένοι εξ΄ημών μεταβληθήκαμε σε αυτό που είπε ο συνταξιοδοτούμενος αρχισυντάκτης των N.Y Times, "ακριβοπληρωμένες πουτάνες" και οι υπόλοιποι"υποκύψαμε" στο άθλιο αξίωμα που θέλει τον δημοσιογράφο να είναι εκείνος ο επαγγελματίας "που πληρώνεται για να αποκρύπτει αυτά τα οποία γνωρίζει καλά και να γράφει γι αυτά που δεν έχει ιδέα". Ως εδώ και 28-29 χρόνια "λειτουργός" των ΜΜΕ-και σε διεθυντικές καρέκλες-διαθέτω πλέον ως μοναδική καταφυγή, για ανάγνωση πρωτογενών απόψεων, το διαδίκτυο. Ακόμη κι αν είναι πρωτόγονες πολιτικά και ελλειπείς πολιτισμικά, έχουν αξία γιατί διατηρούν την γνησιότητα του αδιαμεσολάβητου οίστρου των συγγραφέων τους. Σας καλώ όμως να σκεφτείτε, ότι ένας επαγγελματίας των ΜΜΕ εάν ήθελε να σταθεί συνεπής και με τη δεοντολογία του επαγγέλματος και κυρίως με τη συνείδηση του, θα έπρεπε να αρκεσθεί στην αντιγραφή της λίστας με τα "Φαρμακεία" ή τα "Θέατρα"... Δυστυχώς, το τελευταίο καταφύγιο που διαθέταμε, για αδέσμευτη δημοσιογραφία, το "ΠΟΝΤΙΚΙ", ο Κώστας Παπαϊωάννου- και πριν απ΄ αυτόν ο Άγγελος Στάγκος-απογοητευμένος το πούλησε στους σημερινούς εκδότες του... Η αναξιοπιστία των κλασσικών ΜΜΕ επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο Ρουσόπουλος ενέπνευσε ένα μπλόγκ, για να πανηγυρίσει ότι η Εξ.Επιτροπή-η Ν.Δ δηλαδή-δεν τον ενοχοποίησε! Υπάρχει ακόμη με την... πανηγυρική ανάρτηση.
Εχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι το εν λόγω μπλόγκ-αυτό των χριστουγεννιάτικων ημερών-καθοδηγείται από κάτι ανόητους των υπογείων του Μαξίμου,κληροδότημα του Θοδωρή. Ο Καραχάλιος είναι αρκετά ευφυής, για να αναθέσει σε α-δέξιους και αγράμματους να κάνουν αυτή την δουλειά. Το φαινόμενο των αργυρώνητων δημοσιογράφων είναι σε ευθεία ακολουθία της "άνθησης" των ιδιωτικών ραδιοτηλεοράσεων, καθώς στρατιές νέων και φιλόδοξων παιδιών εισέβαλαν στον χώρο και σε λίγο, κυνηγώντας το γκλαμουράτο όνειρο των σήριαλ των σταθμών τους, ανακάλυψαν ότι έχουν πολλαπλές ανάγκες να... ικανοποιήσουν. Και για λόγους δικαιοσύνης και αξιοπιστίας πρέπει να ομολογήσουμε ότι το φαινόμενο της επ΄αμοιβή στράτευσης-με παχυλές αργομισθίες-άρχισε επί ημερών Σημιτικού εκσυγχρονισμού. Αυτη είναι και η τραγωδία του ανδρός, καθώς ο πλέον αφιλοχρήματος πρωθυπουργός ανέχθηκε πρακτικές του στενού περιβάλλοντος του, για να δημιουργήσει μια "φιλική" κατάσταση στα ΜΜΕ. Ο Ρουσόπουλος ακολούθησε την πεπατημένη και την έκανε Λεωφόρο. Αρκεί μια ματιά στα μισθολόγια ιδιωτικών και κυρίως κρατικών Μέσων, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της εξαγοράς. Κάποια απ΄αυτά τα παιδιά προσφέρουν με το αζημίωτο τις υπηρεσίες τους στον τελευταίο... πλειοδότη, και υπό την ανωνυμία του διαδικτύου δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εκτελούν συμβόλαια ηθικής δολοφονίας, όπως αποπειρώνται τώρα με τον Γιώργο Κρόγια.
Κλείνοντας, ένα είναι βέβαιο. Η κατάντια του τόπου χρωστά πολλά στον ηθικό εκπεσμό ενίων δημοσιογράφων και στη αχρειότητα πολλών-και μεγάλων ΜΜΕ.
Έρρωσθε.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα Συντροφοι,ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ευχομε πανω απο ολα υγεια.Εχουμε επεισοδια παλι οπως διαβασα, απο καποια τρωκτικα,τους εστειλα και εγω τα (χρονια πολλα).Εκανα παλι προσπαθεια να στειλω ενα σχολιο στον Κρογια δεν τα καταφερα,ετσι παιδια!!μην αφησετε να περασει τιποτε(αναληθες) που θιγει τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ.Φιλικα σοφια.

Στέλιος είπε...

@krogias: τους έστειλα σχετικό σχόλιο Γιώργο. Δυστυχώς, και ίσως λογικό για όσους νοσταλγούν την "αθώα" δεκαετία του '80, κάποιοι θέλουν η εξωτερική πολιτική να γίνεται με τους όρους εκείνης της εποχής. Ομως, ο Ανδρέας πχ μπορούσε και πίεζε επειδή υπήρχε στο προσκήνιο έναν αντίπαλο των ΗΠΑ δέος: η ΕΣΣΔ. Τώρα πώς να κάνεις διεθνή πολιτική?

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς παράφωνη η προπαγανδιστική απόπειρα του τρωκτικού έναντι του ΓΑΠ. Ωστόσο είμαι της γνώμης πως σε ένα διεθνή πολιτικό οργανισμό όπως η Σ.Δ. όπου συμμετέχουν κόμματα βάσει ιδεολογίας, πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις στις περιπτώσεις που κομμα μέλος συμμετέχει σε ενέργειες που διαψεύδουν την ιδεολογία του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το κόμμα των Εργατικών της Βρετανίας που συμμετείχε στον πόλεμο και την κατοχή του Ιρακ, και τώρα ο Εχ. Μπαρακ που είναι ένας εκ των αντιπροεδρων της Σ.Δ. Δε θα μπορούσε καλύτερα να διαφυλάξει το κύρος της η Σ.Δ. αναστέλλοντας τη συμμετοχή τους σε αυτήν.

Στέλιος είπε...

@αφισοκολλητής: έχεις δίκιο σε αυτό το σημείο, θα έπρεπε να προβλέπονται κυρώσεις. Απότην άλλη, σκέψου όμως: αυτές οι κυρώσεις θα μπορούσαν πχ να επιβληθούν κι αν ένα κόμμα τησ ΣΔ παρεξέκλινε από την οικονομική πολιτική του. Ποιός όμως καθορίζει ποιά είναι η "αποδεκτή" τέτοια πολιτική? Δύσκολα όλα αυτά!

Στέλιος είπε...

@αφισοκολλητής: έχεις δίκιο σε αυτό το σημείο, θα έπρεπε να προβλέπονται κυρώσεις. Απότην άλλη, σκέψου όμως: αυτές οι κυρώσεις θα μπορούσαν πχ να επιβληθούν κι αν ένα κόμμα τησ ΣΔ παρεξέκλινε από την οικονομική πολιτική του. Ποιός όμως καθορίζει ποιά είναι η "αποδεκτή" τέτοια πολιτική? Δύσκολα όλα αυτά!