Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Το πήρανε απόφαση και οι δεξιοί και οι αδέξιοι (φίλοι)...

Το πήρανε απόφαση εχθροί και φίλοι. Φαίνεται από τα πρωτοσέλιδα του ΔΟΛ, όπου μέχρι και το "Βήμα" έχει συμβιβαστεί με την ιδέα.

Φαίνεται από τις επιφυλλίδες, τις στήλες, τα άρθρα γνώμης των ΔΕΞΙΩΝ εφημερίδων, όπου ομολογείται το μέχρι τώρα ανομολόγητο: αυριανός πρωθυπουργός της χώρας μας ο Γιώργος Παπανδρέου!

Δανείζομαι το απόκομμα της στήλης του Σ. Κοτρώτσου στην "Απογευματινή" από το μπλογκ του Γ.Κρόγια. Με τίτλο: "Τέλειωσε πριν αρχίσει το ντιμπέιτ", διαβάστε το:

"Είναι βέβαιο πως το αποψινό ντιμπέιτ των δύο δεν θα μεταβάλει τη δημοσκοπική εικόνα των τελευταίων ημερών. Σημειώστε, παρενθετικά, πως ακόμα κι εάν την μετέβαλλε ουδείς θα το καταλάβαινε εξαιτίας της απαγόρευσης δημοσιοποίησης μετρήσεων. Αυτό συνιστά, δε, άλλη μία αμφιλεγόμενη πράξη της κυβέρνησης που ίσως τελικά να επιστρέψει ως μπούμεραγκ εναντίον της. Κι αυτό διότι είναι προφανές πως έχει δημιουργηθεί, πλέον, ρεύμα εναλλαγής που εξαιρετικά δύσκολα ανατρέπεται. Όλα αυτά, ωστόσο, δεν σημαίνουν πως το ντιμπέιτ Καραμανλή-Παπανδρέου στερείται ενδιαφέροντος. Σε άλλες πολιτισμένες δυτικές δημοκρατίες τίποτε δεν θα είχε προεξοφληθεί πριν καν διεξαχθούν οι τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις επιχειρημάτων ουσίας. Στα καθ’ ημάς, για τα μίντια ο Καραμανλής είναι τελειωμένος, ο Παπανδρέου πρωθυπουργός, η Νατάσσα απερχόμενη «πρώτη κυρία» και η Άντα επελαύνουσα. Άπαντες, δε, αναζητούν το νέο απαράτ περί τον αρχηγό και κατατίθενται, ήδη, τα σενάρια της… επόμενης ημέρας με τη σφαγή των δελφίνων στο κόμμα που θα χάσει ... Το ντιμπέιτ, όμως, δεν θα κρίνει τίποτε επί της ουσίας. Διότι σχεδόν κανείς δεν θέλει να ακούσει. Το εκλογικό -υπέρ του ΠΑΣΟΚ- ρεύμα είναι πάνω απ’ όλα θυμικό (όπως ήταν και για τη Ν.Δ. το 2004). Αφορά, εν κατακλείδι, την ανάγκη του πολίτη για αναπτέρωση του ηθικού και της ψυχολογίας".

Διαβάστε εδώ και την γνώμη του αρθρογράφου των "Νέων", Αλ.Καλοκαιρινού, που τον Νοέμβριο του 2007 ήταν με το μέρος του Βενιζέλου και άκουγε "Παπανδρέου" κι έβγαζε σπυράκια:

"Ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει να βγάζει μια εσωτερική φλόγα που ίσως αποδειχθεί αρκετά προωθητική στην πορεία προς την εξουσία. Η αμετακίνητη σαν την αιωνιότητα Αλέκα Παπαρήγα και ο φαινομενικά νεώτερος αντίπαλός της Αλέξης Τσίπρας ομονόησαν ενσωματώνοντας στις τοποθετήσεις τους ως δεδομένη την προοπτική της «κυβερνητικής εναλλαγής». Όμως, το προφίλ του κυβερνήτη που χτίζεται ήδη, κυρίως με τη συμβολή του ίδιου του κ. Παπανδρέου, δημιουργεί προσδοκίες που υπερβαίνουν το σύνδρομο της αρνητικής ψήφου. Ο Κώστας Καραμανλής κατάφερε να είναι ο χειρότερος όλων, επαναλαμβάνοντας, σχεδόν ψυχαναγκαστικά, τα αντιφατικά επιχειρήματα με τα οποία οδήγησε τη χώρα στις κάλπες. Οι απαντήσεις του εμπεδώνουν στο κόμμα του μια ψυχολογία αντιπολίτευσης. Η αναφορά του στην επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε στην Ουάσιγκτον το φθινόπωρο αν ο ίδιος δεν επέσπευδε τις εκλογές ήταν άξια να προκαλέσει λύπηση και στον πιο πεπεισμένο αντίπαλο".


Update: διαβάστε στο fimotro για το πώς ο δεξιός Τύπος αντιλαμβάνεται την ήττα που έρχεται. Ζητούν από τον Κοτρώτσο να ακολουθήσει την "γραμμή" της Ρηγίλλης και να σταματήσει να γράφει τα αυτονόητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: