Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Μία (υποψήφια) βουλευτής Επικρατείας με πολίτικη καταγωγή…

Αντιγράφω από το blog "Εις την Πόλιν":

Η Μάγια Τσόκλη, η γνωστή δημοσιογράφος με την πετυχημένη σειρά ταξιδιωτικών εκπομπών της ΝΕΤ και εκδότρια του περιοδικού “Passport” (ένα είδος “Βίβλου” για όσους αγαπάμε τα ταξίδια!), ανακοινώθηκε σήμερα ως υποψήφια, σε εκλόγιμη μάλιστα θέση, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Πασόκ. Η έκπληξη ήταν ευχάριστη, καθώς είναι άνθρωπος νέος, άφθαρτος στην πολιτική, με σχέδια και πείσμα.

Εκείνο που ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι η Μάγια Τσόκλη κατάγεται από την Πόλη. Η γιαγιά της, Γλυκερία Τοσούνογλου, έμενε στο Φανάρι. Οπως λέει και η ίδια, με αφορμή το
αφιέρωμα στις χαμένες πατρίδες που έκανε για την “Καθημερινή”:

“Τα χρόνια πέρασαν, η γιαγιά πέθανε – και μαζί της όλες οι πολύτιμες αναμνήσεις του Ελληνισμού της Πόλης. Και μετά ξεκίνησε η τηλεοπτική μου ζωή, τα γυρίσματα στην Ελλάδα, οι συνεχείς αναφορές στις Χαμένες Πατρίδες, οι αναμνήσεις ξένων ανθρώπων που άρχισαν να με συγκινούν και να με γεμίζουν τύψεις για τη αδιάφορη προς τη γιαγιά συμπεριφορά μου. Κάπως έτσι ξεκίνησαν τα ταξίδια και τα γυρίσματα στους τόπους που ως Eλληνες αγαπήσαμε και που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην Ιστορία μας. Στην Πόλη, την Αλεξάνδρεια, το Κάιρο, την Ιμβρο, τα μικρασιατικά παράλια, τον Πόντο, το Σινά… Αυτές οι εκπομπές … είναι ένας φόρος τιμής στη γιαγιά Γλυκερία και σε όλες τις γιαγιάδες, κάτι σαν συγγνώμη. Με την τρυφερότητα, τον σεβασμό και το ενδιαφέρον που εμπνέει η ηλικία και το παρελθόν, με την αποστασιοποίηση που φέρνει μοιραία ο χρόνος που κύλησε…“.-

Σημείωση: σε ΤΙ χώρα ζούμε Θεέ μου? Μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Τσόκλη, άρχισαν τα διάφορα ακροδεξιά μπλογκς τις κατηγορίες:

* γιατί είναι κόρη του Τσόκλη! (τί είδους ... αμάρτημα είναι αυτό?).

* γιατί έχει εταιρία παραγωγής εκπομπών με το σύζυγό της (από πότε ποινικοποιήθηκε το ελεύθερο επάγγελμα?).

* γιατί ως σήμα της εκπομπής της έχει το ιερό ζώο των εβραίων, τον γάϊδαρο! (μα αν έβαζε τον ελέφαντα, θα την κατηγορούσατε για βουδίστρια!).

ΤΕΛΙΚΑ, αυτός ο λαός δεν αλλάζει με τίποτε! Αμόρφωτος και απαίδευτος!

1 σχόλιο:

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας είπε...

Αχ λατρεμένη Μάγια! Το πόσο χαρηκα που άκουσα ότι είναι στο επικρατείας δε λέγεται!