Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Τα ίδια παντελάκη μου ΙΙ (update)...

Τί σας λέγαμε εμείς εδώ για τον "ρευματικό" Βερελή που δημιουργεί (πάλι!) πρόβλημα στο Κίνημα?

Και τί μας έλεγε εδώ ο Γ. Κρόγιας για την "εκδίκηση" των εκδοτών προς τον Γιώργο επειδή το Πασόκ απέτρεψε την ψήφιση της χαριστικής γι'αυτούς ρύθμισης του 2%?

Σήμερα τα "Νέα", αντί να έχουν πρώτο θέμα το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα Καραμανλή, προβάλλουν το θέμα Βερελή και μάλιστα με τρόπο ΑΡΝΗΤΙΚΟ για το Πασόκ: "Βόμβα Βερελή χτύπησε το Πασόκ", όταν κάλλιστα θα μπορούσαν να αναδείξουν τη θετική διάσταση-σύγκριση με την τακτική της ΝΔ! Προσέξτε και το "καρφί" στο κύριο ρεπορτάζ:

"Για να εξηγηθεί η απόφαση του κ. Βερελή να παραιτηθεί από βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (τη θέση του παίρνει ο πρώτος επιλαχών Ανδρέας Μακρυπίδης), θα πρέπει ίσως κανείς να ανατρέξει στις κακές σχέσεις που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος από το 2004 και μετά που έγινε αρχηγός του Κινήματος είχε αποφύγει να αξιοποιήσει τον κ. Βερελή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του άφηναν διάφορα υπονοούμενα για τη θητεία του πρώην υπουργού στο υπουργείο Μεταφορών, χωρίς ποτέ να συγκεκριμενοποιούν τις αναφορές τους. Ίσως, έλεγαν χθες, στελέχη του Κινήματος που γνώριζαν την κακή σχέση των δύο ανδρών, ο κ. Βερελής αξιοποίησε την ευκαιρία που του δόθηκε εξαιτίας των καταγγελιών για το σκάνδαλο ΜΑΝ, για να αποδείξει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι και ευθιξία διαθέτει, και το πολιτικό ανάστημα να παραιτηθεί από βουλευτής, με το που διατυπώθηκαν οι πρώτοι υπαινιγμοί εις βάρος του. Έτσι, λένε, αφού προφανώς δεν υφίσταται κάτι που να τον συνδέει με το σκάνδαλο, η πρόοδος των ερευνών θα τον αποδώσει λευκό και πάλι στην πολιτική ζωή και θα επανέλθει σ΄ αυτή από πολύ καλύτερη θέση από το περιθώριο στο οποίο βρισκόταν έως τώρα".

Δηλ. ενώ και το ρεπορτάζ δέχεται ότι η κίνηση Βερελή ήταν κίνηση εντυπωσιασμού για να φανεί ο ίδιος ότι συμβαδίζει με τις αρχές του Γιώργου για ήθος στην πολιτική και να επανέλθει αργότερα, ωστόσο και πάλι αυτό προβάλλεται ως ... θετικό και όχι ως ... τέχνασμα. Οι γνωστές π....στιές του Λαμπράκη...

Update: στο ίδιο μοτίβο και η "Ελευθεροτυπία", υποστηρίζει την αρνητική εξέλιξη από το θετικό συμβολισμό της κίνησης Βερελή. Για να πάρει, όμως, το "μήνυμα" ο Γιώργος Παπανδρέου, κάνει και μία άλλη συμβολική κίνηση: στη σελίδα 6 του σαββατιάτικου φύλλο δημοσιεύεται το παραπάνω ρεπορτάζ του Π. Σώκου, ενώ μία σελίδα πριν, στη σελίδα 5, δημοσιεύεται η παρακάτω ανακοίνωση των εκδοτών (ΕΙΗΕΑ), δήθεν "προς ενημέρωση των αναγνωστών",  με την οποία επιχειρούν  να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα (βλ. και εδώ) σχετικά με την επιμονή τους για το 2%, υπονοώντας φυσικά ότι δεν ξεχνούν τη στάση του Πασόκ... Κανονικότατος εκβιασμός δηλαδή!

3 σχόλια:

blogger είπε...

Στέλιο δεν το πρόλαβαν το θέμα. Τύπωναν ήδη για την κυριακάτικη.

Όσο για το ρεύμα... ας τολμήσει με όλα αυτά που γίνονται.

Δημήτρης είπε...

Είναι αξιοσημείωτο ότι η συνείδηση του κ.Βερελή εξεγέρθηκε από την... σκανδαλολογία. Αλλά δεν ξεχνώ ότι με δική του μηνυτήρια αναφορά κινείται η δικαιοσύνη για την υπόθεση Γερμανός, ο ίδιος είχε κάνει σημαία του της εξαγορά της Finasbank από την Ε.Τ.Ε. Τότε δεν έριχνε νερό στον μύλο της σκανδαλολογίας;
Νομίζω, και θα φανεί γρήγορα, ότι η κίνηση Βερελή εντάσσεται σε ευρύτερο σχεδιασμό, με πρώτο στόχο την ελεγχόμενη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, που θα καθιστούσε το Κίνημα και τον Γιώργο υποχείριο των οργανωμένων συμφερόντων. Η γραπτή δήλωση του τα λέει όλα, για όσους ξέρουν να διάβάζουν μεταξύ των γραμμών και το Mega του έδωσε άνετο ΒΗΜΑ να επικοινωνήσει τη ΝΕΑ πολιτική πλατφόρμα των "υγιώς σκεπτομένων Ελλήνων, που κουράσθηκαν από την σκανδαλολογία".
Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά ίσως η πρωτοφανής απόφαση Καραμανλή να κλείσει την Βουλή, να συνδέεται με έναν τρόπο και με την κίνηση Βερελή. Να στοχεύει δηλαδή, στο να ακυρώσει κινήσεις με μιμητές Βερελή στο κόμμα του.
Στο πλαίσιο αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία η ομιλία Βενιζέλου, στις 13 του μηνός στο Μουσείο Μπενάκη.
Ο Βερελής έδωσε χθες τον σκελετό του νέου αμφιδεξιού μορφώματος, μένει να αποδειχθεί ποιός θα το σαρκώσει. Ο Βενιζέλος ή η Ντόρα ή και οι δύο μαζί, παρέα με μερικούς ακόμη από τα δύο κόμματα;
Ούτως ή άλλως οι ημέρες είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και η περιρρέουσα ρευστότητα επιβάλλει εγρήγορση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης κι όλων μας.

Στέλιος είπε...

@krogias: Γιώργο άσχετα με το αν ρόλαβαν ή όχι το κελίσιμο της Βουλής, μιλάω για το πώς πρόβαλαν την είδηση για Βερελή.