Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Να απαντήσουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Από το "Πρώτο Θέμα" η είδηση:

Δικαιώθηκε από τον Αρειο Πάγο ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας αναφορικά με το θέμα της νόμιμης εκπροσώπησης του ΔΗΚΚΙ και της νόμιμης χρήσης του ονόματος και των συμβόλων του κόμματος που ο ίδιος ίδρυσε το 1995. Η πενταετής δικαστική διαμάχη του επί οκταετία υπουργού Οικονομικών των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου με τους κατά δήλωσή τους συνεχιστές και εκπροσώπους του κομματικού φορέα, του οποίου ο κ. Τσοβόλας ηγήθηκε για 9 συνολικά χρόνια, ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη με την έκδοση της αμετάκλητης απόφασης με αριθμό 590/2009. Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάνθηκε ότι ο κ. Τσοβόλας είναι ο νόμιμος πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, αφού έκρινε ότι ως ηγεσία του κόμματος θεωρούνται τα εκλεγμένα όργανα από το τελευταίο συνέδριό του που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2000 και κατά το οποίο ο ίδιος είχε εκλεγεί απευθείας πρόεδρος. Ο κ. Τσοβόλας από την πλευρά του επισημαίνει ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου αποτελεί πραγματικό κόλαφο για όλους εκείνους που υποστήριξαν κάποια πρώην μέλη του ΔΗΚΚΙ ώστε «να αναβαπτιστούν ‘‘ως νέα δήθεν ηγεσία αυτού’’, χρησιμοποιώντας παράνομα το όνομα, τα σύμβολα του ΔΗΚΚΙ και προσβάλλοντας την ιστορία και τον ανιδιοτελή και έντιμο πολιτικό αγώνα καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας αυτού από το 1995». Τα πολιτικά βέλη του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, που εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αρτας του Κινήματος το 1977, στρέφονται κατά των πολιτικών ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, «που όλα αυτά τα χρόνια, από το 2004 έως σήμερα, προσέφεραν εναλλάξ πολιτική στήριξη» σε όσους θεωρεί ότι καπηλεύτηκαν τον πολιτικό φορέα που σύστησε. Η σκληρή κριτική του συμπεριλαμβάνει και την κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία «την ώρα που έχει επιβάλει σκληρή λιτότητα στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού αρνήθηκε για μικροκομματικά συμφέροντα να παραλάβει την κρατική επιχορήγηση και τα χρηματικά διαθέσιμα του ΔΗΚΚΙ, παρά την απόφασή μας τον Οκτώβριο του 2004 για την επιστροφή αυτών στο ελληνικό Δημόσιο». Αλλωστε, ο ίδιος εντοπίζει μια καθημερινή διολίσθηση και απαξίωση του πολιτικού συστήματος οι οποίες έχουν οδηγήσει σε πλήρη διάσταση την πολιτική με την ηθική. Ο κ. Τσοβόλας, ως νόμιμος πλέον εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ, δηλώνει ότι από εδώ και πέρα «θα κινηθούμε με βάση τις ιδεολογικές και πολιτικές μας θέσεις, τη νομιμότητα, το πολιτικό ήθος και την οικονομική διαφάνεια και συνέπεια».

Σχόλιο: πολύ θα ήθελα να ακούσω τις δικαιολογίες της Αλέκας και του Αλέκου, που συνήθως ... κόπτονται για την ηθική της "αριστεράς", σχετικά με το θέμα αυτό!

4 σχόλια:

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας είπε...

Όσο μπαίνουν στα ταμεία οι επιχορηγήσεις δεν υπάρχει θέμα ηθικής...

το πιασα από νωρις: http://pasok-eretria.blogspot.com/2009/04/blog-post_05.html

Stefan είπε...

Στέλιο ακριβώς και εγώ αυτή την απορία έχω...

Στέλιος είπε...

@Πασόκ Ερέτριας: εγώ βαριόμουν να αντιγράψω το κείμενο και έτσι περίμενα στις 7 το απόγευμα να ανέβει η έκδοση στο site της εφημερίδας και να το αντιγράψω!

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας είπε...

Το κατάλαβα. Και εγώ βαριομουν, αλλά μου άρεσε το θέμα και έκανα ένα μικρό ρεζουμε!