Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Δημοσκοπήσεις: ένα μάτσο ... βιόλες!

Εχω πει πολλές φορές ότι το άστατον του χαρακτήρος του έλληνα πολίτη και ψηφοφόρου, αλλά και τα "συμφέροντα" που κάθε εταιρία δημοσκοπήσεων έχει, πρέπει να μας "υποψιάζουν" για το κύρος των ευρημάτων τους. Και αυτό το έλεγα και παλιά, που το Πασόκ ερχόταν δεύτερο στις προτιμήσεις, και σήμερα, που έρχεται πρώτο.

Δείτε, επί παραδείγματι, τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB. που δημοσιεύει σήμερα ο "Ελεύθερος Τύπος" και στην οποία
το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 3,6 μονάδες της Ν.Δ. (και 4,2 μονάδες στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος). Πάμε λίγο να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά Παπανδρέου και Καραμανλή, στον παραπάνω πίνακα (βλ. και εδώ):

Τί συνάγεται? Οτι στο ερώτημα για τη εμπειρία των 2 πολιτικών, ο Καραμανλής προηγείται με 48,1% και ο Παπανδρέου ακολουθεί με 46,7%, δηλαδή η MRB θέλει να ... πιστέψουμε ότι ο Καραμανλής προηγείται ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ όπου ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (είτε δεξιοί είτε κεντρώοι είτε αριστεροί) παραδέχονται ότι ο πολιτικός αυτός ΥΣΤΕΡΕΙ σημαντικότατα, καθώς, ΠΡΙΝ κληθεί να κυβερνήσει, δεν είχε ασκήσει ποτέ κυβερνητικά καθήκοντα, δεν είχε διατελέσει ποτέ υπουργός ή υφυπουργός, δεν είχε ποτέ διοικήσει! Γι'αυτό και όταν ξεκίνησε να κυβερνά, η Βουλή άδειασε από νομοσχέδια, τα έργα καθυστερούσαν, η δημόσια διοίκηση δε λειτουργούσε, πράγματα που εν πολλοίς συνεχίζονται και σήμερα.

Αντιθέτως, ο Παπανδρέου "θεωρείται" (από το ... "υπερφυσικό" και εκτός ελληνικής πραγματικότητας "δείγμα" ερωτώμενων της δημοσκόπησης!) ως δήθεν "λιγότερο ικανός" (!!!), ενώ έχει διατελέσει υπουργός από το 1981 τόσον σε παραγωγικά (πχ Παιδείας) όσο και σε πολιτικά (πχ ΥΠΕΞ) υπουργεία!

Σε ποιόν λογικό Ευρωπαίο πολίτη θα παρουσίαζε κανείς τέτοια ευρήματα και θα γινόταν πιστευτός? Αλλά, θα μου πείτε, γι'αυτό εμάς μας λένε "Βαλκάνια"...

1 σχόλιο:

kleftimatia είπε...

Το αστείο που είναι και το παράλογο της όλης ιστορίας ότι εκεί που προηγείτο ο Γιώργος κατά πολύ δηλαδή από κάτω από την εμπειρία . και τα δύο είναι μεγέθη εμπειρίας προηγούμενων θέσεων εφόσον δεν έχει διατελέσει πρωθυπουργός . Αυτό είναι θέατρο του παραλόγου σε όλο το μεγαλείο του . Παρατήρησε τις δύο ερωτήσεις για την κρίση και την Ευρώπη από κάτω από την σημειωμένη.