Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Ο αντίλογος για την "Ωρα της Γης"...

Το γράφημα από τα σημερινά "ΝΕΑ-Σαββατοκύριακο"

Σήμερα το βράδυ θα ξεκινήσει το παγκόσμιο event "Ωρα της Γης". Κατά τη διάρκεια της κοινής δράσης, αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 1 δισεκατομμύριο πολίτες. Οι πόλεις μέχρι σήμερα φτάνουν τις 3.000. Η Ελλάδα, πρώτη στον κόσμο με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών πόλεων, «μειώνει» την ίδια ώρα: τον φωτισμό σε 403 δήμους και κοινότητες σ' ολόκληρη τη χώρα, 212 σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, 710 επιχειρήσεις, 182 φορείς, με καταγεγραμμένες περίπου 42.000 ηλεκτρονικές εγγραφές πολιτών (βλ. εδώ).

Μπορεί ως κοινή δράση η κινητοποίηση αυτή να δημιούργησε ελπίδες ότι μπορούμε όλοι να στείλουμε ένα παγκόσμιο μήνυμα ελπίδας για τη σωτηρία του πλανήτη, σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα, ωστόσο δεν λείπουν και οι αντίθετες φωνές: ήδη η Γερμανία θεωρεί το όλο εγχείρημα ένα πυροτέχνημα και δεν συμμετέχει.

Διαβάστε και κάποιες αντιρρήσεις εδώ:

"Για άλλη μια φορά γινόμαστε όλοι μαζί θεατές μιας πανεθνικής παράκρουσης, καθώς πολιτικοί, δημοσιογράφοι, μπλόγκερς και απλοί πολίτες πανηγυρίζουν για την παγκόσμια πρωτιά μας. Πρώτοι στην παγκόσμια καμπάνια για το κλείσιμο των φώτων αύριο, τελευταίοι σε περιβαλλοντική ευαισθησία τις υπόλοιπες (365x24 μείον μία ώρα =) 8759 ώρες του χρόνου. Αλήθεια, δεν έβαλε σε υποψίες κανέναν το ότι ο δήμαρχος Αθηνών, ο φερόμενος ως Ομέρ Πριόνης, το έμβλημα της περιβαλλοντικής αναιθησίας, τάχθηκε απερίφραστα και αναφανδόν υπέρ της παγκόσμιας σαχλαμάρας; Της ώρας της υποτα-γής; Υποκρισία; μάλλον ομαδική πλύση εγκεφάλου, που αντί να μας κάνει συμμέτοχους στο ζήτημα της περιβαλλοντικής εγρήγορσης, προσπαθεί να μας κάνει συνένοχους για την κρίση του πλανήτη. Στην ίδια ζυγαριά εμείς, οι απλές μονάδες, με τους κτηνώδεις βιομηχάνους, τους απάνθρωπους πλανητάρχες και τους οπισθοδρόμους της τεχνολογίας. Η τεχνογνωσία για την επίλυση του παγκόσμιου ενεργειακού προβλήματος υπάρχει χρόνια τώρα, τα συμφέροντα όμως για τη συντήρηση της παρούσας κατάστασης είναι ανυπέρβλητα".

Βέβαια, έχουν δει το φως της δημοσιότητας και άλλες αντίθετες απόψεις περί ... παγκόσμιας συνωμοσίας κατά των Ελλήνων (!) και άλλα τέτοια ... λιακοπούλεια πονήματα, όπως αυτό εδώ: "
Πραγματικά προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι εμείς οι Έλληνες, που υποτίθεται είμαστε και από τους έξυπνους και υποψιασμένους λαούς της γης, πατήσαμε πρώτοι αυτή την 'μπανανόφλουδα' και είμαστε πρώτοι σε ένα τέτοιο πανηγύρι που ως στόχο δεν έχει την σωτηρία του πλανήτη αλλά την προσπάθεια να περαστούν υποσυνείδητα μηνύματα υποταγής σε κάθε έναν από εμάς, κάνοντας όλοι μας σαν 'ρομποτάκια' το ίδιο πράγμα την ίδια χρονική στιγμή".

Και εδώ ο αντίλογος ... στον αντίλογο!

Η γνώμη μου: παρά το γεγονός ότι, όπως κάθε φορά συμβαίνει, στην παγκόσμια αυτή κινητοποίηση ανακατεύτηκαν και άσχετοι και υποκριτές (πχ Δήμαρχος Αθηναίων), ωστόσο πιστεύω ότι και μόνον το γεγονός ότι: (α) κινητοποιείται τόσος κόσμος και (β) έστω κι έτσι θα εξοικονομηθεί ενέργεια, είναι ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ! Τώρα, τα υπόλοιπα περί ... Νεφελίμ και Ελλοχίμ, δεν τα σχολιάζουμε!

2 σχόλια:

VAD είπε...

Συνυπογράφω τις αντιρρήσεις,επιπλέον παίζει και η Εθνική:)

Καλησπέρα ,Στέλιο...

Στέλιος είπε...

@VaD: Τί κατάλαβες με το μάτς? Ισοπαλία ήρθαμε :)