Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Εμείς οι "έξυπνοι" και οι ... κουτόφραγκοι!

Επειδή κάποιοι "ξύπνιοι" ειρωνεύονταν τον Γιώργο για τις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις που έκανε σε ανύποπτο χρόνο (και που όταν, αργότερα, τις έκανε ο Obama, όλοι ... εκστασιάζονταν!), διαβάστε και αυτό, από τη σημερινή "Ελευθεροτυπία":

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ των Δημοτικών Σχολείων της Βρετανίας θα διδάσκονται προαιρετικά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ή τη βικτωριανή εποχή, αλλά θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκμάθηση τρόπων χειρισμού σύγχρονων ιστότοπων του Διαδικτύου, όπως της Wikipedia, σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικής επικοινωνίας, όπως το Twitter, και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση σύμφωνα με νέες προτάσεις για αναμόρφωση της διδακτέας ύλης.

Η αναθεώρηση προβλέπει την αφαίρεση εκατοντάδων ονομασιών σε ιστορικές, γεωγραφικές κι επιστημονικές γνώσεις, που οι μαθητές θα πρέπει ν' αποκτήσουν μέχρι 11 ετών. Η διαμόρφωση των προτάσεων είναι έργο του σερ Τζιμ Ρόουζ, στον οποίο έχει ανατεθεί από τη βρετανική κυβέρνηση κι η επεξεργασία του νέου προγράμματος.

Ορισμένα σημεία των νέων προτάσεων εστιάζονται:

* στη γνώση μπλογκ, podcast και της ικανότητας άνετου χειρισμού του πληκτρολογίου

* στην εκμάθηση ιεραρχικής χρονολόγησης συγκεκριμένων γεγονότων. Το σχολείο θα επιλέγει δύο βασικές περιόδους της βρετανικής Ιστορίας, οι οποίες και θα διδάσκονται.

Ολο το δημοσίευμα, εδώ.

Την ίδια συνέπεια έχει ο Παπανδρέου και για τις προνοιακές δομές σε ανήμπορους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη: διαβάστε εδώ τις προτάσεις του για τη χορήγηση μεθαδόνης - ποιός άλλος πολιτικός και ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ θα τολμούσε να τις κάνει χωρίς να φοβηθεί το "πολιτικό κόστος" που έχει καταστρέψει την Ελλάδα?

Την ίδια στιγμή μας κυβερνά μία "φοβική" Δξιά, της οποίας ο αρχηγός το μόνο που γνωρίζει από νέα τεχνολογία είναι τα dvd και τα playstation και τα στελέχη της (βλ. Σούρλας) αντιμετωπίζουν το ίντερνετ με όρους ... συμμοριτοπόλεμου της δεκαετίας 1945-1950. Δείτε:

Το γράφημα από τον Κρόγια

Δεν υπάρχουν σχόλια: