Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Διαψεύδεται το MEGA... (update)

Εβγαλε χθες το MEGA τη γνωστή δημοσκόπηση της GPO προκειμένου να αβαντάρει τον αγαπημένο του, τον αρχι-άχρηστο Καραμανλή. Η τακτική αυτή του καναλιού στιγματίστηκε από πολλούς και προκάλεσε από οργή και αηδία έως και γέλια, ενώ αμφισβητήθηκαν και αποδομήθηκαν πλήρως τα ποσοστά που προέκυψαν (βλ. εδώ και εδώ), καθώς, όπως έγινε γνωστό, πολλές άλλες εταιρίες δημοσκοπήσεων αρνήθηκαν να προβούν σε μετρήσεις της κοινής γνώμης πριν περάσουν κάποια 24ωρα (βλ. εδώ, εδώ, εδώ και εδώ).

Σε απάντηση των αυθαίρετων συμπερασμάτων της δημοσκόπησης του MEGA (π.χ. είναι λογικό κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, να απαντά ότι έχει θετική εντύπωση για 5 νέα πρόσωπα εν σχέσει με τα παλιά, από αυτό όμως δε συνάγεται ... ότι θα ψηφίσει τη ΝΔ και τον Καραμανλή!), έκανα μια βόλτα σε διάφορα blogs και sites και εντόπισα και ... άλλες ψηφοφορίες, με ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΟ πρόσημο για την νέα κυβέρνηση!

Εχουμε και λέμε:

* Flash.gr:
τί πορεία πιστεύετε ότι θα έχει η νέα κυβέρνηση Καραμανλή;


ΑπαντήσειςΨήφοιΠοσοστό
1. Πιο αποτελεσματική 98223%
2. Λιγότερο αποτελεσματική 72117%
3. Το ίδιο246658%
4. Δεν ξέρω561%

Σύνολο Ψήφων:4225

* Παραπολιτική: η άποψή σας για το νέο κυβερνητικό σχήμα?

1. Θετική (28%): 275 ψήφοι
2. Μάλλον θετική (2%): 18 ψήφοι
3. Αδιάφορη (12%): 121 ψήφοι
4. Μάλλον αρνητική (5%): 45 ψήφοι
5. Αρνητική (54%): 541 ψήφοι

Αρκούν ή να βρώ και άλλες?

Update: βλ. εδώ για επαλήθευση της άποψης αυτής.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΤΩΡΑ ΘΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ - ΔΕΞΙΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ". 65άρες γυναίκες, cameramen, δικηγόροι, περαστικοί, ΑΘΩΟΙ άνθρωποι της διαδήλωσης και άλλοι άσχετοι μ΄αυτήν πολίτες, σέρνονται στους δρόμους και τα πεζοδρόμια δίκην κακοποιών στοιχείων, ή καλύτερα σαν ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ της δεκαετίας του ΄60. Σέρνονται από "ανθρώπους" των ΜΑΤ που πήραν γρήγορα ΤΟ ΜΉΝΥΜΑ της Νέας Ηγεσίας τους. Ουέ κι αλλοίμονο αν βρεθείς στο διάβα τους. Δε βλέπουν ανθρώπους, δε βλέπουν πρόσωπα, απλά βλέπουν τα κλομπς και ακούν τον ήχο τους να χτυπάει πού; να χτυπάει τι; ΑΔΙΑΦΟΡΟ! ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ! Σχεδόν ΟΡΓΑΣΜΟΣ! Και όμως είναι τα ίδια καλόπαιδα που πριν από 20 ημέρες τους έδερναν και τους ξεφτύλιζαν. Ε τι να κάνουμε, Μαρκογιαννάκης είναι αυτός. Ειδικός στη ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ "ανθρώπων". Μακάρι να βγώ ψεύτης αλλά θα δούμε και χειρότερα. Το γνωστό σε όλους μας ΣΚΛΗΡΟ πρόσωπο της ΔΕΞΙΑΣ. Ελπίζω μόνο και εύχομαι η Νέα Κυβέρνηση του "καθιστού Βούδα" - όπως πετυχημένα τον αποκαλεί ο στέλιος - να μη ξεπεράσει σε αγριότητα την κυβέρνηση της ΕΡΕ του Θείου του. Γιάννης

VAD είπε...

Βρε Στέλιο,αυτoί στο Mega με το μήνα τόχουνε;Ένα μήνα με το ΠΑΣΟΚ,ένα με τη ΝΔ;Άι σιχτίρ από κει...

Στέλιος είπε...

@Γιάννης: αυτά να τα πεις στην αγαπημένη μου φίλη!