Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

"Μαντάρα" τα έκανε ο cool Alexis...

Διαβάστε την ανάρτηση του PanicBlog για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, την εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ (όπου ανακατεύεται τα κάνει μαντάρα!) και το ζήτημα της ανάπλασης του Βοτανικού. Προσωπικά, δεν είμαι φίλαθλος ούτε και ποδοσφαιρόφιλος ούτε και γουστάρω τις διάφορες ΠΑΕ και ΚΑΕ, που τις πληρώνει το κράτος για να τα σπάνε κάθε Κυριακή οι διάφοροι χαχόλοι και τεμπέληδες.

Πλην, όμως, από τη στιγμή που υπάρχει σαν οργάνωση και θεσμός μία μεγάλη ομάδα, και θέλει να φτιάξει ένα γήπεδο, αναμορφώνοντας την περιοχή, η οποία περιοχή...

από έτσι:

θα γίνει έτσι:

Δηλαδή, από μία έκταση γεμάτη λάσπες, σκουπίδια, χόρτα, χαμόδενδρα και θάμνους (και όχι με κανένα τροπικό δάσος του Αμαζονίου, που δήθεν θα καταστραφεί!), θα μετατραπεί σε μία καθαρή, όμορφη έκταση και με (έστω!) 40 φροντισμένα δέντρα (οι φωτογραφίες από το PanicBlog), τότε δεν καταλαβαίνω τις διάφορες ... "ευαισθησίες" των συνασπιστών επειδή μέσα σε όλα αυτά θα υπάρχει κι ένα εμπορικό κέντρο! Σε αυτό δηλαδή το κέντρο δεν θα πιάσουν εργασία άνθρωποι, που το έχουν ανάγκη? Δεν θα απασχοληθούν άνεργοι? Οπως σωστά αναφέρει το παραπάνω μπλογκ:

"
Εγώ που ζω λίγα μέτρα μακριά έχω κυριολεκτικά αφοδευμένο τον κάθε Βωβό που μπορεί να έχει οικονομικά οφέλη από την στιγμή που το δικό του κέρδος θα βελτιώσει και το δικό μου επίπεδο ζωής. Εσείς γιατί κόπτεστε; Επειδή θα γίνει εμπορικό κέντρο και θα περάσουν κρίση τα μικρά καταστήματα στον Βοτανικό; Δηλαδή τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν δεν τις υπολογίζετε; Αν εκεί που βρίσκονται όλες αυτές οι τρώγλες ανοίξουν μαγαζιά 10 ιδιώτες αυξάνοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό των καταστημάτων στην περιοχή ποιά θα είναι η θέση σας;".

9 σχόλια:

blogger είπε...

Τελικά επειδή το άλλο θέμα της ημέρας, με την λάσπη κατά της Κατσέλη πήρε διαστάσεις, το έψαξα να ιδού η αλήθεια:
http://krogias.blogspot.com/2009/01/blog-post_8884.html

VAD είπε...

Στέλιο,εννοείς το παιδί της κατασκευαστική εταιρείας του μπαμπά,έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Εμείς πάλι το προτιμούμε σαν χώρο με πράσινο και όχι άλλο ένα εμπορικό κέντρο( ύποπτης αισθητικής μάλιστα).
Η Αθήνα πάσχει από πράσινο.
Επιπλέον επιτρέψτε μας μια παρατήρηση: Εκεί,δεν υπάρχει μόνο λάσπη και σκουπίδια.Υπάρχουν και κατοικούν κάτω από άθλιες συνθήκες ΑΝΘΡΩΠΟΙ-που καμιά κυβέρνηση δεν έδωσε δεκάρα για την ύπαρξη τους.
Βέβαια,όταν το κεντρικό νόημα είναι το "ατομικό" επίπεδο ζωής και η χωρίς όρους οικοδόμηση και "ανάπτυξη",λεπτομέρειες περί του τι θα γίνουν οι άνθρωποι και το που θα βρούμε άλλο πράσινο,είναι σαν εκπεσών ψίχουλο από το παντεσπάνι της κάθε Αντουανέττας.
Μπορεί πάλι να κάνουμε και λάθος...

Στέλιος είπε...

@Ανώνυμος: αγαπητέ μου ακριβώς επειδή γράφεται "ανώνυμα" δε μπορώ να καταλάβω ποιοί ... είστε οι "εσείς"! Και κάτι άλλο: προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλα στην Ελλάδα είναι ή του ύψους ή του βάθους! Εγώ δεν υποστήριξα ότι πρέπει, μαζί με τα λασπόνερα, να φύγουν και όσοι κατοικούν εκεί! Εννοείται ότι θα υπάρεξι μελετημένο σχέδιο αξιοπρεπούς μετεγκατάστασης σε άλλη περιοχή, κάτι που φαντάζομαι θα το θέλουν και οι ίδιοι από το να μένουν σε τρώλες. Ομως, κάτι δεν εξηγείτε σωστά: και η προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ κατά του σχεδίου δεν έγινε για τους λόγους που αφορούν το επίπεδο ζωής όσων μένουν στην περιοχή! Εγινε για το πράσινο. Επομένως, πόθεν πώς εγείρετε τέτοιο λόγο σήμερα?

... είπε...

Άρατε Πύλες, κατ αρχάς σε ευχαρισω΄για την αναφορά και το λινκάρισμα. Μία μόνο παράκληση. Αν κάποια στιγμή τύχει να βάλεις πάλι κάτι (κι ας με κατακρίνεις - δημοκρατία έχουμε)στείλε μία ενημέρωση με email. Δεν προλαβαίνω να παρακολουθώ όλα τα blogs και μοιράια κάποια μου ξεφεύγουν.

Krogia, sorry αλλά δεν θεωρώ σωστό να διαφημίζεις ένα ποστ σου στα σχόλια ενός άσχετου θέματος. Στείλε ενημερωτικά email, είναι πιο σωστό. Μην μπερδεύεις τις συζητήσεις. Το λέω με καλή διάθεση και όχι για να επικρίνω. Μία απλή αποψη είναι.

Ανώνυμε ή αλλιώς ηλεκτρονικέ κουκουλοφόρε, και μόνο που κρύβεις την ταυτότητα σου ο λόγος σου χάνει την αξία του. Επιπλέον μάθε πριν κρίνεις και κατακρίνεις να διαβάζεις ολόκληρα τα ποστ. Τα περισσότερα από αυτά που γράφεις ανατρέπονται από την αρχική ανάρτηση.
Αλλά να στο ξαναπώ. Λες "Εμείς πάλι το προτιμούμε σαν χώρο με πράσινο και όχι άλλο ένα εμπορικό κέντρο"

Τόσες 10ετίες δεν σε ενοχλούσε η χαβούζα, τώρα θες πράσινο.

Όσο για τους κατοίκους που λες, ποιανού το σπίτι πήραν με το έτσι θέλω;

Βγάλε τα κόκκινα γυαλιά (και δεν εννοώ του Ολυμπιακού) και πάψε να είσαι πρόβατο του εκάστοτε πολιτικού φορέα που σε φλομώνει με ιδεολογίες του κώλου. Εκτός και είσαι μέλος του φορέα.

Αλλά και πάλι, η άποψη σου δεν έχει καμία σημασία, γιατί είσαι ανώνυμος άρα ανύπαρκτος άρα αμφιβόλων προθέσεων.

Στέλιος είπε...

@Παν: ωραία όλα αυτά αλλά κατακρίνεις τον Κρόγια και μου βάζεις κι εσύ απάντηση σου προς Κρόγια στο δικό μου σχόλιο :) Τέλος πάντων, αν και συνήθως δεν τάσσομαι υπέρ ποδοσφαιρικών ομάδων, ωστόσο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην φτιαχτεί ο χώρος.

ΥΓ.: εγώ σε τί ...σε κατέκρινα?

... είπε...

Δεν κατέκρινες, γενικά το ειπα. Μπορεί πχ καποια στιγμή να το κάνεις. Δεν τρέχει και τίποτα.

stathis είπε...

θα ήθελα και εγώ να μου παραχωρήσουν 50 στρέμματα στον Βοτανικό. Θα φυτέχω μιδική (τριφύλι). Τι λες, θα με στηρίξεις;

Στέλιος είπε...

@stathis: φίλε μου επειδή οι γονείς μου γεννήθηκαν σε χωριό, ξέρω τί είναι η μηδική :) Λοιπόν, αν διάβασες καλά το σχόλιό μου, είπα ότι εξαρχής είμαι αντίθετος στις παροχές από το Κράτος στις ΠΑΕ. Κανονικά θα έπρεπε να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις. Επομένως, είμαι αντίθετος και στο να παραχωρηθούν σε οποιονδήποτε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Πάοκ κλπ δημόσιες εκτάσεις για να κάνουν κάποιοι χαχόλοι το χαβαλέ τους κάθε Κυριακή. Εγώ κάτι άλλο είπα: ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ και αφού είναι επιτακτική ανάγκη να φύγει το Αλεξάνδρας γιατί πλέον είμαι μέσα στο κέντρο της πόλης, ΤΟΤΕ ας φτιαχτεί κάτι ωραίο εκεί που είναι μία βρώμικη αλάνα.