Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

Βουτηγμένοι στην παρανομία!

Το 1989, μεσούσης της "βρώμικης συμμαχίας" ΝΔ και ΚΚΕ, με σκοπό τη διάλυση του Πασόκ, η δήθεν "μωρά παρθένος" Δεξιά παραπέμπει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Νίκο Αθανασόπουλο, πρώην εισαγγελέα και τότε αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών του Ανδρέα Παπανδρέου επειδή παρουσίασε στην ΕΟΚ το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι ως ελληνικό προκειμένου να τύχουν επιδότησης οι έλληνες αγρότες. ΠΡΟΣΟΧΗ: ουδείς κατηγόρησε τον Νίκο Αθανασόπουλο για "προσωπικό όφελος" ή "χρηματισμό" ή ο,τιδήποτε μεμπτό ΠΛΗΝ ΤΟΥ ότι ... κορόϊδεψε τις κοινοτικές αρχές ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ!

Σημειωτέον ότι την ίδια τακτική εφάρμοζαν όλα τα τότε κράτη-μέλη της ΕΟΚ προκειμένου να προστατεύσουν την παραγωγή τους, κανένα όμως κόμμα της αντιπολίτευσης π.χ. στη Γαλλία, που με τον ίδιο τρόπο προωθούσε τις μπανάνες, δεν έστειλε στο δικαστήριο υπουργό του αντίπαλου κόμματος μόνον και μόνον γιατί αυτός ήθελε να προστατεύσει την εγχώρια οικονομία! ΜΟΝΟΝ στην Ψωροκώσταινα, το τόλμησε η ΝΔ για λόγους εκδίκησης και κοινής συκοφαντίας (και έφαγε φυσικά τα μούτρα της μετά!).

ΣΗΜΕΡΑ, η αποχωρούσα ατάκτως κυβέρνηση Καραμανλή μοιράζει χωρίς σχέδιο 500 εκατομμύρια ευρώ για "ενισχύσεις" (της δικής της υστεροφημίας) χωρίς να πάρει την άδεια από την ΕΕ, προκαλώντας έτσι παρέμβαση από την Κομισιόν και πιθανόν ένα δυσβάσταχτο πρόστιμο. Η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη, βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας περί των κρατικών ενισχύσεων, να ενημερώσει πρώτα την Επιτροπή για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει υπέρ των αγροτών, πριν ακόμη συζητηθούν στη Βουλή. Η κυβέρνηση, όμως, αγνόησε την κοινοτική διαδικασία, η Επιτροπή ενημερώθηκε για τις προθέσεις της μόνο μέσω των δημοσιευμάτων του ελληνικού Τύπου και τώρα πρέπει να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα.


Το γεγονός σχολιάζει και το Ιδεοδοχείο, από μία άλλη σκοπιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: