Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Η "ξενομανία" μας...

Τις φωτογραφίες τις βρήκα στο μπλογκ Atsarantos, υπό τον τίτλο: "Σύντροφοι" αυτός ο ηλιοκαμένος μελαχρινός αντιγράφει τον Πρόεδρο!

Μπορεί ο φίλος να θέλησε να δείξει τη χιουμοριστική πλευρά των καινοτομιών που εισήγαγαν οι 2 πολιτικοί, πλην όμως εγώ εξάγω κι ένα "πικρό" (
για την δική μας πολιτική ζωή και την ελληνική κοινωνία) συμπέρασμα: όταν ο Ομπάμα βοηθάει τους συνεργάτες του να βάψουν το εκλογικό περίπτερό του, αυτό δείχνει απλότητα και ... "άλλον αέρα" για τον αμερικανό Πρόεδρο, οι δε εγχώριοι σχολιαστές είχαν ... εκστασιασθεί από το επικοινωνιακό χάρισμά του. Οταν, όμως, ο Γιώργος, έναν χρόνο πριν, βοηθούσε να καθαριστεί ο χώρος του συνεδρίου του Πασόκ, αυτό ήταν πρώτης τάξεως θέμα για να κάνουν τα πικρόχολα σχόλιά τους οι Μάκηδες και οι Λάκηδες. Το ίδιο είχα πει (βλ. εδώ) και με την ευκαιρία της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα, που χρησιμοποίησε μεθόδους στο ίντερνετ τις οποίες ο Γιώργος είχε εισάγει στα καθ'ημάς προ πολλού.

6 σχόλια:

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Στέλιο, καίριο σχόλιο! Δεν έχουν καταλάβει οι διάφοροι γηγενείς κάφροι δημοσιογράφοι ότι ο Γιώργος είναι αυτός που βλέπουμε. Νομίζω το είχε πει κάποτε ο ίδιος. Λοιπόν, δεν μπορούν να χωνέψουν ότι είναι ένας από μας, ένας ειλικρινής άνθρωπος και πολιτικός. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τον αρχηγό της ΝΔ που υποδύεται τον πρωθυπουργό!

Ανώνυμος είπε...

Φοβερο!

Το είδα και δεν τολμησα να το βγαλω
αλλα εσεις "οι Παπανδρεικοί"
δεν παιζεστε

Σε συγχαιρω λοιπον για το ποστ!

Στέλιος είπε...

@Παπαϊωάννου: εσύ κοροϊδεύεις αλλά ακόμη δεν μας λες τί θα γίνει με τα οικόπεδα του πατέρα βενιζέλου και πώς αυτός πιάστηκε κώτσος από τις κάμερες των Μάκηδων. Αν είχε γίνει αυτό από "παπανδρεϊκό" θα είχες αναρτήσει τα χιλιάδες ποστ.

Στέλιος είπε...

@Νίκος: μα εδώ υπάρχουν δικοί μας υποτίθεται (όρα Παπαϊωάννου) που έχουν λυσσάξει κατά του Γιώργου και εσύ μου λες για τους άλλους?

Ανώνυμος είπε...

Μα ο Παπαϊωάννου είναι "βενιζελικός", γιατί ντρέπεται να πεί πως είναι καραδεξιός και μάλιστα "ντοράκι". Τώρα για τις σκούπες και τους "από μας", είναι για αφελείς. Το ζήτημα είναι πότε θα πάρουν τις σκούπες στα χέρια τους οι Λαοί.
Τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση από οπαδούς και κοκαλογλύφτες...

Στέλιος είπε...

@Ανώνυμος: αγαπητέ μου εγώ δεν υποστήριξα ότι η σκούπα που έπιασε ο Γιώργος στα χέρια του είναι πια το άκρον άωτον της ...αριστεροσύνης! Αλοίμονο, έχουμε κι άλλα πράγματα να δούμε με τα οποία πειθόμαστε ότι ο Γιώργος είναι ένας από εμάς. Πχ ο άνθρωπος έπλυνε και πιάτα στη Σουηδία εν αντιθέσει με κάποιους που ήταν γιοί δικηγόρων και καλοπαντρεύτηκαν για να πάρουν προίκα!