Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Τί έκαναν τόσες ώρες μέσα στο Μαξίμου?


Από το μπλογκ του Γ. Ιωάννου

Μα είμαστε σοβαροί? Συνεδρίαζαν νυχτιάτικα επί τόσες ώρες στο Μαξίμου, διέρρεαν φήμες για επιβολή στρατιωτικού νόμου, συναντήσεις Καραμανλή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμη και για 2η παραίτηση Παυλόπουλου, και τελικά ... βγήκε ο "παραιτηθείς" και έκανε μία ωραιότατη ανάλυση-έκθεση ιδεών περί του "τί είναι η πατρίδα μας, μην είναι τ'άστρα?" και ... πάπαλα! Περιμέναμε να ακούσουμε μέτρα, εκτιμήσεις, αποζημιώσεις των παθόντων και ακούσαμε ένα λογύδριο (βλ. και εδώ). Είναι με τα καλά τους? Εχουν συναίσθηση του τί συμβαίνει?

Υ.Γ.(1): συνεπέστατοι με την τακτική του "αβανταρίσματος" του Καραμανλή, οι "Μάκηδες" στη σημερινή εκπομπή τους θυμήθηκαν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου ... πριν από 2 δεκαετίες, όταν από σφαίρα αστυνομικού σκοτώθηκε ο Μιχάλης Καλτεζάς! Λες και το θέμα είναι ο "συμψηφισμός" νεκρών, λες και δεν ήταν άλλες οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες το 1985, λες και δεν πλήρωσε το Πασόκ τέτοια λάθη. Λες και το θέμα δεν είναι η ανοργανωσιά του κράτους, η κομματικοποιημένη αστυνομία, η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ κυβέρνηση! Και εις ανώτερα!

Υ.Γ.(2): παραβλέπω το γεγονός ότι οι "Μάκηδες" και τα λοιπά "παπαγαλάκια" της ΝΔ (βλ. Γιακουμάτος στην "Ανατροπή" του Μέγκα) αποσιωπούν το γεγονός ότι η δολοφονία Καλτεζά με κανένα τρόπο δεν καλυπτόταν "πολιτικά" από τους τότε αρμόδιους υπουργούς, τον Μένιο Κουτσόγιωργα και τον Θανάση Τσούρα. Οι ευθύνες τους ήταν μεγάλες για την μη αντιμετώπιση των τότε ταραχών, αλλά κανείς δε μπορεί να τους κατηγορήσει ότι, ως οι τότε πολιτικοί προϊστάμενοι της αστυνομίας, την "ντόπαραν" και της "όπλισαν το χέρι". Τότε, η δολοφονία Καλτεζά από τον Μελίστα ήταν ΟΝΤΩΣ ένα μεμονωμένο περιστατικό παθογένειας (βλ. και εδώ). ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, όπως πολύ ορθά παρατήρησε η Μαρία Δαμανάκη, οι Υπουργοί Δημόσιας Τάξης της Δεξιάς, από τον Μαρκογιαννάκη του Μητσοτάκη έως τον Πολύδωρα του Καραμανλή, χρησιμοποιούν την αστυνομία όχι ως όργανο τήρησης της τάξης, αλλά ως κατασταλτικό μηχανισμό και τους αστυνομικούς ως "πραιτωριανούς" του κράτους. Οπως και να το κάνουμε, είναι μία σημαντικότατη διαφορά που δείχνει και διαφορά αντιλήψεων...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εάν είχαν συναίσθηση του τι συμβαίνει θα "είχαν φύγει νύχτα", δε θα κυνηγούσαν τα μικρόφωνα...