Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Μία ζωή δεξιοί και αδέξιοι...

...είναι αυτοί οι υπουργοί της ΝΔ. Διαβάστε την ιστορία από τον Μικροπολιτικό των "Νέων" (εδώ) και διαπιστώστε, για μία ακόμη φορά, πώς οι άνθρωποι αυτοί, ενώ αρχικά συκοφαντούσαν και παρεμπόδιζαν με μηνύσεις κλπ (το 2004, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή της Ν.Δ. Πέτρου Τατούλη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκεί ποινική δίωξη εναντίον του Δ.Σ. του ΟΑΝΜΑ, μελών του ΚΑΣ, ακόμη και εναντίον της Κριτικής Επιτροπής που είχε επιλέξει τη συγκεκριμένη μελέτη, βλ. εδώ) την προσπάθεια της Μελίνας για το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, έρχονται σήμερα και προσπαθούν να οικειοποιηθούν το έργο της. Αντιγράφω:

"ΤΟ ΝΕΟ Μουσείο Ακροπόλεως - που αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να ανοίξει και επισήμως τις πύλες του- θα επισκεφθεί αύριο το πρωί πολυπληθής και αξιόμαχη αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. Την ξενάγηση θα κάνει ο πρόεδρος του Οργανισμού του Μουσείου καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής. Στην αντιπροσωπεία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι πρώην υπουργοί Πολιτισμού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ- άρα και οι Θόδωρος Πάγκαλος και ΕυάγγελοςΒενιζέλος - καθώς και όλοι οι βουλευτές που απαρτίζουν σήμερα τον Τομέα Πολιτισμού. Η ιδέα ήταν της Μαρίας Δαμανάκη. Η Μαρία, που έχει το χαρτοφυλάκιο πολιτισμού και διαπνέεται από πνεύμα συλλογικότητας, δεν παρέλειψε να καλέσει τόσο το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη όσο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Ακρόπολης. Η Δαμανάκη θέλει να αποδοθεί με τον τρόπο αυτό η δέουσα τιμή στην αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη τώρα που γίνεται πραγματικότητα το όραμά της να δει την Ακρόπολη με μουσείο αντάξιο της ακτινοβολίας της. Θέλει επίσης να επισημάνει τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην πραγμάτωση του στόχου. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Μόλις ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης αντελήφθη- ας μην πω πληροφορήθηκε παρασκηνιακώς- την προγραμματισμένη εδώ και δύο εβδομάδες επίσκεψη των Πασόκων στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, έσπευσε Δευτέρα πρωί πρωί να ανακοινώσει πως θα πάει ο ίδιος σήμερα- μια μέρα πριν- για να κάνει αυτοψία στον χώρο. Μάλλον φοβάται μην του κλέψει κανείς τη δόξα".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε συ Στέλιο που θυμήθηκες τη "σχέση" του κ. Τατούλη με το μουσείο της Ακρόπολης. Πόσες φορές είπα "ποιος θα σηκώσει το θέμα". Έχεις δίκιο.