Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Το ανέκδοτο της εβδομάδας: ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ... κυβερνητικό πρόγραμμα!

Εζησα να το διαβάσω κι αυτό:
Ο νεόκοπος cool Alexis δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ετοιμάσει ... κυβερνητικό πρόγραμμα και μάλιστα "αναφέρθηκε και σε κυβερνητικά σενάρια, καλώντας τα στελέχη να μην έχουν στο μυαλό τους μόνο την αποτυχημένη εκδοχή της Κεντροαριστεράς στην Ευρώπη. Ο ίδιος έκανε αναφορά σε κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής, οι οποίες προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που πολλοί από εμάς εδώ μπορεί να θεωρούμε μεταρρυθμιστικά προτάγματα. Και κατονόμασε τις κυβερνήσεις Τσάβες στη Βενεζουέλα, Μοράλες στη Βολιβία και Κορέα στον Ισημερινό" (βλ. εδώ).
Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι ο άκαπνος "επαναστάτης", αν ποτέ βρεθεί σε κυβερνητική θέση, θέλει να μας κάνει να ζήσουμε την εμπειρία των ... βολιβιανών (ήμαρτον!).
Το ... κυβερνητικό πρόγραμμα ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙ, όταν ηγείται ενός συνασπισμού κομμάτων, απαρτιζόμενου από τις εξής ... παγκοσμίου φήμης συνιστώσες:

Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά
ΔΗ.Κ.ΚΙ.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Ενεργοί Πολίτες

Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς

Κόκκινο
κλπ, κλπ, κλπ !!!


ΑΥΤΟΙ, ανά 2-3 μέλη, συνιστούν από μόνοι τους και ο καθένας ξεχωριστά έναν φορέα διαφόρων ανερμάτιστων προτάσεων και πολιτικών. Στου κασίδι το κεφάλι θα μάθουν να συντάσσουν ... κυβερνητικά προγράμματα? Η κατάσταση στο χώρο τους θυμίζει το χάος των ... ψευτοεπαναστατικών μπολσεβίκικων επιτροπών αμέσως μετά την πτώση των Τσάρων: όποιος ξέρει ιστορία, γνωρίζει πόσοι "σύντροφοι" εξαφανίστηκαν τα χρόνια εκείνα...

Καημένη Ελλάδα...

23 σχόλια:

Divaynne είπε...

καλόοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!
το άλλο με τον τοτο το ξέρουν;;;;;;

χοχοχο,,,καλά χριστούγεννα

Nikos Lioliopoulos είπε...

νομιζω πως κάθε κόμμα πρεπει να έχει κυβερνητικό πρόγραμμα ασχετα αν είναι απίθανο να κυβερνήσει ποτέ

blogger είπε...

Α καλά. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης μίλησε για "πρόγραμμα ΕΞΟΥΣΙΑΣ"!
Το έχω γραμμένο σε video! :)

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 2 επιλογές:
Είτε να καταθέσει ρεαλιστικό πρόγραμμα, οπότε θα είναι πολύ κοντά σε εκείνο του ΠΑΣΟΚ, είτε να πλειοδοτήσει ουτοπικά σε ανεφάρμοστες παροχές προσπαθώντας να ικανοποιήσει τα γκρουπούσκουλα και τις συνιστώσες του. Ας μην κατηγορείται για την αυτονόητη υποχρέωση ΚΑΘΕ κόμματος να καταθέτει το πρόγραμμά του, αν και προσωπικά πιστεύω ότι θα πέσει στην 2η παγίδα. Εδώ θα είμαστε να το κριτικάρουμε όταν και όποτε το δημοσιοποιήσει (και αν έχει το θάρρος της δημόσιας διαβούλευσης όπως το ΠΑΣΟΚ). Θλιβερό πάντως είναι ότι σε αυτό το κομματικό μόρφωμα ποιό σοβαρά λαμβάνονται ΜΑΟικές τάσεις παρά ικανά και έμπειρα στελέχη όπως π.χ. ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

Sinistra Radicale είπε...

Τότε γιατί μας τα πρήζετε με την συνεργασία ρε μάγκες;;;;;;;;

Στέλιος είπε...

@divaynne: να μη σου πω και καλές απόκριες! με τόσες μάσκες που πέφτουν.

Στέλιος είπε...

@nikos: σαφώς και πρέπει όλοι να έχουν πρόγραμμα και προτάσεις. ομως περιμένεις τίποτε σοβαρό από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει καταλήξει?

Στέλιος είπε...

@krogias: ανέβασέ το στο youtube! τί περιμένεις? :)

Στέλιος είπε...

@ορέστης: είναι όντως λυπηρό φίλε μου. έχουν μαζέψει στην Κουμουνδούρου κάθε πονεμένη ψυχή που διαψεύστηκαν τα όνειρά της για την επικράτηση του κομμουνισμού και ΑΥΤΟΙ οι 10 άνθρωποι όλοι κι όλοι κρίνουν το μέλλον της αριστεράς στην ελλάδα!

Στέλιος είπε...

@sinistra radicale: ΠΡΙΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΉΣΩ ΕΊΠΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ. Και είδα ότι αγαπημένα σου βιβλία είναι "όλα τα Μάρξ" και "όλα του Λένιν". Είναι κρίμα που για κάποιους συνανθρώπους μας ο χρόνος σταμάτησε στο 1990 που το ανελεύθερο οικοδόμημά τους κατέρρευσε μαζί με την νεότητά τους... Τί κρίμα.

Sinistra Radicale είπε...

Επί τής απάντησής μου έχεις να πεις τίποτα???????
Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.....
Για να δούμε που και αν συμφωνούμε, και να μην λέμε κουταμάρες στον Λαό δεν πρέπει να κατατετεθούν και τα δυο προγράμματα;;;;;;;;;;;

NdN είπε...

Καλημέρα,

Θεωρώ και εγω πως κάθε κόμμα που ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού οφείλει να έχει πρόγραμμα εξουσίας, αφού στην ουσία αυτό κάνει. Αν πείσει τους περισσότερους πρέπει να κυβερνήσει και οφείλουμε όλοι να ξέρουμε προς που θα κινηθεί.

Προσωπικά θα περιμένω να διαβάσω το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αν και όποτε κατατεθεί και επί αυτού θα πρέπει να συζητήσουμε. Πάντως δεν θεωρώ κακό να έχει παλτφόρμα διακυβέρνησης. Το καταπόσο αυτή θα είναι εφαρμόσιμη, θα φανεί από τις αναλογιστικές μελέτες που αυτό θα βασίζεται και τους τρόπους εφαρμογής των μέτρων που θα προτείνει.

Είδωμεν...κοντός ψαλμός αλληλούια!

Sinistra Radicale είπε...

δεν μου απαντάς όμως....ούτε βάζεις το σχόλιο-απάντησή μου!!!!
Γιατί άραγε???????????

Στέλιος είπε...

@Sinistra κλπ κλπ: Οπως βλέπεις, έβαλα το σχόλιό σου, απλώς εγώ δουλεύω κιόλας και δεν κάθομαι όλη την ημέρα στις οθόνες ώστε να απαντάω αμέσως. Κάποιοι άνθρωποι μάθαμε και να δουλεύουμε και όχι μόνο να αμπελοφιλοσοφούμε. Επί της ερωτήσεώς σου: το Κίνημα επιμένει στη συνεργασία γιατί έχει αποδείξει ότι διαθέτει υπευθυνότητα και ότι, ενώπιον μιας δεξιάς λαίλαπας, μπορεί να αναλάβει να πείσει και ανεύθυνους ανθρώπους, όπως οι νεόκοποι ηγέτες σας. Εσείς, από την άλλη, που φοβάστε οποιαδήποτε κυβερνητική ευθύνη ακριβώς γιατί μάθατε μόνον να κριτικάρετε και όχι να ασκείτε πολιτική (εξ ού και το ότι ΤΩΡΑ είπατε να αρχίσετε να φτιάχνετε κυβερνητικό πρόγραμμα), έχετε ως συμέρον σας να παραμείνει η δεξιά προκειμένου να κερδίζετε κάποια ψηφαλάκια ακόμη και σε βάρος της χώρας. ΑΥΤΑ. Πήρες απάντηση τώρα ή να συνεχίσω?

Στέλιος είπε...

@NdN: Νίκο όλα ωραία και καλά, αυτά όμως ισχύουν σε κόμματα που έχουν συνείδηση της αποστολής τους. Οταν ο Τσίπρας μιλά για "αποτυχημένη" ευρωπαϊκή αριστερά και θαυμάζει τα παραδείγματα της Βολιβίας και του Περού, ΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ? ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΝ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΤΟΥ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ?

Sinistra Radicale είπε...

Καταρχήν τον Τσάβες, τον Μοράλες και ΄΄ολους τις Λατινικής Αμερικής, ακόμα και την Μπατσελέ δεν τους θαυμάζουμε μόνο εμείς, αλλά και εσείς.
Οποιοσδήποτε λαός παλεύει ενάντια στην εκμετάλλευση των Αμερικανών, είναι άξιος θαυμασμού. Αν δεν θαυμάζεις τώρα την πάλη ενός Λαού που του είχαν ιδιωτικοποιήσει μέχρι και το νερό, δικαίωμά σου!!!!!!
Πάμε παρακάτω τώρα. Στα της Θεωρίας, δεν θα εμπλακώ γιατί πρέπει πρώτα να ανοίξεις πρώτα κάνα βιβλίο....
Βεβαίως και είναι αποτυχημένη η Ευρωπαική Κεντροαριστερά, γιατί όπου κυβέρνησε την ακολούθησε η δεξιά. Αν αυτό το πολιτικότατο παράδειγμα δεν σου αρκεί, ίσως να ασχοληθείς με την πολιτική σε άλλη βάση......
Και κάτι τελευταίο. Το αν δουλεύω, κάθομαι όλη μέρα, είμαι μπροστά στις οθόνες, ή αμπελοφιλοσοφό, θα το κρίνουν άλλοι, και όχι εσύ που δεν με έχεις δει απο χιλιόμετρο!!!!!
Θα όφειλες να είσαι "τουλάχιστον ευγενικός", σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις προσωπικά.... και δεν ξέρεις την ιστορία τους.
Όσο αφορά το περιεχόμενο του κειμένου, ο δεύτερος σχολιαστής, και ο ndn, "έσωσαν" την κατάσταση, και δείχνουν ότι ίσως όλοι στο ΠΑΣΟΚ να μην είστε κάφροι......Αλλά και αυτοί οι μη κάφροι, είναι μια τραγική μειοψηφία.......

Υ.Γ Ποιες μάσκες θα πέσουν;;;; Αυτή η έκφραση χρησιμοποιείται σε άλλες περιπτώσεις. Εμείς δεν έχουμε κοροιδέψει κανέναν. Τι να κάνουμε είναι πολλά τα ένα εκατομμύριο μάρκα.....Στο κόμμα και στο κράτος Θόδωρος Τσουκάτος....Και αυτό απο εσάς, κανείς δεν το ήξερε, κανείς δεν το άκουσε!!!!!!!!!!!

Στέλιος είπε...

@Sinistra κλπ κλπ: Δε θα έμπαινα καν στον κόπο να εγκρίνω το σχόλιό σου και θα ακολουθούσα το παράδειγμα του ΠΡΩΗΝ και του ΝΥΝ κόμματός σου (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ): απλώς θα το απέρριπτα! Η παράκρουσή σου φαίνεται από το γεγονός ότι βάζεις σε ένα τσουβάλι την Μπασελέ της Χιλής που είναι ένας αξιόλογος και μορφωμένος άνθρωπος με τον Τσάβες που απλώς είναι σούργελο! Επίσης, κλασική η αντίδρασή σου να δαιμονοποιείς όλους τους αμερικάνους. Η επόμενη φάση είναι οι ...Εβραίοι? Το αν έχω ανοίξει βιβλίο ή όχι, επίσης δε σε αφορά. Αφήνω όλη την ...κομμουνιστική γνώση σε σένα, εγώ είμαι πρακτικός άνθρωπος. Βεβαίως και ο φίλος μου ο NdN είναι πιο ευγενής, εγώ το έχω πει σας απεχθάνομαι, ακριβώς επειδή έχω ζήσει το "βρώμικο '89" και την τυχοδιωκτική στάση των ηγετών σας και των στελεχών σας τότε. Ευτυχώς που κάποιοι, ίσως γιατί διαισθάνονται ότι πλησιάζει και το βιολογικό τους τέλος, πρόλαβαν και ζήτησαν συγγνώμη για την αντιμετώπιση που επεφύλαξαν στον Ανδρέα Παπανδρέου. Για το αν κάθεσαι ή όχι συνεχώς μπροστά στο pc, δε φταίω εγώ που διατύπωσα τέτοια άποψη! Φταις εσύ που με κατηγόρησες ότι δε δημοσίευσα ένα σχόλιό σου, ενώ εγώ καν δεν είχα μπει στο μπλογκ μου να το δω. Οπότε, εύλογη η αντίδρασή μου. Και τελευταίο: Εμείς τον Τσουκάτο τον διαγράψαμε κι όποιους ακόμη αναμειχθούν. ΕΣΕΙΣ που ΠΟΤΕ δεν έχετε δημοσιοποιήσει χρηματοδότες σας κλπ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ? (πχ ΞΕΡΕΙ κανείς αν οι πρώην πρόεδροί σας, ως παλιά στελεχη του ΚΚΕ, πήραν ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ από την ΕΣΣΔ?). Αγαπητέ μου, δες πρώτα την καμπούρα σας και μετά ασχολήσου με το Πασόκ.

Στέλιος είπε...

@Α, και για να αναφερθώ και στην κλασική μ...κία των κομμουνιστογενών περί εκμετάλλευσης των αμερικανών, μήπως έχεις το θάρρος να πεις κάτι και για την εκμετάλλευση των ρώσσων? Κάτι αφγανιστάν, κάτι τσετσενίες, κάτι ουγγαρίες και τσεχοσλοβακίες τα ακούσατε ποτέ, ή πέρασαν και δεν σας άγγιξαν? Το βρίσκω φυσικό όμως! Από το νια διαβάζεις Μαρξ και Λένιν (!!!), δε σου έμεινε χρόνος να διαβάσεις Ιστορία...

Στέλιος είπε...

ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ κάποιος από την καθοδήγησή σας επιτέλους: ΑΥΤΟ είναι το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ? Να φτάσουμε στο επίπεδο Βενεζουέλας, Βολιβίας, Ισημερινού??? Για να ξέρουμε τί θέλετε δηλαδη...

Sinistra Radicale είπε...

Καταρχήν δεν θα απολογηθώ ωσάν σε έναν σύγχρονο ιεροεξεταστή Τορκουεμάδα, ούτε για το πού ήμουνα ούτε για το τι διαβάζω!!!!!!! Αν ήσουν όμως τίμιος και ειλικρινείς θα ανέφερες ότι έχω και άλλα βιβλία στο προφίλ μου!!!!!
Δεύτερον. Η Κομμουνιστική Ανανέωση από την οποία κατάγομαι, εάν ξέρεις την ελάχιστη πολιτική ιστορία, έχει ξεκαθαρίσει προ πολλού τους λογαριασμούς της τόσο με τα γεγονότα της Ουγγαρίας, όσο και με την Άνοιξη της Πράγας, και με τα γεγονότα του Αφγανιστάν. Τα δυο τελευταία δε, τα έχει καταδικάσει και ο Γκορμπατσόφ. Πάμε παρακάτω, στα περί τσουβαλιάσματος.
Αν ήξερες επαναλαμβάνω πολιτική ιστορία, θα γνώριζες ότι ο Φρίντριχ Έμπερτ (το όνομά του το έδωσαν στο ινστιτούτο του SPD) ο πρώτος πρόεδρος της δημοκρατίας της Βαϊμάρης, και μετέπειτα καγκελάριος ήταν ένας απλός εργάτης, συνδικαλιστής, ο οποίος αναρριχήθηκε μέχρι την προεδρία του SPD. Αυτό σημαίνει ότι ένας που ασχολείται με την πολιτική δεν πρέπει να έχει πτυχία και να είναι διδάκτορας πανεπιστημίου;;; Προφανώς και όχι. Αλλά και να έχει δεν σημαίνει ότι κάνει για πολιτική. Ο Τσάβες επίσης έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες, για να ξέρεις.
Αυτά για τις γνώσεις σου...........
Όσον αφορά τα χρήματα που έπαιρνε παλιότερα το κομμουνιστικό κίνημα από την ΕΣΣΔ, αυτό δεν το έκρυψαν ποτέ τα κομμουνιστικά κόμματα της Δύσης, ούτε και το ΚΚΕ άλλωστε, και μαγκιά του. Άλλοι κρύβανε τις μπίζνες που έκαναν με το απεχθές καθεστώς της Σοβιετίας, και μάλιστα με όρους τεχνογνωσίας, για την αναδιάρθρωση της παραγωγής της ΕΣΣΔ.........................
Για τα Βολιβίας, Ισημερινού, Μεξικού, Μποτσουάνας και δεν ξέρω τι άλλο, θεωρώ ότι πρέπει να αναπτύξεις πολιτικό κριτήριο και να καταλαβαίνεις καλύτερα αυτά που λέει ο άλλος.
Για την διάχυση της βρώμας σας, της δικής σας και της Ν.Δ, λέγοντας ή υπονοώντας ότι όλοι ίδιοι είναι, ότι η διαπλοκή είναι διακομματική και όχι δικομματική, σου συνιστώ να ξανασκεφτείς καλύτερα αυτά που γράφεις (περί της καμπούρας μου), και απλά να θυμηθείς ότι σε αυτή την λογική κινείται και εδράζεται τόσο η πολιτική του ΛΑΟΣ, όσο και του ΚΚΕ. Μήπως άραγε είσαι και εσύ ένας συντηρητικός σταλινικός τύπος χωρίς να το ξέρεις;;;;; Για σκέψου λίγο καλύτερα.....Αυτά τα ολίγα!!!!!!!!!!!!!!!!!



Υ.Γ Ξέρω ότι η "μέγιστη δημοκρατικότητά σου", η οποία εμφορείται από τις "παραδόσεις" του κόμματός σου, θα σου απαγορέψουν να βάλεις την απάντησή μου. Την απάντηση όμως θα την έχεις λάβει. Και αν θα την δημοσιεύσεις ουδόλως με ενδιαφέρει..... Εσύ θα ξέρεις!!!!!!!!!!!

Στέλιος είπε...

@Sinistra και δεν συμμαζεύεται: δημοσιεύω την εμετική απάντησή σου μόνο και μόνο για να δείξω το επίπεδο της κατινιάς που διακατέχει τους περισσότερους συνασπιστές: άτομα που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, αλλά ευτυχώς όσοι ψηφίζουμε πασόκ δε θα σας κάνουμε τη χάρη. Θα παραμείνετε κομπλεξικοί και θα παρακαλάτε από τη Δεξιά να σας ρίξει κανένα κόκαλο, όπως το '89, μπας και γλίψετε λιγάκι. Αυτά.- Τόσο απλά.-

Sinistra Radicale είπε...

Απο το τελευταίο σχόλιο σου, προκύπτει ότι πράγματι δεν θέλετ την συνεργασία, παρά μόνο τις ψήφους τις αριστεράς. Άρα έχουμε δίκιο. Εμείς δεν λέμε ψέμματα στον Λαό. Τελειώνοντας, είσαι σίγουρος ότι εκτίθεμαι με αυτά που γράφω???? Για σκέψου καλύτερα!!!!!!!!!!!!!!

Στέλιος είπε...

@Sinistra κ.ο.κ: αν εξαρτιόταν από μένα και με δεδομένη τη σημερινή κατάντια της ηγεσίας σας, θα σας έστελνα στο ... Σιδηρούν Παραπέτασμα να κάνετε διακοπές στα γκούλαγκ.
Και για να σοβαρευτούμε: εγώ προσωπικώς ούτε τις ψήφους σας θέλω ούτε τη συνεργασία σας. Σας θεωρώ αριβίστες και τυχάρπαστους. Ευχαριστώ και δίνω τέλος. Δηλώνω δε ότι, καθώς το μπλογκ είναι δικό μου και δεν με ενδιαφέρει η αναγνωσιμότητά του ή η επισκεψιμότητά του (το γράφω σαν ημερολόγιο και όχι ... για να το εκδόσω σε βιβλίο!), γι'αυτό εγώ αποφασίζω πότε θα κόβω το λόγο σε διάφορα κομματικά ενεργούμενα των γκρουπούσκουλων της ψευτο-αριστεράς. Το ξέρω ότι δεν είναι και πολύ δημοκρατική διαδικασία, αλλά σε δήθεν "δημοκράτες" που στηρίζουν την αντίδραση ΑΡΜΟΖΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ.-