Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008

Ανοιχτή επιστολή στο Πασόκ...


Προς: τον κ. Πρόεδρο του Πασόκ, τον κ. Γραμματέα της Κ.Ε. του Πασόκ, τους κ.κ. βουλευτές του Κινήματος, Ενταύθα.-

Ως φίλος του Κινήματος και πολίτης αυτής της χώρας, αισθάνομαι ότι έχω την ΕΞΟΥΣΙΑ (και έτσι θα έπρεπε να ήταν σε μία αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία δυτικού τύπου, που σέβεται το άτομο-πολίτη ως το υπέρτατο σημείο αναφοράς για το πολίτευμα και τα κόμματα ως ελεύθερες συνενώσεις πολιτών) να ΑΠΑΙΤΗΣΩ να απαντάτε στους επίγονους του Στάλιν και του Ζαχαριάδη με ύφος σκληρό και τελεσίδικο, μη επιδεχόμενο αμφισβητήσεις, κατά τρόπο που να τεκμηριώνεται με την ιστορική αλήθεια και να μην αφήνετε τα πληρωμένα κομματικά του στελέχη του ΚΚΕ να αλωνίζουν παριστάνοντας τα θύματα!

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Γραμματέα, κ.κ. βουλευτές του Κινήματος,

παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό μία αήθη όσο και πονηρή τακτική του ΚΚΕ να προσπαθεί να ταυτιστεί και πάλι με το ρόλο της δήθεν ... διωκόμενης πολιτικής δύναμης, εκμεταλλευόμενο την ιστορική μνήμη και τις διώξεις που υπέστη. Τις διώξεις όμως αυτές τις υπέστη από τη Δεξιά. Και αντί να μάχεται κατ'αυτής, μάχεται κατά του Πασόκ, το οποίο κατέστησε μοναδικό του αντίπαλο, καθώς το Κίνημα, με την ίδρυση και την εξάπλωσή του, αποτέλεσε τη μόνη δύναμη στην ιστορία της χώρας που κατόρθωσε δημοκρατικά να περιορίσει την προπαγάνδα της ψευτοαριστεράς του ΚΚΕ και αργότερα του Συνασπισμού, και να δώσει φωνή στο υπόλοιπο μισό των Ελλήνων.

Πρέπει να καταλάβετε ότι το σημερινό ΚΚΕ δεν είναι πλέον το ΚΚΕ των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, του αγώνα κατά της Χούντας, των κοινωνικών αγώνων της Μεταπολίτευσης! Το σημερινό ΚΚΕ είναι μία δράκα συντηρούμενων από το Κόμμα επαγγελματιών της πολιτικής και οι λίγοι που απέμειναν να το ψηφίζουν είναι είτε διαμαρτυρόμενοι πολίτες είτε απελπισμένοι της πολιτικής! Οι παλιοί κομμουνιστές είτε απεβίωσαν είτε πλησίασαν στο Πασόκ ήδη διά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης του Ανδρέα Παπανδρέου (να θυμηθώ τον Αντ. Μπριλλάκη?).

Μη φοβάστε, λοιπόν, το ΚΚΕ. Ανταπαντάτε στις προκλήσεις του βγάζοντας τα άπλυτά του στη φόρα. Το σκάνδαλο της "Γερμανός" σας δείχνει τον δρόμο. Τα κολλέγια των παιδιών των στελεχών του Περισσού πρέπει να ακολουθήσουν. Η υπενθύμιση των ιστορικών του λαθών πρέπει να ξαναδεί το φως της επικαιρότητας (στη φωτό: πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη, κομματικού οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ, που καλεί τον κόσμο να ρίξει λευκό στο δημοψήφισμα για την επιστροφή της μοναρχίας και όχι καθαρή αρνητική ψήφο). Η μειοδοσία του ακόμη και στα εθνικά θέματα (πχ η συναίνεση του ζαχαριαδικού ΚΚΕ να δημιουργηθεί ανεξάρτητο "μακεδονικό" κράτος). Η απουσία του από τα κοινοβουλευτικά βήματα πρέπει να τονιστεί. Οι επιχορηγήσεις του από τις σοβιετικές κομματικές αρχές, επίσης. Οι απολύσεις των εργαζομένων από την "Τυποεκδοτική" και τον "Ριζοσπάστη" και οι θαμμένες καταγγελίες τους στις Επιθεωρήσεις Εργασίας πρέπει να λάβουν δημοσιότητα, για να δούμε επιτέλους ποιό είναι το περιώνυμο ... "Κόμμα του Λαού" με τα πολυτελή κομματικά ιδιόκτητα γραφεία.

ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ... ΑΒΑΤΟ! ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

3 σχόλια:

lmpg είπε...

Όταν υποστηρίζεις ένα πολίτευμα, μια θεωρία η οποία στην πράξη δεν μπόρεσε να σταθεί, τότε εκ του αποτελέσματος κρίνεσαι ανεπαρκής.

Και να μη ξεχνάμε ότι η λαμογιά δεν έχει χρώμα, κόμμα, καταγωγή, ΗΘΟΣ.

Εκεί πάει το πράγμα. Αυτό έχει ανάγκη ο τόπος. Ήθος, ευθύτητα, βλέμμα καθαρό, χέρια άσπιλα.

Ορέστης είπε...

Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει γενικά στην πολιτική. Όχι από οίκτο για το ΚΚΕ ή για οποιοδήποτε άλλο κόμμα, ούτε επειδή κάποιος χώρος είναι υπεράνω κριτικής (ειδικά ο συγκεκριμένος). Απλά για λόγους μείωσης του επικοινωνιακού θορύβου που καλά κρατεί στις μέρες μας. Αρκετά αυτοεξευτελίζεται η αριστερά πολεμώντας το ΠΑΣΟΚ σαν να ήταν κυβέρνηση και μητέρα όλων των δεινών. Πρέπει το τελευταίο να τους κάνει και τη χάρη να τροφοδοτεί τσάμπα εντάσεις τη στιγμή που κάνουμε αμάν να επαναφέρουμε την ατζέντα των θέσεων στο κέντρο της πολιτικής κουβέντας?
Ναι να απαντά όταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεται, ναι να βγαίνουν ειδήσεις άσχετα αν τσούζουν το ΚΚΕ ή όποιον άλλο, αλλά περιτά γκάζια δεν νομίζω ότι οφελούν παρά μόνο της γηπεδικές ορέξεις ορισμένων.

Στέλιος Μ. είπε...

@ορέστης: ίσως να έχασα τη ψυχραιμία μου, όμως αυτό που βλέπουμε αυτές τις ημέρες με το ΚΚΕ ξεπερνά κάθε φαντασία!