Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Επιστολή μου στον Γ.Καρελιά της "Ελευθεροτυπίας"...

Με αφορμή ένα απαξιωτικό για τον Πρόεδρο σχόλιο του Γ. Καρελιά της "Ε" σήμερα (σελ.6, με τίτλο "Σαθρά Τείχη"), του έστειλα ένα mail:

"Μετά την αχαρακτήριστη στάση της εφημερίδας σας κατά την προεδρική εκλογή στο Πασόκ τον Νοέμβριο του 2007, σταμάτησα να την αγοράζω και να την διαβάζω. Θεώρησα ότι ήταν το μοναδικό μου 'όπλο' ως πολίτη που ψήφιζε Πασόκ.
Με την αποπομπή Σημίτη, είπα να την ξανααγοράσω να δω πώς αντιμετωπίζετε το θέμα. Και πέφτω στο σχόλιο του κ. Καρελιά (Ελευθεροτυπία, 14/6/08, σελ.6, με τίτλο "Σαθρά Τείχη") και διαπιστώνω ότι ... το 'βιολί βιολάκι'! Ο αρθρογράφος σας επιμένει ότι ο Γιώργος μετατρέπεται σε 'αυταρχικό και φοβισμένο αρχηγό' !!!
Και ερωτώ: είναι ΤΟΣΟ δύσκολο σαν εφημερίδα να πιάσετε τον σφυγμό του κόσμου? Δεν είδατε πώς τον υποδέχθηκαν στην Αχαϊα, που του φώναζαν 'πάρε κι άλλα κεφάλια'? Είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να πάρετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μία (1) φορά θέση υπέρ του δικαίου? ΠΟΙΟΣ προκάλεσε ΠΑΛΙ τον κόσμο του Πασόκ? Μήπως ο Γιώργος .. διέγραψε έτσι ξαφνικά τον Σημίτη? Μήπως την ίδια μέρα που ... θυμήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός να διαφωνήσει με το δημοψήφισμα της ευρωσυνθήκης, το Πασόκ για 1η φορά από το 2004 εμφανίστηκε σε γκάλοπ να περνά μπροστά από τη ΝΔ στο θέμα της ικανότητας της αντιμετώπισης της ακρίβειας? Μήπως με την 'κουλή' επιστολή του ο κ. Σημίτης ανάγκασε τα ΜΜΕ (άλλο που δεν ήθελαν!) να ασχοληθούν με τον εαυτούλη του και να 'θάψουν' την πιο πάνω σημαντική είδηση που αντανακλά και στην εικόνα του Κινήματος? Λέω, μήπως... Με τιμή...".




6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στέλιο μου
άργησα αλλά σ΄ ανακάλυψα.
Είδα τα posts που ανέβασες για τον Σημίτη και σου δίνω τα συγχαρητήριά μου. Πιστεύω ότι ακριβώς γράφεις, όπως το γράφεις και όπως το εννοείς.
Την καλημέρα μου
Α΄! ξέχασα..
Και τα ΜΠΡΑΒΟ μου για την επιστολή σου.

Στέλιος είπε...

@zanzibar: σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά, όντας γνώστης της νεότερης πολιτικής μας ιστορίας, θεωρώ ότι δεν κάνω τίποτε άλλο (όπως λέει και ο υπότιτλος του Αρατε Πύλας) από το να εκφράζω λογικέρς απορίες που ακούγονται και στις παρέες μου. Την ημέρα που ο κ. Σημίτης (το τεχνοκρατικό έργο του οποίου συνεχίζω να εκτιμώ) θυμήθηκε να ... δσιαφωνήσει για την ευρωσυνθήκκη, όλοι στον κύκλο μου αναρωτηθήκαμε "μα είναι δυνατόν να το κάνει ΤΩΡΑ?". Και ας μου απαντήσει ε΄νας λογικός άνθρωπος: ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ αυτό, ώστε ο Σημίτης να το δημοσιοποιήσει κατά τέτοιον τρόπο?

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν ήταν σημαντικό. Ήταν όμως μια ευκαιρία τώρα που το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε σιγά και ταπεινά λίγο πάνω του, να ρίξει τη μαχαιριά, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι μισεί όποιον φέρει το όνομα Παπανδρέου. Ξέρει αυτός γιατί. Τα κουβαλάει απ΄ το παρελθόν. Και έχει αφιερώσει το υπόλοιπο της ζωής του να απομυθοποιήσει το Παπανδρέϊκο.

Ανώνυμος είπε...

Στέλιο μου
Όχι. Δεν θυμήθηκε τώρα να διαφωνήσει. Στημένο το είχε γιατί είδε να "τσιμπάει" σεμνά και ταπεινά κάτι το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις και ξαμολήθηκε.
Εχω την εκτίμηση ότι μισεί όποιον φέρει το όνομα Παπανδρέου. Ξέρεις αυτός γιατί. Και έχει αφιερώσει το υπόλοιπο της ζωής του για να απομυθοποιήσει το Παπανδρέϊκο. Όλα είναι σχέδιο και όλα είναι μελετημένα. Τίποτα στην τύχη και πολύ περισσότερο τίποτα με καλή πρόθεση.
Αν είχε τέτοια πρόθεση, θα βοηθούσε στη συσπείρωση του κινήματος και θα έκανε τα αδύνατα δυνατά να πάρει μια νέα πνοή το ΠΑΣΟΚ. Αυτό κάνουν οι ηγέτες που αγαπούν τον κομματικό χώρο που τους έθρεψε.

Ανώνυμος είπε...

Εννοείς, Στέλιο, ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να απηχούν τις απόψεις των αναγνωστών και να μην έχουν ιδίαν άποψη; Τότε χάνει ο τύπος τον παιδευτικό του χαρακτήρα, να βοηθήσει τον εργαζόμενο να ξεφύγει από τη δεδομένη οπισθοδρομικότητα, στην οποία έχει κολλήσει λόγω ανύπαρκτης συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και διαρκούς πίεσης από τις βιοποριστικές ανάγκες. Η αντίληψή σου για το ρόλο του τύπου και των δημοσιογράφων είναι άκρως συντηρητική και αντανακλά αυτό που είναι πράγματι το ΠΑΣΟΚ σήμερα: ένα κόμμα που αποτελεί συσσωμάτωση συμφερόντων εν όψει μιας (απίθανης σε ορατό χρόνο) ανάληψης της εξουσίας. Μια παραλλαγή της ΝΔ...

Στέλιος είπε...

@ΑΝΏΝΥΜΟΣ: για να βάλουμε στην άκρη τις ...φιλοσοφίες περί παιδευτικού χαρακτήρα του Τύπου και περί τους ποιός είναι συντηρητικός και ποιος εκπροσωπεί ...συμφέροντα, σου αναφέρω ότι στη σχέση μου με τον Τύπο, εγώ ως αναγνώστης, αφού δεν έχω την αυθαίρετη δύναμη του Τύπου, ενεργώ με τη δύναμη που έχω ως καταναλωτής. ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ εφημερίδα που δεν με εκπροσωπεί ή αρχίζει και κάνει "νερά" από το παραταξιακό συμφέρον. Γιατί να αγοράσω το Εθνος πχ όταν υπονομεύει την παράταξη? Τα όπλα τους και τα όπλα μου αγαπητέ μου!