Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Ολα εδώ πληρώνονται...

"Το Βήμα", για μένα, όπως και για μεγάλο αριθμό αναγνωστών της δημοκρατικής παράταξης, έχει χάσει την αξιοπιστία του εδώ και καιρό (βλ. παλιότερη ανάρτησή μου, εδώ).

Ετσι, δεν θα επικαλεστώ το σημερινό του πρωτοσέλιδο που μιλά για άνοδο του Πασόκ, στασιμότητα της ΝΔ και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και του cool Alexis (δημοσκόπηση της Kάπα Research). Οχι γιατί δεν χάρηκα, αλλά γιατί δε θέλω να ομιλώ με 2 μέτρα και 2 σταθμά: όταν υποστηρίζω ότι τα γκάλοπ είναι στημένα και απλώς αποτυπώνουν την "ψευτο-απάντηση" που η εκάστοτε εταιρία δημοσκοπήσεων υποβάλλει εμμέσως η ίδια στον ερωτηθέντα πολίτη, αυτό προφανώς αφορά κάθε πολιτική δύναμη που οι εκδότες θέλουν να την "μειώσουν".

Χαίρομαι, όμως, γιατί με το γκάλοπ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ "πληρώνεται" με τον ίδιο τρόπο που το κόμμα αυτό και ο νεόκοπος πρόεδρός του χρησιμοποίησαν και εκμεταλλεύτηκαν για να απαξιώσουν το Πασόκ. Νιώθουν τώρα στο πετσί τους την "δύναμη" των εκδοτών και των ΜΜΕ, που τη μία μέρα σε "απογειώνουν" και την άλλη μέρα σε "προσγειώνουν" και μάλιστα απότομα! Αυτήν την συνήθεια των εκδοτών ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ μόνον εμείς, οι αυθόρμητοι πολίτες που στηρίξαμε τον Γιώργο Παπανδρέου, να την αμφισβητήσουμε, να την ανατρέψουμε, να την καθυποτάξουμε και να την αχρηστεύσουμε! Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ μας κορόϊδευε. Σήμερα δικαιωνόμαστε...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου - και όχι από χαιρεκακία... αλλά επειδή:

τόσους μήνες μετά τη 16η Σεπ. δε μπορούσα να σταυρώσω άνθρωπο στο ευρύτερο κοινωνικό και φιλικό μου περιβάλλον που να αντιλαμβάνεται το εξώφθαλμο εκδοτικό παιχνίδι, γι'αυτό και το'ριξα στα blogs, που πλέον αποτελούν σχεδόν τη μοναδική μου πηγή ενημέρωσης. Τόσους μήνες ακούγαμε ότι "οι πασόκοι πάσχουν από σύνδρομο καταδίωξης".

Η διαφορά με την περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτοί δεν έχουν εσωκομματικές διαδικασίες ανάδειξης ηγεσίας, αντίστοιχες του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όχι μόνο κατάφερε να κινητοποιήσει 700.000 κόσμο να ψηφίσει, αλλά - το κυριότερο- ανάθεσε, σε μια πρωτόγνωρη επίδειξη θάρρους κι εμπιστοσύνης, τη διεξαγωγή των εκλογών στους ίδιους τους πολίτες (όχι διορισμένα στελέχη-σύνεδρους).

Αυτή η ανοιχτή και δημοκρατική κινητοποίηση, την οποία τότε κοροϊδεύαν, υπήρξε και η πιο δυνατή απάντηση στο παιχνίδι των συγκροτημάτων. Αυτή τη δυνατότητα, παρά τον υποτιθέμενο προοδευτισμό τους, ΔΕΝ την έχουν. Αυτή είναι η ΔΙΑΦΟΡΑ με το ΠΑΣΟΚ.

Κι αυτό που μ'εκνευρίζει ακόμη περισσότερο είναι ότι ο Άλεξ ο μικρο-Megaλος εκλέχτηκε από ένα συνέδριο 3000 ατόμων κι είχε και το θράσσος, μετά την παρουσία του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να πει "εμείς δεν κάνουμε συνέδριο με 7000 διορισμένους σύνεδρους". Βρε, ουστ!

Αν μπορούν, ας κάνουν κάτι αντίστοιχο.

Συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου, χτύπησες ευαίσθητη χορδή:)

theodore είπε...

Σε λίγο θα γλύφεις εκει που έφτυνες "σύντροφε".
Κάποιοι άλλοι "απλοί πολίτες" σαν εσένα άρχισαν ήδη.
Τις περίμενα τις κωλοτούμπες,αλλά όχι τόσο σύντομα.
Ας είναι,έστω και αργά καταλαβαίνετε ποιό είναι το συμφέρον του Κινήματος.
Μ

gpapoul είπε...

Καλό είναι να κρατάμε «μικρό καλάθι» σε όλα αυτά, πιστεύω όμως ότι όσο περνά ο καιρός, θα ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερο, το τεράστιο πολιτικό νόημα των εκλογών της 11ης Νοεμβρίου. Ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ κέρδισαν πολλά από αυτή τη μάχη. Ίσως όσα χρειάζονται για να ολοκληρώσουν τον τελικό στόχο…Θα δείξει…

Στέλιος είπε...

@theodore: η οικογένειά μου είναι από το 1974 στο Πασόκ χωρίς να έχουμε λάβει ΠΟΤΕ καμία θέση ή αντάλλαγμα. επομένως, τα περί φτυσίματος και τα περί γλυψίματος στα επιστρέφω. Και σαφώς δεν είμαι "σύντροφός" σου, δεν είχα ποτέ "συντρόφους" υβριστές σαν εσένα.

Στέλιος είπε...

@gapoul: μα και βέβαια πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Οπως είδες, δεν υπεισήλθα σε λεπτομέρειες, απλώς επεσήμανα στο ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα αυτά θα τα βρει μπροστά του.

Στέλιος είπε...

@νικολέτα: δε θέλω να είμαι τόσο αρνητικός με τον Τσίπρα από την αρχή, γιατί είναι νέος και μπορεί (αν αρθρώσει προγραμματικό λόγο και όχι μόνο καταγγελτικό) να αποτελέσει μελλοντικά λύση. Αλλά ο ίδιος με τη τωρινή στάση του με αναγκάζει να τον απορρίψω. Μου θυμίζει έντονα ΚΝίτη που δεν μπορεί να συζητήσει, έχει την έπαρση του "ντε και καλά" μοναδικού ιδεολόγου που μόνον αυτός κατέχει την αλήθεια, ενώ στην ουσία δεν έχει καμία λύση.

Στέλιος είπε...

@theodore: και τί εννοείς? ότι θα γλύψω το "Βήμα" ? επειδή αναφέρομαι στο πρωτοσέλιδό του? αν διάβασες καλά την ανάρτησή μου, εξ αρχής αναφέρω ότι δεν επικαλούμαι το "Βήμα" ως πηγή για να στηρίξω το επιχείρημα πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να αποδείξω ότι οι εκδότες κάνουν ό,τι θέλουν. Καημένε, τόσος είναι ακόμη ο πόνος σου που δεν βγήκε αρχηγός ο Βενιζέλος? Φτιάξτε ένα δικό σας κόμμα πια να ησυχάσουμε. Να δούμε, έχετε τα κότσια?

theodore είπε...

Χαρακτηρισμοί όπως "υβριστές" και "καημένοι" ειλικρινά δεν σε τιμούν.
Εδώ και καιρό παρακολουθώντας το blog σου,έχω διακρίνει μιά εμπάθεια προς τα έντυπα που διάκεινται φιλικά προς το Κίνημα.
Δικαίωμα σου αναφαίρετο.
Ευτυχώς πάντως στο ΠΑΣΟΚ,υπάρχουν ακόμα άνθρωποι και στελέχη με κοινή λογική.
Μιά λογική που λέει ότι απαιτούνται ευρύτερες συμμαχίες για την επίτευξη του στόχου.
Κι ο στόχος αγαπητέ φίλε,όσο κι αν κάποιοι δείχνουν να το ξεχνούν,είναι ένας.
Η ΝΙΚΗ.
Οσο για τα ανταλλαγματα που ποτέ δεν ζητήσατε από το ΠΑΣΟΚ,δεν μπορώ παρά να σας πώ μπράβο.
Απλά να επισημάνω ότι υπάρχουν κι άλλοι πολλοί που ούτε ζήτησαν,ούτε έλαβαν ανταλλάγματα για την πολύχρονη στήριξη τους στο Κίνημα.

Στέλιος είπε...

@theodore: το σε ποιον δείχνω εμπάθεια ή όχι είναι δικό μου θέμα. Δεν το ήξερα να μην ... προσβάλλω το "Βήμα" ή τα "Νέα" για να μη στεναχωρεθείτε εσείς οι οπαδοί του Βενιζέλου και τα "φιλικά" έντυπα που μόνο φιλικά προς το Πασόκ δεν είναι. Στόχος είναι η νίκη, οπως λέτε, αλλά μία νίκη για να φάει ο κύκλος Βενιζέλου, όπως έφαγε και ο κύκλος Σημίτη, εμένα δεν με αφορά. Διατηρώ στο ακέραιο την δυνατότητα ως πολίτης να κρίνω και να κατακρίνω αν χρειασθεί τα έντυπα και τα ΜΜΕ, αφού, ως τελικός χρήστης τους, είμαι και ο υπέρτατος κριτής τους. Αναφορά και κριτής όλων είναι ο πολίτης που δεν έχει θέσεις και αξιώματα.