Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008

Ου γαρ έρχεται μόνον...

Το αναφέρει η Πηγή Βουλής, το αναγράφουν και τα Πρακτικά της Βουλής.

O κ. Σούρλας, Α’ Αντιπρέδρος της Βουλής και Βουλευτής με τη ΝΔ στη Μαγνησία, απεφάνθη:

"...να πω κάποια πράγματα για το θέμα των ναρκωτικών, κύριε Υπουργέ και αγαπητοί συνάδελφοι ... Δεύτερον, πέρα από τα ναρκωτικά, κύριε Υπουργέ, η μεγαλύτερη απειλή σήμερα είναι η εξάρτηση των νέων μας από τους υπολογιστές και από το διαδίκτυο. Είναι τραγική η κατάσταση που επικρατεί. Προσέξτε ο καθένας στη δική του περιφέρεια, να δείτε στα internet cafe ότι νέοι παραμένουν και πάνω από 36 ώρες συνεχώς και η εξάρτηση αφανίζει, διαλύει οικογένειες και δημιουργεί προβλήματα. Τέλος, είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα, αυτό το καινούργιο φρούτο της εποχής. Απλά τα επισημαίνω. Τα γνωρίζει ο κύριος Υπουργός και σεις, αλλά δεν κάνει κακό η υπογράμμιση...".

Πού ζει αυτός ο κύριος? Γιατί δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την εκλογή στο βουλευτικό αξίωμα όσων ξεπερνούν ένα όριο ηλικίας? Με τί μυαλά (του μεσοπολέμου!) νομοθετεί ο κ. Σούρλας? Πήρε είδηση ότι ζούμε σε ψηφιακή εποχή? Πώς εξομοιώνει ναρκωτικά και ίντερνετ? Ενας Θεός ξέρει πλέον...

Πριν προλάβω να γράψω την ανάρτηση αυτή, ήρθε και το καυστικότατο σχόλιο του ataksia:

ataksias Λέει:

Η ατυχής όσο κι αστεία παρέμβαση του κ. Σούρλα, δε (θέλω)νομίζω ότι εντάσσεται σε ένα οργανωμένο σχέδιο διαβολής του διαδικτύου.
Ο άνθρωπος είναι θύμα της (ηθελημένης του) άγνοιας και της δαιμονοποίησης ενός τεχνολογικού μέσου που δεν μπορεί να κατανοήσει και άρα να “ελέγξει”. Μέσα από τις αστείες υπερβολές του εκφράζει μια ολόκληρη γενιά, εκφράζει τους “νοικοκυραίους” αλλά και συναδέλφους του που δυστυχώς αυτοί νομοθετούν κιόλας.
Από τα “ποδοσφαιράκια”, τα “βιντεάδικα” (videogames), σύμφωνα με τη λογική του κ. Σούρλα, περάσαμε σε τεκεδοϊντερνετκαφέ, γιατί όχι και ιντερνετικογιάφκες.
Φαντάζομαι ότι ο Αντιπρόεδρος της Βουλής έχει μπροστά του την εικόνα ενός νεαρού που λέει: “Βάστα να βαρέσω ένα λάπτοπ” σε κάποια σκοτεινή γωνιά στη πλατεία Βάθη. Σχεδόν τους ακουμπά αυτούς τους δυο νεαρούς, μέρα μεσημέρι στην Κουμουνδούρου που ανταλλάσουν στικάκια USB 1GB χωρίς αιδώ, χωρίς τύψεις για το κακό που σπέρνουν...
Αφού δεν το κατέχετε το μέσο, αφήστε το ασχολίαστο. Δεν χρειάζεται να υπογραμμίζετε συνεχώς τα πράγματα!

αταξίας
χρήστης… διαδικτύου (πάνω από 36 ώρες το 24ωρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: