Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Να'μαστε πάλι εδώ...

Αναδημοσιεύω ένα πολύ ενδιαφέρον mail του Κων-νου Γεωργίου (congeo13@yahoo.gr) :

"Έχουμε πει πολλά κατά καιρούς για το ρόλο των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Κάναμε για μεγάλο χρονικό διάστημα τόπο στην οργή, αλλά δεν μας αφήνουν ν' αγιάσουμε! Ας πάρουμε ένα τελευταίο –ιδιαίτερα χαρακτηριστικό– παράδειγμα, για το οποίο αναφερθήκαμε και σε πρόσφατο κείμενο μας. Στο «Βαρόμετρο» Ιανουαρίου της Public Issue (V- PRC) για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον ΣΚΑΪ, οι θετικές γνώμες για τον Καραμανλή εμφανίζονται να μειώνονται κατά 2 μονάδες σε σχέση με το Δεκέμβριο, ενώ οι αντίστοιχες θετικές γνώμες για τον Παπανδρέου μειώνονται κατά…8 μονάδες! Ναι, 8 μονάδες.
Και ας δεχτούμε, ως υπόθεση εργασίας τη γνωστή «καραμέλα», ότι ο Παπανδρέου δεν μπορεί ακόμα να προσποριστεί τη φθορά Καραμανλή.
Ας δεχτούμε επίσης και την άλλη «καραμέλα», ότι υπάρχει κρίση στο δικομματισμό και είναι λογικό τα ποσοστά των δύο αρχηγών να πέφτουν μαζί. Ας το δεχτούμε κι αυτό.
Μπορεί κανείς να μας εξηγήσει, πώς είναι δυνατό μεταξύ 15 Δεκεμβρίου και 15 Ιανουαρίου, που η χώρα συγκλονίζεται από ένα σκάνδαλο που αφορά προσωπικά τον Καραμανλή και τους αυλικούς του, ο Παπανδρέου να παρουσιάζει 4 φορές μεγαλύτερες απώλειες σε θετικές γνώμες από τον Καραμανλή;
Είναι ακόμη ένα παράδειγμα, που ενισχύει ακόμη περισσότερο δύο θεμελιώδεις παραδοχές μας:
α) Οι δημοσκοπήσεις έχουν μετεξελιχθεί από εργαλείο καταγραφής της πραγματικότητας, σε εργαλείο διαμόρφωσης της πραγματικότητας.
β) Όσοι θέλουν να κάνουν παιχνίδι στο εσωτερικό της Ν.Δ. «τελειώνοντας» τον Καραμανλή, αφού ό,τι είχε να τους δώσει το έδωσε, και τοποθετώντας άλλο «αχυράνθρωπο», δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αποκομίζει κέρδη ο Παπανδρέου. Θα είναι γι αυτούς η απόλυτη καταστροφή, αφού δεν τον ελέγχουν και ο ίδιος δεν σκύβει το κεφάλι.
Απλά και ξεκάθαρα.
Ο δικός τους άνθρωπος: χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να πάρουμε θέση σε αυτόν την σύγκρουση-οχετό μεταξύ των συνεκδοτών του ΘΕΜΑΤΟΣ, οφείλουμε να θέσουμε ένα απλό ερώτημα:
Ποιος ήταν αυτός ο οποίος, όταν η κυβέρνηση στριμώχθηκε για τα καλά με το «Μαξίμου-γκέϊτ», την έβγαλε από τη δύσκολη θέση;
Ποιος ήταν αυτός ο οποίος, παίρνοντας σβάρνα κανάλια και ραδιόφωνα, μετέτρεψε το «σκάνδαλο Ζαχόπουλου» σε «σκάνδαλο Θέμου»;
Και δύο ακόμη στοιχεία που πρέπει να επισημανθούν:
α) Πριν μία εβδομάδα εξαπέλυσε μία απίστευτη βόμβα, καταγγέλλοντας για απίστευτη συναλλαγή τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ και «κολλητό» του Καραμανλή, Σπύρο Κλαδά, μέσω συγκεκριμένου βουλευτή της Ν.Δ. Από τότε, η απόλυτη «γαργάρα»: δεν έχει αποκαλύψει κανένα επιπρόσθετο στοιχείο επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο, η δε κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα αφού δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Η απόλυτη συγκάλυψη δηλαδή.
β) Κι αφού κατήγγειλε αυτά τα απίστευτα εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του Καρμανλή πριν μία εβδομάδα, χθες άρχισε τους επαίνους στην κυβέρνηση ότι δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς (!) στην υπόθεση Ζαχόπουλου και έφτασε στο σημείο να εκτοξεύσει λάσπη προς τον Γιώργο Παπανδρέου…
Ποιος ωφελείται από την κρίση; Ποιος μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο της χώρας;

Κωδικοποιώντας τη σκέψη μας για το σημερινό πολιτικό σκηνικό, υπογραμμίζουμε τα εξής:
1.- Οι μόνοι πραγματικοί κερδισμένοι της πολιτικής ρευστότητας είναι τα μεγάλα –παρασιτικά- επιχειρηματικά συμφέροντα.
Αυτά που θέλουν στην ηγεσία των κομμάτων εξουσίας «αχυράνθρωπους», υπηρέτες των συμφερόντων τους.
Αυτά, τα οποία προσκύνησε ο Καραμανλής από το 2000, όταν τοποθέτησε τον τοποτηρητή τους Θεόδωρο στον πυρήνα του νεοδημοκρατικού συστήματος εξουσίας.
Αυτά, τα οποία αφού πήραν ό,τι είχαν να πάρουν από τον Καραμανλή, τώρα τον θεωρούν «ευάλωτο» και προωθούν την Ντόρα.
Αυτά, τα οποία θα έκαναν το παν για να υποχρεωθεί ο Παπανδρέου να εγκαταλείψει την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θα έκαναν -και κάνουν- το παν για να πείσουν την κοινή γνώμη ότι το ΠΑΣΟΚ με ηγέτη τον Παπανδρέου δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσει τη Ν.Δ. Ό,τι το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας βρίσκεται σε Ομίλους και άλλα τέτοια φαιδρά.
2.- Ο μόνος που μπορεί να βάλει ένα τέλος στην πολιτική κατάπτωση και να βγάλει τη χώρα από τα σημερινά της αδιέξοδα είναι ένας ηγέτης τον οποίο κανένα παράκεντρο εξουσίας δεν «κρατάει» από πουθενά. Είναι ο μοναδικός που τόλμησε και τα έβαλε πραγματικά μαζί τους. Δεν υπέκυψε και δεν πρόκειται να υποκύψει. Πρότεινε και επαναφέρει συγκεριμένα μέτρα αντιμετώπισης όλων αυτών των φαινομένων, γεγονός πάντως που δεν συγκινεί τα ΜΜΕ με αποτέλεσμα οι εν λόγω κινήσεις να «θάβονται» με προφανή σκοπό να επιβεβαιώνεται η παραπλανητική εικόνα που καλλιεργείται εδώ και καιρό πως τάχαμου η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη, δεν ασκεί το ρόλο της, δεν συμπαραστέκεται στους πολίτες. Απώτερος στόχος: η διατήρηση της νοσηρής λογικής, που πάντως εξυπηρετεί τόσο την κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αριστεράς, ότι δηλαδή ΝΔ-Πασοκ είναι περίπου ένα και το αυτό".

17 σχόλια:

τσότσος είπε...

Φίλε μου καλησπέρα,
Και αν ακόμη οι δημοσκοπήσεις καθοδηγούν τον κόσμο (γιαυτό και έπεσαν μέσα στις εκλογές), το αναντίρητο γεγονός είναι ότι ο ΓΑΠ δεν τραβάει...Πες μου ποιες επιλογές έκανε που του βγήκαν, ποιες είναι οι πολιτικές πρωτοβουλίες του άξιες λόγου μετά την 11η Νοεμβρίου. Ας τονίσω επίσης την αχαρακτήριστη στάση του μετά την ήττα να φορτώνει την ευθύνη σε άλλους και όχι στον εαυτό του (ακόμα και ο Μητσοτάκης ήταν πιο γενναίος).
Το μαγαζί του μπαμπά θέλει να κρατήσει και τίποτα άλλο.
Έχω πέσει από τα σύννεφα με τη στάση του μετά την ήττα, αλλιώς τον περίμενα.
Και στο τέλος είναι προσβλητικό να θεωρείς ότι ο λαός ακολουθεί πιστά τί λένε οι δημοσκοπήσεις λες και είναι άβουλος (ήταν καλός λαός όταν ψήφιζε ΠΑΣΟΚ;). Ακόμα και έτσι να είναι, δεν αλλάζει ο λαός αλλάζει ο "χασογκόλης"!
Νομίζω ότι το γεωργοπαπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ κυνηγά μάγισσες και δεν βλέπει τα χάλια του...

τσότσος είπε...

Και κάτι άλλο: όταν όλα τα ΜΜΕ τον "έπαιζαν" χοντρά το 2004 (προεκλογικά), τότε ήταν καλά; Τα ΜΜΕ επέλεξαν την Γενηματά, Μάνο, Ανδριανόπουλο στο Επικρατείας;
Τα ΜΜΕ είχαν θολή θέση για το άρθρο 16;
Εκτός αν στήριξη από τα ΜΜΕ εννοούμε "λιβανωτούς" στυλ ΕΞΟΡΜΗΣΗ...
Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν ανέχεται κάτι άλλο εκτός από λιβανωτούς στο "παιντί"...

Στέλιος είπε...

@τσότσος: φίλε μου στους ισχυρισμούς αυτούς έχω απαντήσει κι εγώ και πλήθος άλλων φίλων, που στηρίξαμε τον Γιώργο: όντως δεν του βγήκαν οι επιλογές προσώπων, αλλά μήπως ο Καραμανλής επέλεξε καλύτερους? Οντως έχασε στις εκλογές, αλλά μήπως ο Βενιζέλος δεν έχασε από τον "χαμένο"? Μην τρελαθούμε! Ο Γιώργος και πολιτικές πρωτοβουλίες ανέλαβε και κινήσεις έκανε. Είναι ανάξιο λόγου το ότι το νο.3 του πολιτεύματός μας (αρχηγός αξ.αντιπολίτευσης) επισκέφθηκε το νο.1 (ΠτΔ) για να στιγματίσει τον κυβερνητικό βόρβορο και αυτό να θάβεται από τα ΜΜΕ? Είναι ανάξιο λόγου το ότι πρότεινε εξαρχής ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ βουλή, το ότι αυτή τη πρόταση στήριξε και ο αξιοπρεπέστατος Φ.Κουβέλης και αυτό επίσης θάφτηκε από τους αλαλάζοντες δημοσιογράφους υπέρ του Τσίπρα? Αστα φίλε μου, κάποιοι μας άγουν και μας φέρουν και κάποιοι δεν το έχετε πάρει χαμπάρι. Δε λέω ότι ο Γιώργος δεν έκανε λάθος επιλογές, αρνούμαι όμως τη λογική του "Ντρημ Σόου" στην πολιτική. Πάντως για κάθε περίπτωση, σε παραπέμπω στο άρθρο του Π.Μανδραβέλη (βλ. επόμενο ποστ μου).

theodore είπε...

Συγγνώμη αλλά ποιός νομίζετε ότι είναι ο ΓΑΠ για να τον τρέμουν τα διάφορα συμφέροντα;
Ο Λένιν ή ο Στάλιν;
Δηλαδή τον τρέμουν αυτοί που έτριβαν τα χέρια τους με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων;
Τον τρέμουν αυτοί που κατά την διακυβέρνηση Σημίτη τα είχαν βρεί μιά χαρά και μαζί του;
Είναι δυνατόν να είστε τόσο αγαθοί που να πιστεύετε ότι ένα ακόμα ανώριμο παιδί μπορεί να τα βάλει με συμφέροντα που επιβιώνουν εδώ και δεκάδες χρόνια;
Είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι ο άνθρωπος που του δόθηκε η αρχηγία με ρητές εντολές από κάποιους κύκλους,μπορεί τώρα να τα βάλει μαζί τους;
Ο ΓΑΠ μεγάλωσε μέσα στον καπιταλισμό,είναι σπλάχνο του κι αυτόν εξυπηρετεί.

τσότσος είπε...

Κανείς δεν μας άγει και μας φέρει φίλε, δεν είμαστε εμείς οι χαζοί και εσείς οι υποστηρικτές του γιωργάκη οι έξυπνοι!
Πολύ καλή η ανάλυση του Μανδραβέλλη, δεν αντιλέγω και όσοι διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές ξέρουμε ότι ο γιωργάκης (ναι, γιωργάκης) θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός από τον άχρηστο κωστάκη, αλλοίμονο... Γιαυτό και τον υποστηρίξαμε με πάθος μέχρι τις εκλογές.
Η μετεκλογική στάση του όμως έδειξε δειλία, μετάθεση ευθυνών κλπ.
Πες μου ποιες πρωτοβουλίες πήρε που "θάφτηκαν". παίρνω και εγώ, σαν φίλος του ΠΑΣΟΚ, τα mails από το κόμμα με τις δραστηριότητές του: τίποτα άξιο λόγου δεν γίνεται εκεί μέσα...
Άστα φίλε μου, αν το μέτρο σύγκρισης είναι ο κωστάκης, ναι, ο γιωργάκης είναι καλύτερος, αν αυτό σε ικανοποιεί, και λοιπόν;
Μη μου πεις ότι δεν τραβάει επειδή τον πολεμάει ο πρετεντέρης, θα γελάσω...
Αλλάξτε λοιπόν το λαό που δεν πείθεται για τον ηγέτη (που πάει να διαλύσει το κόμμα).
Ένας μέτριος, ανασφαλής άνθρωπος είναι και συνάμα αχάριστος σ'αυτόν που τον ανέδειξε, ακύρωσε όλη την καλή εικόνα που είχε σαν υπουργός Εξωτερικών.
Καλό βράδυ!

τσότσος είπε...

Και κάτι άλλο: όλα τα ΜΜΕ πρόβαλαν την επίσκεψή του στον Πρόεδρο, πού είδες ότι το έθαψαν; Δεν έχει ιδέα από πολιτικό timing, δεν ξέρει τί και πότε να το κάνει.
Σήμερα η Διαμαντοπούλου είπε ότι "το ΠΑΣΟΚ φταίει για τη θολή θέση για το άρθρο 16". Αυτή δεν υπονομεύει;
Μην το ψάχνεις: ο γιωργάκης θυμίζει σε μας τους παλαιότερους τον Ζίγδη, αρχηγό της ΕΔΗΚ το '77, που διέγραφε όσους δεν είχαν την ίδια γνώμη μ'αυτόν. Φοβάμαι ότι και ο ΓΑΠ έχει τις ίδιες ιδέες...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@τσότσος: και εγώ έχω πέσει από τα σύννεφα με τη στάση του ΓΑΠ μετά την εκλογική ήττα. Αλλιώς τον περίμενα...

Άκου ο απερίγραπτος να πάει να νικήσει τον Μπένυ στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Ντροπή του να στεναχωρήσει τον Λαμπράκη και τον Μπόμπολα. Ρεμάλι παιδί μου, σαν τον πατέρα του.

Στέλιος είπε...

@τσότσος: όντως "καλό βράδυ" φίλε!

Στέλιος είπε...

@τσότσος ξανά: ας δεχτώ όσα λες για τον γιώργο. δεν σε είδα να λες τίποτα για τη "θολή " εικόνα του Βενιζέλου στο ΥΠΠΟ (εξ ού και σήμερα κάνει την πάπια!), την αποτυχημένη συνταγματική του αναθεώρηση, την ασέβειά του στον κόμσο του Πασόκ το Σεπτέμβριο, την αυλή του κλπ κλπ κλπ.

Στέλιος είπε...

@theodore: 1ον, η αρχηγία δεν του δόθηκε, αν θυμάσαι καλά επανεξελέγη με 56%. 2ον, στη σοβιετική ένωση, που μάλλον θαυμάζεις από ό,τι καταλαβαίνω από τις αναφορές σου σε Λένιν-Στάλιν, η αρχηγία δινόταν με δημοκρατικότερο τρόπο? Εκεί γίνονταν και δολοφονίες (βλ. Τρότσκυ). 3ον, και στον ΣΥΡΙΖΑ, που κόπτεται για τις δημοκρατικές διαδικασίες, δακτυλίδι δόθηκε στον Τσίπρα αλλά δεν είδα κανέναν να φωνάζει. 4ον, σαφέστατα δεν είναι Λένιν ο Γιώργος. Δεν είπαμε ότι τον τρέμουν η CIA και η KGB. Προφανώς ούτε ο ΔΟΛ είναι ανάλογου διαμετρήματος με τις μυστικές υπηρεσίες. Οποιος ξέρει να διαβάζει πίσω από τις γραμμές, καταλαβαίνει. 5ον, είδαμε και τί κατάφεραν οι Λένιν και Στάλιν και το κόμμα σας με την κα Αλέκα. Μία ζωή ευθυνοφοβία, μετάθεση ευθυνών, μαχαιρώματα συντρόφων και δεκανίκι της αντίδρασης.

τσότσος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου για την θολή εικόνα του Βενιζέλου στο Υπ. Πολιτισμού, αν και πιστώνεται πολλά από την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολ.Αγώνων (ίσως λόγω Καρτάλη που ήταν ΓΓ τότε). περί αποτυχημένης συνταγματικής αναθεώρησης δεν το βλέπω ακριβώς έτσι αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.
Η ουσία, για μένα, είναι ότι ο Βενιζέλος είναι αδίστακτος αλλά ΦΑΙΝΕΤΑΙ και ικανός (για έξυπνος δεν το συζητάμε). Έχουμε λοιπόν σαν χώρα την πολυτέλεια να μην τον αφήνουμε να δοκιμάσει και να ανακυκλώνουμε τους άχρηστους γόνους (κωστάκη, γιωργάκη, ντορούλα); Ας τον δοκιμάσουμε λοιπόν και, πρώτος εγώ θα ρίξω το ανάθεμα αν αποτύχει. Αλλά συνήθως έτσι γίνεται στην Ελλάδα: πώς να αφήσουν οι μέτριοι τους ικανούς (επαναλαμβάνω: όπως φαίνεται) να προχωρήσουν, θα φανεί τότε η δική τους γύμνια.
Και τέλος πάντων, τί είναι αυτό που σας ελκύει πια στον γιωργάκη μετά την ήττα; Τον είδαμε και τον απορίψαμε και δεν ξέρουμε πια τί να ψηφίσουμε...
Πάντως η μανία μερικών με γιώργο και αντίστοιχα κώστα μου θυμίζει ομάδες στο ποδόσφαιρο: "είμαι παπανδρεϊκός, καραμανλικός από κούνια" ακούω πολλούς να λένε...

τσότσος είπε...

Καλά πού είδες ότι ο theodore είναι ΚΚΕ;
Τόσος φανατισμός για τον Γιωργάκη;
Τελικά τί είναι αυτό που σας έχει φανατίσει τόσο; Ελπίζω όχι το "σκανδιναβικό" βλέμμα του...

Στέλιος είπε...

@τσότσος: μα είδες ότι τελικά συμφωνούμε έστω και..διαφωνώντας? Κάνεις ένα λάθος: ΔΕΝ είμαι φανατικός υπέρ του Γιώργου ΟΥΤΕ ισχυρίζομαι ότι δεν έκανε λάθη. Μακρυά από μένα τέτοιοι απόλυτοι ισχυρισμοί (αν κι είμαι απόλυτος για πολλά άλλα πράγματα!). Απλούστατα, λόγω εντοπιότητας, έχω ακούσει και ξέρω για τα έργα και τις ημέρες του κ.Καθηγητή και δεν μπορώ να τα αποδεχτώ. Πέραν τούτου, προτιμώ έναν ρομαντικό πολιτικό από έναν αδίστακτο πολιτικό. Τα ίδια λέγανε και για τον Θαπατέρο στην Ισπανία (άβουλος, άχρωμος κλπ) και απεδείχθη ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός τους. Οπότε...

τσότσος είπε...

Ναι, φίλε μου, οι Ισπανοί όμως έδωσαν την ευκαιρία στον Θαπατέρο, εμείς, δυστυχώς (ΤΟ ΕΝΝΟΩ, τον υποστήριξα με φανατισμό προεκλογικά...), ΟΧΙ, τί να κάνουμε...
Έχω "αιρετική" άποψη για τους πολιτικούς: τί ποιότητα (και αν) έχει ο Βενιζέλος (εσύ, όπως λές, ξέρεις περισσότερα), δεν με ενδιαφέρει, με νοιάζει αν ξέρει να κερδίσει εκλογές και αν θα είναι καλός πρωθυπουργός, δηλαδή αν ξέρει να κάνει "τη δουλειά". Ο Παπανδρέου σίγουρα δεν ξέρει ή δεν μπορεί ή δεν τον αφήνουν (Πάγκαλος και Σία, "οι δικοί του" δηλαδή κυρίως, ο Τύπος τη δουλειά του κάνει) να κερδίσει εκλογές. Τότε ας αφήσει ελεύθερο το πεδίο σε αυτόν (ή ΟΠΟΙΟΝ άλλο νομίζει) να μας απαλλάξει από τον Κωστάκη.
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ, ΧΑΝΤΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ!

NdN είπε...

Δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ αυτό που λείπει είναι αυτός ο Όμιλος Προβληματισμού του Μεγάλου ηγέτη της Δ.Π; Μήπως και το timing του Βενιζέλου δεν είναι το κατάλληλο; Δηλαδή, εγώ για χάριν της συζήτησης δέχομαι ότι ο Παπανδρέου είναι εκδικητικός και δεν χρησιμοποιεί στα όργανα υποστηρικτές του Βενιζέλου, ο Βενιζέλος που περνιέται για έξυπνος θεωρεί ότι αυτός ο Όμιλος κάνει καλό στο ΠΑΣΟΚ;Αυτό καταντήσαμε να μετράμε ως εξυπνάδα. Για τα λάθη του ΓΑΠ τα οποία επισημάναμε πολλοί γίνεται πολύ λόγος. Ακόμα και γι εκείνα που έγιναν το 2004. ΓΙα τα λάθη του Βενιζέλου, για την κοροιδία και το ψέμα γιατί δεν μιλάει κανείς;

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι προσπαθούν να συμβιβάσουν τα πράγματα. Τι όφελος θα έχει να σκεπαστούν οι οποίες διάφορες υπάρχουν και να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί άνθρωποι που ίσως δεν έχουν κάτι κοινό; Κακά τα ψέματα, η αποχώρηση κάποιων ίσως είναι μία λύση. Καλή ή κακή θα το μάθουμε στο μέλλον.

Στέλιος είπε...

Για να τελειώσει αυτός ο ιδιόμορφος διάλογος (είναι και Κυριακή!) να επισημάνω τα εξής: 1ον, αυτό ακριβώς το νόημα είχε η επισήμανσή μου για τον ισπανικό λαό, ότι δηλ. παρά τον νότιο μεσογειακό τους χαρακτήρα έχουν ευρωπαϊκή πολιτική συνείδηση, ενώ ο ελληνικός απέμεινε βαλκάνιος. 2ον, ΑΥΤΟ που αναφέρεις είναι και η διαφορά μας: εσύ θες ένα Πασόκ να κερδίσει ντε και καλά, δηλ. θες έναν αντικαραμανλή. Εγώ (που η οικογένειά μου ψηφίζει Πασόκ από το 1974 και ΔΕΝ ζητήσαμε ούτε λάβαμε ποτέ κάποιο "προσωπικό" αντάλλαγμα) επ'ουδενί λόγω θέλω μία νίκη Πασόκ για να φάει πάλι η αυτλή οποιουδήποτε ηγετίσκου που εμφανίστηκε στο Κίνημα μόλις την τελευταία 10ετία και πήρε αμέσως υπουργική θέση. Πέραν τούτου, για ρώτα στο ΑΠΘ για τον γιο και στο ΔΣΘ για τον πατέρα και τα ξαναλέμε.

Στέλιος είπε...

Α, και κάτι άλλο, επειδή αρχίσανε και τα ελληνκά να μην έχουν νόημα πια: να γίνει πρωθυπουργός κ. Καθηγητής για να αρχίσουμε να έχουμε τα φαινόμενα που είχαμε επί των ημερών του στο ΥΠΠΟ με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Θεσσαλονίκης, όπου ΕΦΑΓΑΝ το άπαν σύμπαν όλοι? Ε, όχι!