Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Ο ΔΟΛ ξαναχτυπά...

Επειδή πολλοί φίλοι, όταν σχολίασα τα πισώπλατα μαχαιρώματα του "Βήματος" και των "Νέων", με ... κατηγόρησαν ως υπερβολικό, παραπέμπω σήμερα στο εξαιρετικό post του stefan (του...κάτω από το αυλάκι, όπως με διόρθωσε ο ίδιος!), που διάβασε "πίσω" από τις γραμμές τους ευσεβείς πόθους του Συγκροτήματος, το οποίο επί έτη αποδομεί την εικόνα του Παπανδρέου και το οποίο μάλλον δεν κατάλαβε τίποτε από τον ξεσηκωμό των πολιτών και την ακύρωση των σχεδίων των εκδοτών. Πολύ καλή και η επιχειρηματολογία του για το "νέο φρούτο" του Συνασπισμού (λέγε με Τσίπρα). Παραθέτω μόνον ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα και σας συνιστώ να το διαβάσετε όλο εδώ.

<<Επειδή όμως (σ.σ.: το άρθρο) είναι ανυπόγραφο, και άρα θέση της εφημερίδας, νομίζω πως πρέπει να ασχοληθώ. Ξεκινώντας λοιπόν θα πω πως με λίγες λέξεις, το συγκεκριμένο κείμενο είναι η πλήρης ανάλυση της "γραμμής" του "συγκροτήματος" εδώ και 6 μήνες, δηλαδή από πριν τις εκλογές του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα. Ποιά είναι αυτή η γραμμή ? Απλά : "Κτυπείστε αλύπητα τον Παπανδρέου" !! Και αυτή η γραμμή πλέον παίρνει μορφή "υποδείξεων" προς "ημετέρους" ... Και τέλος πως μπορεί να ερμηνευτεί η πρόβλεψη (εδώ κι αν είναι ευχή) για "ηλικιακό ντόμινο" στα κόμματα από την εκλογή Τσίπρα (που το συγκρότημα σπρώχνει με χίλια) στην ηγεσία του ΣΥΝ? Όταν ξέρουμε πολύ καλά την κατάσταση στη Νεολαία όλων των κομμάτων, αλλά ειδικότερα του ΠΑΣΟΚ, μια κομματική νεολαία παιδί του κυβερνητισμού των προηγούμενων ετών, που συντηρείται στα γραφεία και τα παραμάγαζα των πρώην κυβερνητικών και των νυν βουλευτών, συμπεριφερόμενη ως εν αναμονή κυβερνητικοί παράγοντες της επόμενης δεκαετίας?>>.

Επισημαίνω μόνον ότι για την πάλαι ποτέ καλή εφημερίδα δεν είναι σημαντικό γεγονός το 56% με το οποίο ξαναβγήκε πρόεδρος ένας πολλαπλά αμφισβητηθείς πολιτικός, αλλά είναι το 36% που συγκέντρωσε ένας ανθυποψήφιός του, που απεδείχθη ... "φούσκα"!

11 σχόλια:

Grammateas είπε...

Δηλαδή ο πραγματικός εχθρός του ΠΑΣΟΚ είναι ο ΔΟΛ; Ο ΔΟΛ φταίει που 4 χρόνια χάνουμε τις εκλογές; Που ανεβαίνουν τα κόμματα της Αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή ο ΔΟΛ προτιμά ΣΥΡΙΖΑ αντί για ΠΑΣΟΚ; Νομίζω ότι αν θέλουμε να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναζητούμε τους φταίχτες το εσωτερικό μας. Στραβά αρμενίζουμε...

spallantzas είπε...

μια διόρθωση: το ποστ δεν είναι του Παπανώτα , αλλά του ετέρου στεφάνου, του κάτω απο το αυλάκι!!!

Στέλιος είπε...

@stefan: Οντως έχεις δίκιο και ζητώ συγγνώμη, το διόρθωσα αμέσως. Το λάθος οφείλεται στα πολλά "παράθυρα" που είχα ανοικτά και τα διάβαζα. Η ουσία παραμένει.

Στέλιος είπε...

@grammateas: αγαπητέ φίλε μην υπεραπλουστεύεις. Δεν απέδωσα (ούτε άλλωστε και ο stefan) στον ΔΟΛ τα αίτια της κρίσης στην στρατηγική του Πασόκ, αλλά απλώς διέγνωσα (όπως και τόσοι φίλοι) το πού το πάνε οι παραταξιακές εφημερίδες. Αμφιβάλλεις ότι είναι "παράξενο" το ότι μία κομματική ηγεσία αναβαπτισμένη πολεμάται με τέτοια λύσσα από τον παραταξιακό Τύπο, ο οποίος επιμένει λυσσωδώς να επιβάλλει αυτό που ο ίδιος θεωρεί ορθό. Θυμάσαι που ο Καραμανλής, όταν αναμετρήθηκε την 1η φορά με τον Σημίτη, έχασε παταγωδώς? Αμφιβάλλεις ότι αυτό οφείλετο (όχι βέβαια αποκλειστικά) και στο ότι η Καθημερινή του Αλαφούζου στήριζε Σημίτη? Αυτά είναι λογικές διαπιστώσεις, μην "αρπάζεσαι". Παντού πλέον διαβάζουμε ότι ο Λαμπράκης ορκίστηκε να ρίξει τον Γιώργο, άσχετα με το αν ο Πρόεδρος είναι "τηλεοπτικός" ή όχι, "αρκετός" ή όχι.

Στέλιος είπε...

@grammateas: Και κάτι άλλο, μην ξεχνάς ότι βασική αχή του γκαιμπελισμού είναι το "συκοφαντήστε, συκοφαντήστε, στο τέλος κάτι θα μείνει". Ο Γιώργος υφίσταται τις συνέπειες αυτού ακριβώς του πράγματος, πέραν βεβαίως από τις όποιες δικές του υπαρκτές ή "φτιαχτές" αδυναμίες: το ότι εξαρχής του κόλλησαν τη ρετσινιά του "Γιωργάκη", εξ αρχής τον υποτίμησαν και αυτό πέρασε στον κόσμο. Οταν λοιπόν φτάσει η ώρα ο κόσμος να σιχαθεί τη ΝΔ και να ξαναβγάλει το Πασόκ, τότε απλώς ο επόμενος Πρόεδρος δε θα κουραστεί καθόλου, το αποτέλεσμα θα είναι ήδη διαμορφωμένο.

Grammateas είπε...

Δηλαδή για να ξαναβγει το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει κουραστεί ο κόσμος πρώτα από τη ΝΔ. Έτσι μπορείς και εσύ και εγώ να γίνουμε επόμενοι Πρόεδροι... Ο παραταξιακός τύπος ανέκαθεν παίζει τα παιχνίδια του. Να θυμίσω ότι το 2004 έσπρωξε το Σημίτη να δώσει το χρίσμα στο Γιώργο - κακώς και για τους δύο - αλλά δεν θυμάμαι κανένα Γιώργο να αντιδρά τότε. Δίδαγμα: Όσο και να σε "παιζει" ο Τύπος αν δεν μπορείς ο ίδιος, καλύτερα ασ'το...

spallantzas είπε...

@grammatea
για να δούμε αν ο ΔΟΛ είναι εχθρός του ΠΑΣΟΚ ή όχι, πρέπει να ορίσουμε τι ακριβώς είναι ο ΔΟΛ και ποια συμφέροντα ακριβώς εξυπηρετεί. Ο εχθρός επομένως δεν είναι ο ΔΟΛ, αλλά τα συμφέροντα πίσω του. Γιατί ο ΔΟΛ (όπως και ο Πήγασος) δεν είναι μόνο ΜΜΕ,αλλά και εργολάβοι και προμηθευτές και και και ...
Τώρα .. το ότι αρμενίζουμε στραβά,είναι άλλο θέμα.

THIVA BLOG είπε...

Αρχίσατε πάλι τα δικά σας.Τωρα σας φταίνε τα ΝΕΑ αλλα προεκλογικά στα μεσα του ΔΟΛ έτρεχε ο ΓΑΠ για να σωσει την κατάσταση.Δηλ. είστε ικανοποιημένοι απο την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ;Με τόσα σκάνδαλα η ΝΔ και ακομα η διαφορά παραμένει ίδια.Νομίζω οτι η ευθυνοφοβία και ο στρουθοκαμιλισμός του ΓΑΠ έχει επηρρεάσει και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ

Wins είπε...

O πραγματικός εχθρός του ΠΑΣΟΚ φίλε μου "γραμματέα", ναι ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΛ κι όλοι όσοι από "μας" αποδέχτηκαν και συνεχίζουν να αποδέχονται τις απόψεις που το συγκρότημα εκφράζει. Για να μην πω ότι πρωθιερείς είναι αυτοί που έχουν παρισφρύσει στο Κίνημα εκεί γύρω στις απαρχές του 90 και είναι μισθοδοτούμενοι από τον Λαμπράκη... Αν δεν τα γνωρίζεις αυτά, ψάξε και μάθε!
Σου συνιστώ παράλληλα να διαβάσεις ένα παλιό βιβλιαράκι του '82 με τίτλο: "Συγκρότημα Λαμπράκη, ο Βαλές της Άρχουσας Τάξης". Προέρχεται από αριστερό συγγραφέα.
Εκεί μέσα θα βρεις την αλήθεια. Από πότε το Συγκρότημα θεωρεί μονοπώλειο την αριστερή πολιτική, καθώς και πόσες προσπάθειες έχουν κάνει από το ΄64 και μετά να παρέμβουν στην διαμόρφωσή της. Κι όταν δεν το καταφέρνουν να φέρουν στα "μέτρα τους" τους πολιτικούς αρχηγούς, σε ποιές ενέργειες προβαίνουν...
Αυτά, για να μην έχεις τη δικαιολογία ότι δεν γνωρίζεις......
Κατά τα άλλα, σωστά τα λες: ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ! Και για αρμενίσουμε ίσια, πρέπει ή κάποιοι να βάλουν μυαλό και να γίνουν ΠΑΣΟΚ πραγματικά, ή .................

Στέλιος είπε...

@grammateas: νομίζω ότι κολλάς στο "γράμμα" των όσων λέω και χάνεις την ουσία. Οσον αφορά στο γιατί το 2004 δεν αντέδρασε ο Γιώργος που πήρε την αρχηγία, το είπε και ο ίδιος ότι ήταν λάθος του που δεν απαίτησε και την πρωθυπουργία ώστε να δώσει δείγμα γραφής. Τώρα θα ήταν διαφορετικά ίσως τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς ότι τότε ο Γιώργος ουσιαστικά πήρε πάνω του μία ολόκληρη παράταξη την οποία εγκατέλειψε εκών άκων ο Σημίτης. Αν δε το έκανε, σήμερα θα τον λέγαμε ρίψασπι. Και τελικά, να πώ κάτι? Προτιμώ έναν άνθρωπο που αναλαμβάνει ευθύνες και ας μην πετύχει, ας προσπαθήσει, παρά κάποιον που την κάνει τελευταία στιγμή για να φορτώσει την αποτυχία του σε άλλους.

Στέλιος είπε...

@thiva blog: μα αν αγαπητέ ήταν εκλόγές και ο ΔΟΛ έφτανε να ΜΗΝ φιλοξενεί ΟΥΤΕ συνεντεύξεις του Προέδρου του κόμματος από το οποίο προέρχονται οι αναγνώστες του, ε τότε αυτό θα ήταν ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. Να ξέρουμε και τί λέμε δηλαδή!