Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Γιώργο, υπάρχουν και άλλοι για τον ρόλο του προσωπάρχη του Μαξίμου... (Update)

Δεν ισχυρίζομαι ότι το να είσαι δικηγόρος μίας εταιρίας, έστω και εμπλεκόμενης σε σκάνδαλο, είναι απαραίτητα κάτι το επιλήψιμο: ο ρόλος ενός δικηγόρου είναι να αναλαμβάνει την υπεράσπιση των εντολέων του, αν δεν το κάνει τότε απλώς θα ... πεινάσει.

Ετσι, το αυριανό πρωτοσέλιδο του "Πρώτου Θέματος" δεν είναι απαραίτητα "κακό" για την κα Σιούτη, δικηγόρο και καθηγήτρια, που ο πρωθυπουργός την επέλεξε για "προσωπάρχη" του Μαξίμου: ως δικηγόρος καλά έκανε και ανέλαβε όποια εταιρία ή πελάτη την προτίμησε και της ανέθεσε την υπόθεσης της/του.

Είναι, όμως, κακό για την τιμή και την υπόληψη του Πασόκ, γιατί ΕΜΕΙΣ είχαμε δεσμευθεί ότι ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ από τον τρόπο που ενεργούσε η ΝΔ και ο "τζάμπα μάγκας" Καραμανλής. Επομένως, αναμένουμε από τον Γιώργο να ευχαριστήσει την κα Σιούτη για την μέχρι σήμερα εργασία της στο Μαξίμου, να της εξηγήσει ότι ο ρόλος της ως δικηγόρου ειδικά της Siemens δεν συνάδει με τις αρχές που επαγγελθήκαμε, και να επιλέξει άλλο πρόσωπο για τη θέση αυτή.

Δισεκατομμύρια ευρώ να δώσει στον κόσμο σαν επίδομα η κυβέρνηση, το όφελος που θα έχει από μία απαρέγκλιτη ηθική στάση δεν θα το βρει πουθενά αλλού!

Να εξηγηθώ: διαβάζω στο πολύ καλό μπλογκ της ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣ μία αντίθετη με την δική μου γνώμη, που την βλέπετε κι εσείς:

Υποστηρίζει δηλ. ότι η εργασία της κας Σιούτη ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την άσκηση των καθηκόντων της και ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας αποσκοπεί σε πιέσεις των εκδοτών. ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ! Το ξεκαθάρισα και παραπάνω ότι η καθηγήτρια Νομικής είναι σοβαρότατο και εγκυρότατο πρόσωπο και ΔΕΝ ΜΠΛΕΚΩ την εργασία της ως δικηγόρου με τα νυν καθηκόντά της στο Μαξίμου! Και οι εκδότες όντως θα αρχίσουν να "γκρινιάζουν" με διάφορα "φανταστικά" σενάρια για να εκβιάζουν τον Γιώργο. Ομως, επειδή ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ θα κάνει αναπόφευκτα τις συγκρίσεις του με τις βουτηγμένες στη λάσπη κυβερνήσεις Καραμανλή, γι'αυτό και ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ να παρέμβει έστω και προληπτικά ο Γιώργος (τί να σου πρωτοκάνει και ο Πρωθυπουργός?).

Update: Για να είμαστε δίκαιοι, εδώ θα βρείτε την απάντηση της κας Σιούτη, η οποία βάζει σε τάξη τα ζητήματα που θέτει το δημοσίευμα... Και εδώ θα διαβάσετε πόσες από τις "σπόντες" των ΜΜΕ κατά της κυβέρησης είναι κατασκεασμένες και οφείλονται στις αλλαγές που ετοιμάζει ο Γιώργος...

8 σχόλια:

blogger είπε...

Στελάρα μην τσιμπάς στο τυρί της φάκας του ΘΕΜΑτος...
Καμιά σχέση η γυναίκα με όσα λένε. Και ούτε "προσωπάρχης" είναι, αλλά Νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Ανώνυμος είπε...

Όσο σας βόλευαν οι κραυγές τους δεν μιλούσατε.Τώρα είναι νταβατζήδες , προεκλογικά έντιμοι εκδότες και έγκυροι δημοσιογράφοι.Όλα όμως έχουν ένα τίμημα.

Ορέστης είπε...

Ας ρίξουμε μια ματιά στην απάντηση της κ. Σιούτη και ας δούμε αν αληθεύει ή όχι διότι αν ισχύει το πρώτο τότε το δημοσίευμα του "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" αποτελεί άλλο ένα μπουρδολόγημα που μάλιστα αναπαρήγαγε αμάσητο και ο κ. Κούλογλου στο tvxs...

Kirki είπε...

μην τσιμπάτε τόσο εύκολα σε εκβιασμους.Κι έχουν να γίνουν πολλοί ακόμη.Αλλα να υπάρχει θέμα και άλλο να φαίνεται καθαρά ότι έχεις στόχευση.Ποιά;Το Γιώργο φυσικά.Να δούμε πως θα αντιδράσει.

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Στέλιο, τελικά εμείς θα πρέπει να μυρίζουμε τα νύχια μας για το ποιος ή ποια είναι... "καθαροί"; Και σε τελευταία ανάλυση, μας διόρισε κανένας επίσημα να υπερασπιζόμαστε τον έναν και την άλλη; Τη μια με τον Δημήτραινα του Καστανίδη, την άλλη με τον Τσάτσο, τώρα με την Σιούτη... Θα μπορούσα να αραδιάσω άπειρα παραδείγματα. Βαρέθηκα!

Unknown είπε...

Φίλτατε Στέλιο,αυτή τη φορά θα διαφωνήσω μαζί σου.Δεν γίνεται να κυβερνήσει ο Γιώργος κριτήριο να μην τον κράξουνε.Όλοι οι δικηγόροι αναλαμβάνουν και απατεώνες και δολοφόνους και βιαστές.Αυτή είναι η δουλειά τους.Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι διαπλεκόμενοι.Αν η κυρία Σιούτη έχει τα τυπικά προσόντα για τη θέση που έχει καταλάβει και συνάμα δεν εχει συμμετοχή σε κάποια παράνομη ή αντιδεοντολογική ή ανήθικη πράξη,τότε καλώς βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να την κατακρίνω επειδή έκανε την δουλειά της.
Συνέχισε την καλή δουλειά Στέλιο!
...κι ας διαφωνουμε και που και που,καλό κάνει.

Albus Genius είπε...

Μια παρέα είμαστε όλοι. Κοίτα να δεις ευθιξίες. Σιγά μην διαλέγουν υποθέσεις.Η καθηγήτρια είναι εξαιρετική και με ηθική άμεμπτη. Την ΄πίεσε ο Γιώργος να αναλάβει τη θέση. Αυτή δεν ήθελε. ΄Ενας ερυενητής πανεπιστημιακός και καλός δικηγόρος είναι αυτός που χρειάζεται για προσωπάρχης. Εξάλλου η ζήμενς έκλεισε ; Δεν έκλεισε. Ντροπή τσ.τσ.τσ. τι σκέφτεστε α παπαπαπαπα.

Στέλιος είπε...

@Προς όλους: άργησα να απαντήσω στα σχόλιά σας διότι είχα κάποιες δουλειές και έπρεπε να ασχοληθώ με αυτές. Πάμε λοιπόν...

@Κρόγιας: Γιώργο, ξεκαθάρισα ότι ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ το ότι η κα Σιούτη σε κάποια στιγμή ήταν δικηγόρος της Ζήμενς. Είπα απλώς ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε διαφορετικοί από τη ΝΔ, επομένως δεν θα πρέπει να ανεχόμαστε ΟΥΤΕ τέτοιες καταστάσεις. Την απάντηση της δεν την διάβασα γιατί, όπως προανέφερα, δεν ασχολήθηκα με το μπλογκ αυτές τις μέρες.

@Ανώνυμος: Εμείς προσωπικά αλλά και ο Παπανδρέου ουδέποτε βολευτήκαμε με τις εφημερίδες. Αν διαβάσεις τις αναρτήσεις μου αλλά και του Κρόγια την περίοδο που οι εφημερίδες άρχισαν να μας στηρίζουν θα δεις ότι συνεχώς αναδεικνύαμε την υποκρισία τους. Οπότε, μη μιλάς, δεν είμαστε ίδιοι.

@Ορέστης: Μα σαφώς και δεν ήταν "επιτυχία" το δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος".

@Κίρκη: συμφωνώ κι επαυξάνω!

@Λαγκαδινός: έχεις δίκιο, αν και η περίπτωση Τσάτσου είναι σαφώς "πατάτα" του Ραγκούση.

@Δημήτρης: εσύ τάσεσσαι με την άποψη της παραπολιτικής. Οκ, μπορεί να έχεις δίκιο.

@Αλμπους: δεν καταλαβαίνω την ειρωνία σου. Πάντως σαφώς ΔΕΝ είμαστε ίδιοι: ο Παπανδρέου δρα φανερά, κουκουέδες-γαλάζιοι και τσιπρικοί έχετε μάθει στην ίντριγκα.