Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Οι σταλινικοί του ΚΚΕ δεν πήραν το μήνυμα των εκλογών...

Φαίνεται ότι η σταλινική ομάδα, που κυβερνά διά της κας Αλέκας σήμερα το κατακαημένο ΚΚΕ, δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, όπου, σε συνθήκες εξαθλίωσης του κόσμου και κατρακύλας της ΝΔ, το κόμμα τους  όχι μόνον δεν κατόρθωσε να "τσιμπήσει" κάποιες ψήφους, αλλά αντιθέτως έχασε κιόλας προς την πλευρά του Πασόκ: πολύ φυσικό, αφού ο κόσμος, ακόμη και ο δικός τους, έχει μπουκώσει με την στείρα κριτική και αναζητεί μία πρόταση ελπίδας που ταυτόχρονα να είναι σύντομα υλοποιήσιμη και όχι ουτοπική...

Σήμερα, λοιπόν, οι επίγονοι του ζαχαριαδισμού τα έβαλαν με τον πρωθυπουργό γιατί (άκουσον, άκουσον!) δεν τους ... ρώτησε και δήλωσε ότι σαν σήμερα το 1944, όταν απελευθερώθηκε η Αθήνα, ο παππούς του Γεώργιος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της εξόριστης στο Καϊρο κυβέρνησης, που επέστρεψε στην πατρίδα, ύψωσε την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη. 

Ποιός είδε την κα Αλέκα και δεν την φοβήθηκε: "Στον Γ. Παπανδρέου, που είπε ότι σαν σήμερα ο παππούς του ύψωσε την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη, χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τα εξής: όταν απελευθερώθηκε η Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου 1944, στους δρόμους βρίσκονταν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ. Αυτοί ύψωσαν τη σημαία στην Ακρόπολη και όχι ο Γεώργιος Παπανδρέου.  Ο τελευταίος ήρθε στην Ελλάδα έξι μέρες αργότερα, καθώς απουσίαζε στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια της Κατοχής, όταν ο λαός έχυνε το αίμα του".

Βεβαίως, η κα Αλέκα ξεχνά και η ίδια κάτι: όσοι αγωνίστηκαν τότε ήταν και οι αγωνιστές του εσωτερικού και οι αγωνιστές του εξωτερικού, αφού και η εξόριστη ελληνική κυβέρνηση συντόνιζε την αντίσταση. Με τη λογική του ΚΚΕ, ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο παλαίμαχος Γ.Γ. τους, που επί Χούντας ήταν στη Σοβιετική Ενωση, δεν αγωνίστηκε τότε! Ισχυρισμοί ανιστόρητοι δηλαδή! Και για να το πάω πιο πέρα: αφού ο ΕΛ.ΑΣ. και το Ε.Α.Μ. μαζί με τον Αρη Βελουχιώτη αγωνίστηκαν, γιατί ο αρχιστράτηγος της Αντίστασης "σπιλώθηκε" από το ΚΚΕ καθώς στις 16 Ιουνίου 1945 η εφημερίδα "Ριζοσπάστης" δημοσίευσε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τη διαγραφή του από το κόμμα?

Για να μην λέμε πολλά, αφιερώνω στην κα Αλέκα και το συνάφι της μία ιστορική φωτογραφία: κανείς ΕΛ.ΑΣ., κανένα Ε.Α.Μ. δεν ανέβασε τη σημαία στην Ακρόπολη. Τη σημαία την ύψωσε ο Γεώργιος Παπανδρέου και τα ντοκουμέντα αυτό αποδεικνύουν. Αν κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε, εγώ προσωπικώς δεν προτίθεμαι  να συμπράξω και θα συνεχίσω να αντιστέκομαι στην "ιδεολογική τρομοκρατία" ενός "δεινοσαυρικού" και εν πολλοίς τραμπούκικου κόμματος...


8 σχόλια:

Στέλιος είπε...

Πάντως ως πολίτες είμαστε πολύ σημαντικότεροι από κάθε κυρα-Αλέκα. Οταν υπάρχουν πολίτες που θυμούνται, κάθε κυράτσα θα μπαίνει στη θέση της (σε έτσουξε ε?).

Γιώργος Σαρρής είπε...

Αγαπητέ φίλε που σπεύδεις να επιτεθείς ωρυώμενος χαλάρωσε και κοίτα καλά τη φωτογραφία σου.Τι λέει από κάτω;18 0κτωβρίου 1944.Μόνο που χθες που ήταν όπως είπε ο Γιώργος η επέτειος της απελευθέρωσης ήταν 12 Οκτωβρίου.Η σημαία λοιπόν δεν περίμενε τον Γεώργιο Παπανδρέου για να ανεμίσει στην ελεύθερη Αθήνα.Ανέμιζε ήδη σηκωμένη από ανώνυμα χέρια του ΕΑΜ απο τις 12 Οκτωβρίου.Σε προδίνει λοιπόν η φωτό σου και επιβεβαιώνει την Αλέκα -που εγώ δεν υποστηρίζω -αλλά στο ζήτημα του απελευθερωτικού αγώνα οι κομμουνιστές έκαναν όλη τη "βρομοδουλειά".Όσο για το αν έπεσαν η όχι τουφεκιές στα βουνά, αν δεν υπάρχει κάποιος πατέρας η παππούς για να ρωτήσεις υπάρχει άπειρο υλικό στο διαδίκτυο και όχι από δάκτυλο των κομμουνιστών.Δες στο Βικιπαιδεια στα λήμματα αντίσταση,απελευθέρωση,ΕΑΜ,Γοργοπόταμος κλπ. και θα μάθεις πολλά που δεν ξέρεις.Οσο για τα χυδαία περι σφυροδρέπανων στην Ακρόπολη,προδοτών κλπ.σκέφτομαι οτι απλά παρασύρεσαι και λες πράγματα που δεν σε τιμούν και δεν θέλεις.Η ιστορία μπορεί να γράφτηκε απο τους νικητές αλλά η αλήθεια ειναι απλά η αλήθεια και δεν πρέπει να πονάει κανέναν.Και εδώ λέει οτι κάποιοι πολέμησαν δίνοντας το αίμα τους και κάποιοι είχαν κι αυτοί κάποιου είδους συνεισφορά.Μόνο που οι πρώτοι κατέληξαν στα ξερονήσια και οι δεύτεροι στις καρέκλες της εξουσίας.Βλέπεις οι απλοί ανώνυμοι ήρωες δεν κατέχουν από πολιτική...

Στέλιος είπε...

@Γιώργος Σαρρής: αγαπητέ κομμουνιστή, και να διαβάζω ξέρω και ξέρω τί λέω και τί γράφω: Οντως η φωτογραφία λέει 18 Οκτωβρίου και ΙΣΩΣ από ανώνυμα χέρια απλών πολιτών να αναρτήθηκε η σημαία πιο πριν. Ομως, για μένα έχει σημασία η ΘΕΣΜΙΚΗ αντιπροσώπευση του κράτους. Και εκείνη την ώρα την χώρα θεσμικά εκπροσωπούσε ο Παπανδρέου. Οπότε, όλα τα άλλα είναι να έχουμε να λέμε. Για τη σημασία του αγώνα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, σαφώς δεν έχω να αντιλέξω, αν και υπήρχαν παρασπονδίες και από τις 2 πλευρές: η κρατική πλευρά έστελνε κόσμο στα ξερονήσια, η πλευρά του ΚΚΕ έστελνε μικρά παιδιά στο Παραπέτασμα, μην τα διαγράφουμε όλα ε? Και η μεσαία πλευρά (ο δημοκρατικός κόσμος που δεν ήταν ΚΚΕ) την πλήρωσε επίσης αφού στιγματίστηκε ως φιλο-ΚΚΕ. Το ζήτημα φίλε μου είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ και μάλλον προσποιείσαι ότι δεν το καταλαβαίνεις: ΔΕΝ αρνούμαστε εμείς τη συνεισφορά του ΚΚΕ σε κάποιους αγώνες, το ΚΚΕ είναι που αρνείται την συνεισφορά όλων των άλλων ελλήνων και υποστηρίζει πως ΜΟΝΟ του αγωνίστηκε!
ΥΓ.1: πότε μίλησα εγώ για "σφυροδρέπανα στην ακρόπολη"?
ΥΓ.2: ο Μάρκος Βαφειάδης γιατί συνεργάστηκε με το Πασόκ και σας "έφτυσε" κατάμουθτρα, μπορείς να μου πεις?
ΥΓ.3: δεν βλέπω να λες κάτι για την προδοσία κατά του Βελουχιώτη...

Στέλιος είπε...

@Γιώργος Σαρρής: α, και κάτι άλλο. Φαντάζομαι ότι κατανοείτε ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ θα ήταν η χώρα μας σήμερα ΑΝ είχε επικρατήσει τότε το ΚΚΕ, ε? Αυτονόητα πράγματα να μην τα συζητάμε...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φίλε Στέλιο,η ατυχία σου ήταν ότι αυτός που σχολίασε στο "Καφενείο"(κάποιος theodore) το post μου σημαίες και ψέματα και με λινκ με έστειλε στο blog σου -και τη φωτογραφία -έμοιαζε να είναι ο "άρατε πύλας" και με εκνεύρισε με το σχόλιο για σφυροδρέπανα στην Ακρόπολη κλπ.που ήταν η απόλυτη και χυδαία απαξίωση πρός αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για να μιλάμε ακόμα όσα ελληνικά μιλάμε.Ετσι αποφάσισα ν'απαντήσω.
1.Δεν ειμαι ΚΚΕ .Kαι βέβαια όυτε σταλινικός ούτε ζαχαριαδικό κατάλοιπο.Ομως στο θέμα αυτό η Αλέκα είχε δίκιο 100% και συ άδικο όπως έδειξε η φωτο.(Και το περί κυράτσας άστοχο τουλάχιστον)
2.Το θέμα δεν είναι η θεσμική εκπροσώπηση κλπ. αλλά το ότι ο Γ.Π. δεν είπε λέξη για το ΕΑΜ που όπως και να το κάνουμε είχε απελευθερώσει την Ελλάδα.Ο Ανδρέας δεν ξέχασε ποτέ -φανερά τουλάχιστο-την προσφορά αυτή του ΕΑΜ ενώ ο Γιώργος...Επίσης ο Ανδρέας δεν θυμάμαι να έκανε συνέχεια αναφορές στον πατέρα του, αφήνοντας να φαίνεται η πρός τ'αριστερά απόκλισή του, ενώ ο Γιώργος...
3.Το ότι έγιναν κι απο τις δύο πλευρές ξεκαθαρίσματα στον πόλεμο είναι αλήθεια, αλλά το παιδομάζωμα
είναι μια βρώμικη και χυδαία προπαγάνδα!Ενα σενάριο των ταινιών του Τζαίημς Πάρις που πληρώθηκε καλά γι αυτό.Πίστεψέ με.Οι αριστεροί τότε έφευγαν πανικόβλητοι προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.Δεν πιστεύω να νομίζεις πως ήθελαν να φύγουν απο τη χώρα που ματωσαν για να ελευθερώσουν.
4.Το ΚΚΕ ηταν ο οργανωτής του ΕΑΜ αλλά στο ΕΑΜ ήταν οργανωμένος όλος σχεδόν ο λαός που αντιστεκόταν και όχι μόνο οι κομμουνιστές. Οπως βλέπεις μιλάω για το ΕΑΜ ΚΑΙ ΌΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ.Δεν γινεται όμως να μην του αναγνωρίσεις αυτή την σελίδα της ιστορίας του και να πιάνουμε κουβέντα για όλα τα λάθη για να σβήσουν και τα σωστά.Αυτό δεν είναι ιστορία,είναι προπαγάνδα.Και ειλικρινά δεν πιστεύω πως αυτό θέλεις να κάνεις στο blog σου.
Τέλος χαίρομαι που τα λέμε και πιστεύω πως δεν θα κλείσεις τα μάτια στις όποιες υποχωρήσεις θα πιεστεί και θα κάνει ο Γιώργος.Και τότε θα χρειαστεί να είμαστε χέρι-χέρι.Ας φύγουμε πια απ' την οπαδική αντίληψη κι ας αρχίσουμε να ψάχνουμε γύρω μας για συντρόφους και συναγωνιστές και όχι για αντιπάλους.Θα μας χρειαστουν στις μέρες που θάρθουν να είσαι βέβαιος.ΦΙΛΙΚΆ Γιώργος.

Υ.Γ.Σ΄ευχαριστώ για το "αγαπητέ κομμουνιστή" αλλά αυτός για μένα είναι τίτλος τιμής που ΚΑΘΟΛΟΥ δεν μου ανήκει.Οι κομμουνιστές είναι σίγουρα ένα είδος υπό εξαφάνιση- αν δεν έχει ήδη εξαφανιστεί= κι εμεις εδω παιδιά της τηλεόρασης.

Στέλιος είπε...

@Γιώργος Σαρρής: καταρχήν εκλαμβάνω το λάθος ως συγγνώμη, διότι εγώ δεν είπα για σφυροδρέπανα στην Ακρόπολη.
Σε δεύτερο επίπεδο όντως θεωρώ "κυράτσα" όποιον και όποια δεν έχει κανένα επίπεδο και τα εξομοιώνει και τα ισοπεδώνει όλα, οπότε άνετα ταιριάζει ο χαρακτηρισμός αυτός, αφού μόνον ένας αγράμματος άνθρωπος δεν διακρίνει το καλό από το κακό και τα ισοπεδώνει όλα.
Τρίτο, γιατί έπρεπε να πει ο Πρωθυπουργός κάτι για το ΕΑΜ? Θυμήθηκε μία ανθρώπινη στιγμή με τον παππού του, δεν θα έκανε ολόκληρη ανασκόπηση της Ιστορίας! Για όνομα! Από τη μύγια ξύγκι βγάζετε!
Τέταρτον, το παιδομάζωμα έγινε, έχω συγγενείς (αδερφούς παππούδων) που τους έστειλαν στην Τσεχοσλοβακία.Μην τρελλαθούμε κιόλας!
Πέμπτον, δεν έχω κανέναν λόγο να κάνω προπαγάνδα. Φωνάζω όταν το Πασόκ έχει άδικο κι επικροτώ όταν έχει δίκιο. Επειδή όμως το Πασόκ είναι πλέον επί Γιώργου ένα αστικό δημοκρατικό κόμμα με κοινωνική πολιτική, είναι σαφές ότι έχει τις περισσότερες φορές δίκιο, αφού ως ΜΗ ΑΚΡΑΙΟ κόμμα κινείται μετριοπαθώς άρα πιο σωστά.

Στέλιος είπε...

Α, και επιμένω: συνεχίζεις να μην λες γιατί ο αρχιστράτηγος Βαφειάδης συνεργάστηκε με το Πασόκ και διαολόστειλε το ΚΚΕ και γιατί αποκυρήχθηκε ο Βελουχιώτης από το ΚΚΕ? Ο Πλουμπίδης? Το Πολυτεχνείο?

Στέλιος είπε...

Και κάτι άλλο, ένα-ένα τα θυμάμαι: σαφώς και οι κομμουνιστές εκλείπουν! Με δικαιώνεις λοιπόν. Αυτό ισχυρίζομαι κι εγώ: ότι η κα Αλέκα και οι δεινόσαυροι που την πλαισιώνουν δεν έχουν καμία σχέση με τον κομμουνισμό.