Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...


"Τέτοιες μέρες, Αύγουστο, πριν από πέντε χρόνια, ο Ελληνισμός απέδειξε ότι μπορεί. Αποδείξαμε ως λαός, ότι δεν μας λείπει η οργανωτική ικανότητα, δεν μας λείπει η γνώση ούτε η εμπειρία. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη χώρα μας τόπο ασφαλή, καθαρό, φιλόξενο, ανθρώπινο, προοδευτικό και σύγχρονο. Αποδείξαμε ότι δεν μας λείπει η διάθεση για συλλογική εργασία, για εθελοντισμό και προσφορά στην πατρίδα. Αποδείξαμε την ενότητά μας σε έναν κοινό σκοπό. Σκοπό που υπηρετούσε η πολιτεία και στον οποίο συνέβαλαν καθοριστικά οι πολίτες.

Ήταν η Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της ανάτασης και περηφάνιας. Ήταν η πατρίδα της ομοψυχίας και προσφοράς που έδωσε με επιτυχία αξιοθαύμαστη τη μάχη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε αποτέλεσμα που θαύμασε η υφήλιος.

Τα τελευταία χρόνια ο Αύγουστος μας αφήνει με πολύ διαφορετικά μηνύματα. Πέρυσι δέσποζαν τα ζητήματα της διαφθοράς: Βατοπέδι και άγονες γραμμές για τις συγκοινωνίες στο Αιγαίο. Το 2007, ο Αύγουστος μας αποχαιρετούσε με την έκθεση Ζορμπά για μαύρο πολιτικό χρήμα, μέσω της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων με τα δομημένα ομόλογα. Θέμα που μόνο οι καπνοί των πυρκαγιών κατάφεραν να σκεπάσουν. Τότε πήγαμε σε εκλογές, πρόωρες και αιφνιδιαστικές, με πρόσχημα την εθνική ανάγκη να καταρτίσει η κυβέρνηση «αξιόπιστο προϋπολογισμό». Τελικά, ούτε αυτό το αυτονόητο, δεν κατάφερε.  

Σήμερα, τον Αύγουστο του 2009, ο προϋπολογισμός του 2010, γίνεται πραγματικά εθνική υπόθεση, μετά την αποδεδειγμένη παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης, την τελευταία πενταετία, στον τομέα της οικονομίας".


Ολο το άρθρο-παρέμβαση του Γιώργου, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: