Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΕΠΕΛΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Από το μπλογκ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ η ανάρτηση και νομίζω ότι δίνει ανάγλυφα την πραγματική εικόνα που επικρατεί:

"
Σε πρώτο πλάνο η επιδίωξη των Τραπεζών και των τραπεζιτών, ν΄ απαλλαγούν από την υποχρέωσή τους να συνάπτουν κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Τι κι αν η υποχρέωση αυτή πηγάζει από Νόμους και διατάξεις, ακόμα κι από το ίδιο το Σύνταγμα ; Σκασίλα τους !...
Το συνδικάτο των τραπεζοϋπαλλήλων, η ιστορική ΟΤΟΕ, χτυπήθηκε πέρσι, μέχρι εξαντλήσεως, (σε απεργιακές κινητοποιήσεις), και η όλη υπόθεση πήγε, τελικά, σε μια Ανεξάρτητη Αρχή, τον ΟΜΕΔ, η οποία έδωσε μια προσωρινή λύση, αρκετά καλή για τους εργαζόμενους (υπό τις υπάρχουσες συνθήκες…).
Ο ΟΜΕΔ, όμως, ήταν κατηγορηματικός και καταπέλτης, κατά των Τραπεζών, στο ζήτημα της υποχρέωσής τους και να εκπροσωπούνται, μέσω της ΄Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, (την οποία οι ίδιες, ήθελαν «λέσχη» κι όχι εργοδοτική οργάνωση…), και να συνομολογούν κλαδικές συμβάσεις εργασίας.
Τι τόθελε, (η Ανεξάρτητη Αρχή) ; Αφήνοντας, προσωρινά την ΟΤΟΕ, οι τραπεζίτες κι όλος ο νομικός μηχανισμός τους, όρμησαν στον ΟΜΕΔ : «Δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει !...», υποστηρίζουν και οι προσφυγές, με τις αγωγές, πέφτουν σαν χαλάζι…
Μια προσφυγή τους εκδικάζεται σήμερα, (ντάλα καλοκαίρι), γι αυτό η απεργία στο χώρο, γι αυτό και οι συγκεντρώσεις στα Δικαστήρια".

Ολη η ανάρτηση, εδώ...

Η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, εδώ...

Το ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας", εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: