Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα?


Περισσότερα, εδώ...

Υ.Γ.: εγώ πάλι δεν κατάλαβα ΓΙΑΤΙ παρεξηγήθηκε ο Καραμανλής με το ιστορικό αυτό δίλημμα... Θα ένιωθε πιο άνετα αν θυμόταν ο Γιώργος άλλους χαρακτηρισμούς για τη Δεξιά? Π.χ.: ταγματασφαλίτες, δοσίλογοι, Κουϊσλινγκς, συνεργάτες των Γερμανών, φασίστες, χουντικοί και άλλα, ων ουκ έστι αριθμός... Οπότε, ευχαριστημένος πρέπει να είναι ο αρχι-άχρηστος!

6 σχόλια:

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Το πραγματικό δίλημμα είναι "Δημοκρατία και φιλελευθερισμός, ή μαλακία;"

Προσοχή, δεν λέω ότι όποιος δεν είναι φιλελεύθερος είναι μαλάκας έτσι;

Ένας... βάρβαρος..

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι, δεν έχω καταλάβει, πώς το ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιεί ένα σύνθημα που το θίγει, όσο θίγει και τη ΝΔ.
Ο σοσιαλισμός με το ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει;
Nτ.

Στέλιος είπε...

@Vassilis: Πάλι καλά που αυτο-συστήνεσαι ως βάρβαρος. Καλύτερα να σου μείνει αυτή η προσωνυμία παρά το ταγματαλήτης που σας είχε κολλήσει τόσα χρόνια!

Στέλιος είπε...

@Ανώνυμος: αν υποστηρίζεις ότι έχει σχέση το ΚΚΕ με τον κομμουνισμό, τότε γιατί να μην έχει το Πασόκ με τον Σοσιαλισμό? Πέραν τούτου, αγαπητέ, εδώ δεν εξετάζουμε καν αυτό το ζήτημα: ο Παπανδρέου ανέφερε μία ΙΣΤΟΡΙΚΗ φράση και η αγραμματοσύνη και η ξιπασιά των δεξιών οδήγησε τη συζήτηση αλλού!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Στέλιο. Προς άρσιν παρεξηγήσεων δεν υποστηρίζω ότι το ΚΚΕ έχει σχέση με τον κομμουνισμό. Άλλωστε ο Καστοριάδης, στους "κομμουνιστές" τύπου ΚΚΕ απήθυνε το ερώτημα. Ακόμα πάντως κι αν υποστήριζα ότι έχει σχέση, η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τον σοσιαλισμό από πού προκύπτει;
Aπορία απλώς διατυπώνω, σε συνδυασμό με τα "20 ερωτήματα προς το ΠΑΣΟΚ", του Αναγνώστη Λασκαράτου στο μπλόγκ του Ροΐδη (13/5), το οποίο συνυπογράφω με χέρια και πόδια.
Φιλικά
Ντ.
ΥΓ. @Vassilis: Η "υπογραφή" σου δείχνει μεγάλο βαθμό αυτογνωσίας. Πέρασα μιά βόλτα απ' το μπλογκ σου και πείστηκα.
Κι αν θέτεις το δίλημμα όπως το θέτεις και δεν εννοείς ότι όποιος δεν είναι φιλελεύθερος είναι μαλάκας, τότε τι ακριβώς μας λές; Ότι όλοι όσοι είναι εκτός και κατά της ΝΔ δεν είναι δημοκράτες;

Στέλιος είπε...

@Ανώνυμος: δεκτές οι εξηγήσεις διότι όπως έθετες τα ερωτήματα προέκυπταν κ παρεξηγήσεις. Λοιπόν, για να εξηγηθώ κ εγώ, σου λέω ότι προσωπικά πάντα δεν αναμένω αλλά κ ούτε θέλω ένα πασόκ "σοσιαλιστικό" με όρους 1970-80. Εγώ θέλω ένα δημοκρατικό κεντροαριστερό κίνημα πολιτών, σε όρους ελεγχόμενης οικονομίας τύπου σκανδιναυίας, με κοινωνική πολιτική. Οπότε τέτοια ερωτήματα δεν τα θέτω στο Κίνημα.