Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Σας το είπαν αυτό τα κανάλια?

Για μια ακόμα φορά ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει πιστός στην πρακτική που εγκαινίασε στις αρχές του 2004, όταν αποκεφάλισε επτά βουλευτές, σε προεκλογική περίοδο, το όνομα των οποίων είχε εμπλακεί στην υπόθεση του Πόρτο-Καράς.

Κάτι ανάλογο κάνει και τώρα. Όπως όλα δείχνουν, ο ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος, δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος. Το «ρεύμα» Βενιζέλου διοχέτευσε, σε φιλικούς, προς αυτό, δημοσιογράφους, ότι ο αποκλεισμός του έχει σχέση με τη στήριξη του Βαγγέλη Βενιζέλου στις εσωκομματικές εκλογές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αποκλεισμός του Μποτόπουλου οφείλεται σε άλλους λόγους και ειδικότερα στο γεγονός ότι ήταν συνήγορος του Τάσου Μαντέλη, του φερόμενου ως Ρόκου στο σκάνδαλο της Siemens, ο οποίος έχει ήδη διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ.

Ερώτημα: μήπως είναι πολύ αυστηρή η απόφαση Παπανδρέου;
Απάντηση: Ο Γιώργος θέλει να υπενθυμίσει σε όλους πως θα συμπεριφερθεί ως πρωθυπουργός. Δεν πρόκειται να ανεχτεί τίποτα. Και το υπενθυμίζει σε μια περίοδο που κυριαρχείται από σκάνδαλα.

Επιπλέον, έχει απέναντί του όλο τον τύπο και τα ΜΜΕ, που διϋλίζουν τον κώνωπα του ΠΑΣΟΚ (διότι περί κώνωπος πρόκειται) και καταπίνουν την κάμηλο της ΝΔ. Τα αγορασμένα από την κυβέρνηση ΜΜΕ και εφημερίδες θα ήταν ικανά, αν είχε τον Μποτόπουλο, να δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα, με τα μονοθεματικά δελτία, με στόχο το κλείσιμο της ψαλίδας κι αν μπορούσαν να ξαναδώσουν τις εκλογές στη ΝΔ.

Από το μπλογκ Ι-REPORTER ... Βλ. σχετικά και εδώ.

4 σχόλια:

Βασιλης Γ. είπε...

Επιτελους ποτε θα καταλαβουν οι εχοντες την εξουσια οτι δικαιουμαστε εκπροσωπων αξιοκρατικα εκλεγμενων. Η νεα παραγωγικη, υψηλης εκπαιδευσης γενια απαιτει εναν τροπο λειτουργιας του κρατους και του πολιτικου συστηματος φερεγγυο και αξιοκρατικο. Εχουμε ζησει στο εξωτερικο αρκετοι απο εμας για τις σπουδες μας, τα μεταπτυχιακα μας και εχουμε δει πως μπορει να λειτουργησει το συστημα. Δεν μας νοιαζει αν ο Προεδρος δυσαρεστηθηκε απο την μη υποστηριξη του απο τον Κ.Μποτοπουλο στο εσω-κομματικο παιχνιδι. Ξεκαθαρα δεν εχει να επιδειξει αξιοτερο Ευρωβουλευτη! Μηπως η κουβεντα θα επρεπε να ειναι για το αν ο Κ.Μποτοπουλος θα ηγηθει του ψηφοδελτιου και οχι για το αν θα συμπεριληφθει σε αυτο?

Ανώνυμος είπε...

Ωραια δικαιολογια! Να θυμαστε οτι ολοι κρινομαστε απο αυτα που λεμε και γραφουμε! Ειναι ντροπη μονο που το αναφερετε. Δηλαδη στην εκλογικη περιφερεια για τις εθνικες εκλογες που του ειπε ο Γιωργος να επιλεξει δεν θα αποτελει προβλημα πιθανης σκανδαλολογιας? Δεν μασαμε και τοσο κουτοχορτο! Ντροπη!!!!!!!!!!!

Στέλιος είπε...

@Βασίλης Γ. και Ανώνυμο: δεν ξέρω αν εσείς μασάτε, όπως λέτε, κουτόχορτο, εμείς όμως δε μασάμε σίγουρα τέτοια αφελή αντεπιχειρήματα! Κανείς δεν είπε, ούτε το Πασόκ, ότι ο συνήγορος του Μαντέλη αντιμετωπίζει πρόβλημα στην υποψηφιότητά του "λόγω πιθανής σκανδαλολογίας". Σαφέστατα και μπορεί να εκτεθεί στην κρίση των πολιτών για να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θέλουν να τους εκπροσωπεί ο συνήγορος ενός τέτοιου πελάτη. Αλλο αυτό το θέμα (κανείς δεν μπορεί να του απαγορεύσει να εκτεθεί στην κρίση του λαού αφού ο ίδιος δεν είναι ανακατεμένος σε σκάνδαλο παρά μόνο επέλεξε να εκπροσωπεί ως πελάτη έναν αναμεμειγμένο σε σκάνδαλο) ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΟ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ να τον "διορίσει" σε θέση ευρωβουλευτή, όσο καλός και αν ήταν στα καθηκοντά του! Τα υπόλοιπα περί κουτόχορτου κλπ κλπ, σας τα επιστρέφω.

NdN είπε...

Αγαπητέ Βασίλη εγώ δεν θα χρησιμοποιήσω παρελθοντικό χρόνο...εγώ ζω και εργάζομαι στο πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον του πλανήτη, έχω κάνει τις σπουδές μου και εγω, τα μεταπτυχιακά μου κτλ. Και έχω τελείως διαφορετική γνώμη για τον Μποτόπουλο από εσένα. Αν η κουβέντα μας ήταν αν ο Μποτοπουλος θα ηγηθει του ψηφοδελτιου...καλύτερα να μην κουβεντιάζαμε καθόλου.

Για να μην παρεξηγηθώ, αρχικά ήμουν υπέρ της παραμονής του Μποτόπουλου...μετά που είδα ότι σκύλιασε ο Πρετεντέρης κατάλαβα ότι κάτι παέι στραβά...ο νοών νοείτω..εξάλλου τόσα χρόνια στο εξωτερικό δεν μπορεί θα έμαθες να ξεχωρίζεις κάποια πράγματα.