Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Ας το βουλώσουν τώρα τα "παπαγαλάκια"...

"Πτέρυγα Γ. Παπανδρέου" στο νοσοκομείο της Ράφας
(από τον chouvi)

Τόσο εγώ όσο και άλλοι φίλοι δώσαμε αποστομωτική απάντηση στις ηλιθιότητες διαφόρων (βλ. εδώ) για την δήθεν ... "φιλο-ισραηλινή" στάση του Γιώργου (!!!). Ωστόσο κρίνω ότι η παρακάτω είδηση (από το site του Πασόκ), για τη σημερινή συνάντηση Παπανδρέου και Riad al-Malki και ο τρόπος με τον οποίο ο παλαιστίνιος ΥΠΕΞ απευθύνεται με αισθήματα φιλίας και ευγνωμοσύνης στον Γιώργο, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Κινήματος στον αγώνα του λαού του, αποτελεί την ταφόπλακα στην προσπάθεια των "παπαγάλων" της Ρηγίλλης να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος...


Tην συμπαράσταση του στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Riad Al - Malki και επεσήμανε την αναγκαιότητα να ακολουθηθεί ο δρόμος του διαλόγου, για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή. Υπογράμμισε ότι, μπορεί να γίνει πραγματικότητα η δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ και ευχήθηκε να ευοδωθούν οι τελευταίες διπλωματικές προσπάθειες για μόνιμη εκεχειρία στην Λωρίδα της Γάζας. Ο Riad Al - Malki ζήτησε να τερματισθεί η ισραηλινή κατοχή για να μπορέσει να ζήσει εν ειρήνη ο λαός της Παλαιστίνης.

Μετά τη συνάντησή τους, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο Riad Al - Malki, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η αλληλεγγύη του ΠΑΣΟΚ προς τον Παλαιστινιακό λαό είναι και δεδομένη και ιστορική. Είχα την ευκαιρία να καλωσορίσω τον φίλο υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Riad Al Malki, ο οποίος μας ενημέρωσε ενδελεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν ανάμεσα στους Παλαιστινίους, στο παλαιστινιακό έδαφος και στη Γάζα, μετά από την εισβολή των Ισραηλινών σε αυτή την περιοχή.
Εκφράζουμε την ελπίδα ότι η εκεχειρία θα είναι ουσιαστική και μόνιμη. Εκφράζουμε την ελπίδα ότι δεν θα ξαναδούμε ποτέ πια τέτοιες σκηνές, όπως είδαμε πρόσφατα, μέσα απ' τις τηλεοράσεις μας. Τραγικές στιγμές, για ανθρώπους, οικογένειες, μεγάλους και παιδιά.
Και εκφράζουμε την ελπίδα, και κάνουμε και έκκληση, να ξαναμπεί πια το Παλαιστινιακό στο δρόμο του διαλόγου και της επίτευξης μιας μόνιμης πια ειρήνης, που σημαίνει την εγγύηση ότι θα υπάρξει βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος, που μπορεί να ζει δίπλα σε ένα Ισραήλ, το οποίο θα ζει εν ειρήνη.
Του εύχομαι ξανά καλή τύχη στις προσπάθειές του. Έχεις Riad όλη την υποστήριξή μου και θα παλέψουμε μαζί, ώστε να έχουμε, ελπίζω το συντομότερο, θετικά αποτελέσματα.

RIAD AL MALKI: Ευχαριστώ Γιώργο. Ήρθα εδώ για να συναντήσω έναν παλιό φίλο, ένα μεγάλο φίλο, τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Ήθελα να ενημερώσω τον κ. Παπανδρέου για την κατάσταση στην Παλαιστίνη, ιδιαίτερα μετά την απάνθρωπη ισραηλινή επίθεση ενάντια στο λαό μας. Τον ενημέρωσα, του έδωσα μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση, για το τι έκαναν οι Ισραηλινοί, για τους φόνους, τις καταστροφές, τους βομβαρδισμούς, και τόνισα την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της Διεθνούς Κοινότητας, ώστε να προσφερθεί η απαραίτητη βοήθεια στο λαό μας, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την τραγωδία.
Η επίθεση αυτή του Ισραήλ σε βάρος του λαού μας δεν ήταν φυσικά η πρώτη και δεν θα είναι η τελευταία, εάν δεν τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή. Ο λαός μας, αυτό που ζητά είναι ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής, για να μπορέσει να ζήσει εν ειρήνη.
Ήμασταν βέβαιοι και είμαστε ευγνώμονες για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου, του ΠΑΣΟΚ, και του Ελληνικού λαού συνολικά, για τη στήριξη, την αλληλεγγύη τους στο λαό μας. Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: