Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Δείτε...

... στο blog "Δημοσκοπία" τον εκτιμώμενο αριθμό εδρών όλων των κόμματων ανά Διοικητική Περιφέρεια όπως αυτός προκύπτει από την επεξεργασία της μηνιαίας εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος της ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΑ για τον μήνα Δεκέμβριο (βλ. και εδώ).

Φορτσάρουμε!

2 σχόλια:

Γκιωνης είπε...

. Φίλε Στέλιο καλημέρα.

. Κάθε φορά που ακούω για Δημοσκοπήσεις εδώ και πολύ καιρό, κλείνω τα αυτιά μου ή το κανάλι.
. Τι νόημα έχει να ασχολείται κανείς, εάν δεν έχει τις ερωτήσεις ακριβώς όπως έγιναν στούς πολίτες που απαντήσανε ; Και σχεδόν ποτέ δεν ξέρουμε τις ερωτήσεις αυτές.
. Αυτό όμως που ξέρουμε είναι η σχέση τών Εταιρειών Δημοσκοπήσεων με κανάλια αλλά και Κυβέρνηση. Να μην ξεχνάμε την ψήφιση τού πρόσφατου νόμου.
. Αυτό που επίσης ξέρουμε πιά, είναι ο τρόπος που αντιμετώπισαν τον Σύριζα και τον Τσίπρα. Τούς ανέβασαν από το 5% στο 18 % !! με το έτσι θέλω, και χωρίς να είναι έτσι οι διάθεση τής Κοινής Γνώμης ( στον κόσμο αυτό κινούμαστε και ζούμε και εμείς και κάτι γνωρίζουμε ), και μετά τούς συνέτριψαν στο 7% χωρίς πάλι να είναι αυτή η έρμη η Κοινή Γνώμη σε τέτοια θέση και να τούς αποδοκιμάζει τόσο έντονα. Θέλουν να μάς πείσουν δηλαδή οτι μέσα σε 10 μήνες, το 50% αυτών που είχαν κατεύθυνση Σύριζα, αλλάξανε Γνώμη. Όμως δεν συνέβη κάτι τόσο εξαιρετικό ώστε να δώσει αυτό το αποτέλεσμα. Άρα ψεύτικη και τεχνητή ήταν και η Άνοδος στο 18% ψεύτικη και η Πτώση κατά 50%. Αληθινό ίσως το 7 - 8% αλλά όχι οι ενδιάμεσες κινήσεις ψηφοφόρων. Ωστόσο παίξανε με αυτό το θέμα, το χρησιμοποιήσανε και κατά τού ΠΑΣΟΚ, και δείξανε και την δύναμή τους στο Μπούχαχα τον Καραμανλή και όποιους άλλους ενδιαφερόμενους για να ξέρουν "ποιος κάνει κουμάντο εδώ".

. Επειδή όμως δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο Σύριζα κι ο Τσίπρας με τον Αλαβάνο, να σημειώσω το εξής πιθανό σενάριο και πές με συνομωσιολόγο :
. Ανεβάζουν το ΠΑΣΟΚ σιγά σιγά, και λίγο πρίν τις εκλογές με οποιαδήποτε αληθινή η ψεύτικη αιτιολογία, ( από Siemens έως οτιδήποτε άλλο μικρό, χαζό αλλά αποδοτικό όταν το χρησιμοποιήσουν τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ ),κατεβάζουν επίτηδες τα ποσοστά ξανά στο 27 - 29 % .

. Τί γίνεται τότε ; Πρώτον απογοητεύεται ο κόσμος και αποσυσπειρώνεται. Δεύτερον ξαναξεφυτρώνουν διάφοροι πολιτικάντηδες ή ιστολόγοι σαν τον τελευταίο ανόητο πού έγραφε πρόσφατα οτι με τον Βαγγέλλη θα είχαμε ποσοστά πάνω απο 40% στις δημοσκοπήσεις, λές και το θέμα είναι τα ποσοστά και όχι εάν υπάρχει κόμμα στρωμένο και ενωμένο, και θα πάρει πάλι ο Δάμαλος τις εκλογές.

. Δέν έχουμε ανάγκη, νομίζω, τις Δημοσκοπήσεις και τα ψεύτικα ποσοστά τους ! Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι στο χώρο τής δουλειάς μας, στη γειτονιά, να ενωνόμαστε γύρω στα μικρά καθημερινά προβλήματα, χωρίς έπαρση και διαχωριστικές ταμπέλλες. Να ξαναγίνει το κίνημα δηλαδή και για σκοπούς διαφορετικούς από το να κάτσουν κάποιοι στις καρέκλες "τους".

. Και το κυριώτερο ίσως ! Νά κάνουμε πέρα κάποιους που κάτι οσμίστηκαν ( από τις Δημοσκοπήσεις ; ) και άρχισαν να γυροφέρνουν γύρω από μεσο-υψηλά Στελέχη, γραφεία και κανάλια.

. Συγνώμην για το "σεντόνι" αλλά ..."μού την δίνουν οι δημοσκοπήσεις" ! !

Στέλιος είπε...

@Γκιώνης: πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου και τις αναρτώ αμέσως ως ξεχωριστό post!