Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

'Αλλη αντίληψη...

Σε συνέχεια των όσων έγραφα χθες, έρχεται η ανάρτηση του Γ. Κρόγια, με την οποία συμφωνώ απόλυτα, καθώς δείχνει το επίπεδο πολιτισμού του Κινήματος και φανερώνει μια "σκανδιναβική" αντίληψη εξουσίας, πολύ πιο ανθρώπινης:



"Μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργεύων που δεν έχουν τσίπα να καταλάβουν ότι καταστρέφουν τον τόπο κάθε μέρα που παραμένουν στη θέση τους. Απλά σφιχταγκαλιάζουν την καρέκλα για να προλάβουν να γλείψουν και τον πάτο της κατσαρόλας.
Κόμματα της αριστεράς που τσακώνονται την ημέρα που θρηνεί όλη η Ελλάδα. Το ένα μιλάει σαν τον Πολύδωρα, το άλλο πέφτει στη λούμπα κυβέρνησης-ΚΚΕ. Και όλα αυτά για το 1 με 2% του εκλογικού σώματος...
Ένα ΛΑΟΣ που απλά ενδιαφέρεται να αποσπάσει ανταλλάγματα από τη στήριξη του στον καταρρέοντα Καραμανλή.
Και τέλος ένα κόμμα και ένας ηγέτης που έσωσαν -και- χθες την τιμή του πολιτικού κόσμου με την υπεύθυνη στάση τους.
Γουστάρω το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου. Γιατί είναι ήρεμη δύναμη σε μια εποχή καλλιέργειας σκόπιμης ανασφάλειας. Γιατί δίνει ελπίδα σε μια εποχή απελπισίας".-

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ax! πόσο διαφωνώ...και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και με το ΠΑΣΟΚ και την στάση που κρατάει.
Για να μην φανώ αγενής, λέω απλά τούτο: ο κύριος Παπανδρέου μου φαίνεται ότι τον ενδιαφέρει απλά ΚΑΙ ΜΟΝΟ η εξουσία. Εξουσία να είναι και ας την καταλάβει όπως να'ναι. Αυτές τις ημέρες δείχνει μια ψηφοθηρία αδικαιολόγητη χωρίς ίχνος ειλικρινούς αποστασιοποίησης: όπου σταθεί και όπου βρεθεί και πάρει τον λόγο, ομιλεί γενικόλογα (ώστε να "πιάσει" τον μέσο ψηφοφόρο)και μετά αρχίζει την ΕΠΩΔΟ για την ανικανότητα των άλλων και την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των δικών του.
Διαφωνώ αγαπητέ μου και με τις προθέσεις του και με τον λόγο του.
-
ευχαριστώ για την φιλοξενία
(αν φιλοξενηθεί η γνώμη μου)
αλλά και αν όχι,
τα σέβη μου
--
worldcity

Στέλιος είπε...

@worldcity: αγαπητέ μου, οι κόσμιες απόψεις πάντοτε φιλοξενούνται. Επί της ουσίας τώρα: η στάση του Γιώργου ήταν αυτή που έπρεπε, υπεύθυνη και σοβαρή. Τί μπορεί να κάνει κάποιος μπροστά στο κενό εξουσίας από το να ζητήσει να "παραδώσει" η απερχόμενη κυβέρνηση και να αναλάβει κάποιος ικανότερος? Μήπως θυμάσαι την αντίστοιχη στάση Καραμανλή όταν ήταν αντιπολίτευση? Με τους νοικοκυραίους με τις κατσαρόλες στο δρόμο? Τώρα για το αν εσείς διαφωνείτε μαζί μας ή όχι, για να μην φανώ κι εγώ αγενής, τούτο σας λέω: δεν με ενδιαφέρει. Εμείς θα πορευτούμε σε μία Ελλάδα των πολιτών, σε μία Ελλάδα ευρωπαϊκή, χωρίς όλους εσάς τους δήθεν, τους αναποφάσιστους, τους ουδέτερους, τους ήξεις αφήξεις. Ξέρετε αγαπητέ μου, κανείς δε μπορεί να σας σώσει, αν δε θέλετε από μόνοι σας να σωθείτε!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Στέλιο Μ.
ΧΩΡΙΣ να με γνωρίζετε,
και ενώ δεν υπήρξα επιθετικός με συμπεριλαμβάνετε στην συνομοταξία των
" εσάς τους δήθεν, τους αναποφάσιστους, τους ουδέτερους, τους ήξεις αφήξεις".
Δηλαδή επειδή διαφωνώ μαζί σας με απορρίψατε και με κατηγοροποιήσατε...
Δεν είναι έτσι, όμως:
Απλά διάβασα το post σας και ήθελα μόνο να πω ότι ΔΙΑΦΩΝΩ και με 2-3 λέξεις να πω ΓΙΑΤΙ.
Και είναι ωραίο να συμβαίνει αυτό στα blogs, όπως και στο δικό σας!
---
ευχαριστώ παρ' όλα αυτά
-
Κωνσταντίνος Κ.
worldcity

Στέλιος είπε...

@worldcity: επιθετικός υπήρξατε με πλάγιο τρόπο ("για να μην φανώ αγενής..."). Δηλ. αν θέλατε να φανείτε αγενής, ΤΙ θα μας λέγατε? Εχετε κάθε δικαίωμα να πείτε τη γνώμη σας, έχω επίσης κάθε δικαίωμα να σας κατηγοριοποιήσω και να σας εντάξω εκεί όπου με οδηγούν τα σχόλιά σας να σας εντάξω. Δε βλέπω το λόγο να αντιδράτε! Εμφανίζεστε δύσπιστος προς την πρότασή μας, και σας χαρακτηρίζω μεμψίμοιρο, αφού προτιμάτε το χάος από μία συγκροτημένη πρόταση. Σας ανταπάντησα ότι ενώπιον της ακυβερνησίας η μόνη λύση είναι η παράδοση της διακυβέρνησης στον ικανότερο. Εχετε κάτι άλλο να προτείνετε?