Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

Ενας πρωθυπουργός ... "παιδική χαρά"!

Αντιγράφω από το Πρόχειρο Τετράδιο, που με τη σειρά του το αντέγραψε από το blog του Γιάννη Πανάρετου. Και είμαι χαρούμενος που κάποιος πρόλαβε και αποτύπωσε όσα σκεφτόμουν κι εγώ!

"Επειδή κάποιες συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες διάβασα το παρακάτω crash test μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου, στον Γιάννη Πανάρετο και συμφωνώ απολύτως.

Ο ένας συναντά τον Stiglitz στην Βιέννη και άλλους ηγέτες και μετά πηγαίνει στον Μπαρόζο. Ο άλλος κλείνει ένα τυπικό ραντεβού με τον Μπαρόζο για να μην μείνει πίσω.

Ο ένας ασχολείται με την διεθνή οικονομική κρίση. Ο άλλος ασχολείται με τις δηλώσεις βουλευτή του που τον αμφισβητεί και τον θεωρεί 'συνένοχο'.

Ο ένας βλέπει έναν-έναν τους τραπεζίτες επί ώρες και συζητά τα προβλήματα. Ο άλλος κάνει αυστηρές δηλώσεις για τις τράπεζες για επικοινωνιακή κατανάλωση.

Ο ένας βλέπει τους παραγωγικούς φορείς - και τον Αθανασόπουλο. Ο άλλος προσπαθεί να απαλλαγεί από τον Αθανασόπουλο - που ο ίδιος επέλεξε.

Ο ένας φεύγει για Washington. Ο άλλος φεύγει για Ραφήνα. Τελικά ο ένας έρχεται και άλλος φεύγει...".

Συνεχίζει ο Παναγιώτης Παπαχατζής στο Πρόχειρο Τετράδιο: "Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει και το πρόγραμμα του Κώστα Καραμανλή, όπως αυτό αναρτάται στο πρωθυπουργικό site. Εξαιρώντας τις μέρες που λείπει στο εξωτερικό (που μέσα στο έτος είναι λίγες) η πλειοψηφία των συναντήσεων του είναι σχεδιασμένη μεταξύ 10 π.μ και 13.00 μ.μ, ενώ οι περισσότερες Παρασκευές του είναι με κενή ατζέντα. Πρωθυπουργός ημιαπασχόλησης εκτός Παρασκευοσαββατοκύριακου...".

Εγώ θα προχωρήσω τη σύγκριση:

Παραθέτω εδώ το πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου για 14, 17 και 18/11/08:

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου:

(α) θα προεδρεύσει στις εργασίες του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, οι οποίες πραγματοποιούνται στις 17 και 18 Νοεμβρίου, στην πόλη Nuevo Vallarta, στο Μεξικό.

(β) την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, ο Γιώργος θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

(γ) την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, θα μιλήσει σε Συνέδριο για την οικονομική κρίση, την διεθνή ασφάλεια και την νέα διεθνή οικονομική αρχιτεκτονική.

Σημειώνω ότι:

(δ) προχθές και χθες ο Πρόεδρος είδε τους τραπεζίτες της χώρας (πράγμα που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είχε κάνει ο Καραμανλής!), και,

(ε) σήμερα (12/11) επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του Δήμου Δάφνης, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με την Διευθύντρια του Κέντρου, εργαζόμενους, γονείς και παιδιά, καθώς τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, αντιμετωπίζουν σημαντικότατα προβλήματα στη λειτουργία τους, αφού η κυβέρνηση έχει περικόψει την χρηματοδότηση πολλών από τις προνοιακές υποδομές των Δήμων.

(στ) αυτή την εβδομάδα (10/11), ο Πρόεδρος είχε ΚΑΙ συνομιλίες με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της χώρας, δηλ. τα προεδρεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδος (ΓΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνιών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

(ζ) όλα τα παραπάνω βεβαίως ΜΑΖΙ με άλλες κομματικές και θεσμικές του υποχρεώσεις.


Πάμε να δούμε τώρα και το πρόγραμμα του Καραμανλή γι'αυτή την εβδομάδα (9/11-16/11):

(α) Δευτέρα 10/11: συνεργασία με την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φ. Πάλλη - Πετραλιά, συνεργασία με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λ. Ζαγορίτη, ομιλία στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Μέγαρο Μουσικής.

(β) Τρίτη 11/11: συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο, συνεργασία με την Υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας Mirko Cvetkovic.

(γ) Τετάρτη 12/11: συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, συνάντηση με αντιπροσωπεία συνταξιούχων.

(δ) Πέμπτη 13/11: συνεργασία με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκη, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής της Ουρουγουάης Alberto Perdomo Gamarra, χαιρετισμός σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, το πρόγραμμα του Καραμανλή δεν προβλέπει τίποτε, σύμφωνα πάντα με το site primeminister.gr !

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ: ο Πρόεδρος προωθεί τις θέσεις της Ελλάδας σε διεθνή fora, συζητεί λύσεις για την οικονομική κρίση, διεξάγει κοινωνικό διάλογο και συναντά προσωπικότητες. Ο Καραμανλής, σε συναντήσεις της μισής ώρας (!), συναγελάζεται τους δυστυχείς υπουργούς του και τον ... Ζαγορίτη! Καλά που είχε προγραμματίσει και ΚΥΣΕΑ αυτήν την εβδομάδα, αλλιώς θα καθόοοοοοοοταν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: