Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008

Ο άνθρωπος κοιμάται όρθιος!

Διαβάζω στο Flash.gr "νέο μήνυμα προς τον τραπεζικό κόσμο έστειλε ο πρωθυπουργός: η συμμετοχή στο σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας είναι εθελοντική, τονίζω όμως ότι όλοι πρέπει να συμμετάσχουν προς όφελος της οικονομίας" !!!

Και απορώ: κοιμάται όρθιος αυτός ο άνθρωπος? Πείτε μου τί ... πίνει? Οταν όλοι οι πρωθυπουργοί της Ευρώπης εκπονούν σχέδια, τα εφαρμόζουν, κατεβάζουν επιτόκια, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να κινηθούν εν πάσει περιπτώσει, ο δικός μας αναλίσκεται σε ... υποδείξεις (!!!) προς τις Τράπεζες, μη .. στάξει η ουρά του γαϊδάρου!

Υ.Γ.: χθες εγώ ... ξαπόστειλα την υπάλληλο της Τράπεζας (EFG-EUROBANK) με την οποία συνεργάζομαι, η οποία με πήρε τηλέφωνο για να με "ενημερώσει" ότι το ύψος του ανοικτού επιχειρηματικού μου δανείου μειώνεται "από αύριο" (σπουδαία ενημέρωση: μία ημέρα πριν τη μείωση!) κατά 5.000 ευρώ, τη στιγμή που το πληρώνω κανονικότατα και μάλιστα καταθέτω πάντοτε δόσεις ΠΟΛΥ μεγαλύτερες από όσο υποχρεούμαι. Την ρώτησα το "γιατί" και μου απάντησε "δεν σας αφορά προσωπικά, είναι στα πλαίσια της κρίσης, υπάρχει ΟΜΩΣ δυνατότητα να μην μειωθεί το ύψος του δανείου σας ΑΝ ανοίξετε και κάποιον άλλον λογαριασμό" (τον οποίον εγώ είχα αρνηθεί να ανοίξω προ ημερών, δηλ. ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟΣ εκβιασμός!!!). Πώς δεν με αφορά προσωπικά, αφού αφορά το δικό μου δάνειο? Της απάντησα ότι αυτό είναι ... πουστιά, ότι υπήρξα και συνεχίζω να είμαι καλοπληρωτής και ότι έπρεπε να το εκτιμήσουν (υποτίθεται ότι οι Τράπεζες είχαν αποφασίσει να αντιμετωπίζουν καλύτερα τους φερέγγυους πελάτες τους!), ότι θα πάω να τους το ξεπληρώσω όλο και μετά θα κόψω την συνεργασία μου μαζί τους και ότι θα αναφέρω σε όλους μου τους πελάτες την τακτική τους, ώστε κανείς να μην τους προτιμά.

5 σχόλια:

Γκιωνης είπε...

. Το να ΛΕΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ σ' αυτήν την περίπτωση δεν νομίζω να είναι συκοφαντία ή ότι άλλο επιλήψιμο.
. Είναι ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τών συμπολιτών μας που τούς την οφείλουμε. Πώς αλλοιώς θα βοηθήσουμε στην διαμόρφωση γνώμης για όσα συμβαίνουν κάθε μέρα γύρω μας ; Από τον πρετεντέρη ή από τον λυριτζή ;
. Κατά τα άλλα, καλημέρα και καλό ξεμπέρδεμα μαζί τους ! !

Στέλιος Μ. είπε...

@Γκιώνης: εχεις δίκιο, μαπλώς ξεχάστηκα μέσα στον οίστρο μου! Η γνωστή EUROBABNK!

gpapoul είπε...

μπράβο στέλιο. μόνο μέσα και από την δική μας παρέμβαση και αντίδραση μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα.

Στέλιος Μ. είπε...

@gpapoul: φίλε μου νομίζω ότι σαν πολίτες και καταναλωτές, έστω κι αν δεν μας βοηθά πολύ το νομοθετικό πλαίσιο, έχουμε μία μοναδική δύναμη στα χέρια μας. Να σταματάμε "μαχαίρι" την κατανάλωση από εκεί που δεν μας σέβονται και α το διαδίδουμε στον κύκλο μας.

gpapoul είπε...

Έτσι όπως τα έχουν αλλοτριώσει όλα οι τράπεζες, αυτό είναι το μόνο που φοβούνται: την αγορά, την πελατεία…