Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Θεσμική απόφαση του Κινήματος...


Από το site του Πασόκ: O Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας στην επιστολή του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ι. Μουτζούρη και του Προέδρου του ΣΦΕΑ 1967-1974, Δ. Πρωτοψάλτη, απέστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή:


Αγαπητέ κ. Πρύτανη, αγαπητέ κ. Πρόεδρε,


Η Σημαία του Πολυτεχνείου, το πιο ιερό σύμβολο της φοιτητικής εξέγερσης, αποτελεί σημείο αναφοράς του Ελληνικού Αντιδικτατορικού Αγώνα καθώς και κάθε εορτασμού της Επετείου του Πολυτεχνείου.
Είναι γνωστό ότι, η Σημαία μετά το 1974 φυλάσσονταν με ευθύνη του μόνου νομιμοποιημένου φορέα, του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, το οποίο εκφράζει την ενότητα του φοιτητικού κινήματος.

Μετά το 1980, η ΠΑΣΠ λόγω της αδυναμίας συγκρότησης του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ ανέλαβε ως η τότε πλειοψηφούσα Παράταξη το καθήκον της φύλαξης και ανταποκρίθηκε με απόλυτη ευθύνη στο χρέος της.

Η ΠΑΣΠ, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν ζητήσει επανειλημμένα να συγκροτηθεί το Προεδρείο του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ, ώστε να αναλάβει και την ευθύνη για τη διαφύλαξη της Σημαίας.

Πιστεύουμε ότι, η απόφαση για τη φύλαξή της έως ότου καταστεί δυνατή η εκλογή Κ.Σ. της ΕΦΕΕ ανήκει στα μέλη του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ τα οποία θα πρέπει ν' αποφασίσουν για την αρμόζουσα λύση, είτε αυτή είναι η Βουλή των Ελλήνων, είτε το Ε.Μ.Π. είτε ο ΣΦΕΑ 1967-1974.

Έως ότου το Κ.Σ. της ΕΦΕΕ αποφασίσει πιστεύουμε ότι, η σημαία μπορεί να φυλάσσεται στη Βουλή των Ελλήνων, που αποτελεί το σύμβολο της δημοκρατίας, για την αποκατάσταση της οποίας αγωνίστηκαν οι φοιτητές όλων των σχολών. Έτσι, το Προεδρείο της Βουλής θα μπορεί να παραδίδει τη Σημαία κάθε χρόνο στις φοιτητικές Παρατάξεις για τις ανάγκες του εορτασμού. Πιστεύουμε δε, ότι ουδείς θα έχει αντίρρηση τη σημαία να παραλαμβάνει ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ μαζί με τoυς εκπροσώπους των άλλων Παρατάξεων, τιμής ένεκεν για τη πολύχρονη φύλαξη της σημαίας από την παράταξη.

Τις προσεχείς ημέρες προγραμματίζουμε την παράδοση της Σημαίας στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων παρουσία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου.


Ο Γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου

Γιάννης Ν. Ραγκούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: