Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Πρόταση...

...για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή μόλις κατέθεσε το Πασόκ για τις ευθύνες Ρουσσόπουλου, Μπασιάκου, Δούκα! Περισσότερα σε λίγο...

Υ.Γ.(1): η ΝΔ ζήτησε Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή, αλλά, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το αίτημα αυτό είναι ξεπερασμένο, καθώς ήδη οι ευθύνες έχουν προσωποποιηθεί... Βλ. εδώ και εδώ.

Y.Γ.(2): δε χρειάζεται να ρωτάτε, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ τάχθηκαν υπέρ της πρότασης της ΝΔ! ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ από τους επίγονους του Στάλιν? Καλά τους τα λέει και ο φίλος μου ο Κρόγιας...

6 σχόλια:

αντωνης είπε...

καλησπερα
Θα ηθελα τη γνωμη σου ως νομικος πανω στο θεμα της προανακριτικης.

Ισχυει αυτο που γραφεται εδω;
orfni.blogspot.com/2008/10/blog-post_9696.html

Στέλιος είπε...

@αντώνης: δεν είναι όπως τα λέει ο κύριος αυτός. Η ΝΔ σύρθηκε από τις εξελίξεις και την πίεση του Πασόκ και ζήτησε εξεταστική που είναι π[ιο ανώδυνη! Αν τολμά ας ψηφίσει την πρόταση του Πασόκ για προανακριτική. Το γεγονός ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν την πρόταση της ΝΔ, δεν σημαίνει τίποτε για μας. Αποκαλύπτεται η συνεργασία τους.

αντωνης είπε...

Στελιο, πολιτικα συμφωνουμε.
Νομικα ρωταω το εξης:
"Το επιχείρημα οτι με την σύσταση της προανακριτικής επιτροπής ΔΕΝ παραγράφονται τα αδικήματα, είναι εκτός πραγματικότητας και κανονισμού της βουλής. Τα αδικήματα ΔΕΝ παραγράφονται ΜΟΝΟ εαν η επιτροπή ολοκληρώσει τις εργασίες και ΜΟΝΟ εαν αποδώσει συγκεκριμένες κατηγορίες κατα συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Σε κάθε άλλη περίπτωση ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
Επίσης, εαν συμφωνήσει η ΝΔ με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη (πες τε οτι ο Καραμανλής...το δέχεται) τότε εάν η πλειοψηφία απορρίψει την πρόταση (ηδη ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θελουν προανακριτικη) ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δνε μπορει ξανά να ασχοληθεί η βουλή ο,τι και να βρει η δικαιοσύνη για την συγκεκριμένη υπόθεση!"

Το αποσπασμα ειναι απο το blog του οποιου το link σου εδωσα το απογευμα.
Και για την πληροφορηση σου, οση σημασια και αν εχει, το blog εκεινο ανηκει σε δημοσιογραφο καθ' ολα εντιμο ο οποιος εχει μαλιστα διατελεσει συμβουλος του Ανδρεα Παπανδρεου παλιοτερα. Δλδ δεν ειναι παπαγαλακι της δεξιας.

Αλλά θα ήθελα τη νομικη σου γνωμη για το αν ισχυουν τα γραφομενα του σε σχεση με την προανακριτικη επιτροπη.
Οτι δλδ δεν προκειται να εχει πρακτικο αποτελεσμα οσον αφορα το θεμα του Βατοπ-€-διου.
Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάμε το γεγονός ότι στην περίπτωση προανακριτικής η ψηφοφορία είναι μυστική και ΔΕΝ έχουν δικαίωμα ψήφου οι 3 (κατά την πρόταση) εμπλεκόμενοι...

Στέλιος είπε...

@αντώνης: φίλε μου δεν είμαι συνταγματολόγος να κάνω τέτοια ανάλυση, με αστικό κ εμπορικό ασχολούμαι, χεχε. Ομως, από όσα διαβάζω κι εγώ, προσχωρώ στην άποψη που επικαλείται το Πασόκ και λέει ότι ενδεχόμενο παραγραφής δεν υφίσταται εφόσον υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις.

Διάβασε το γράφημα των ΝΕΩΝ εδώ:
http://www.tanea.gr/
default.asp?pid=2&ct=1&artid=
1404521

Τώρα σε ό,τι αφορά στο ότι ο κύριος αυτός ήταν σύμβουλος του Ανδρέα, δεν με πείθει για τις καλές του προθέσεις, αφού και ο Κίμων ο Κουλούρης ήταν κοντά στον Ανδρέα και πρόδωσε τον Γιώργο την ίδια νύκτα που ο Βενιζέλος εμφανίστηκε ως σωτήρ της παράταξης! Εγώ δεν περίμενα από έναν "άνθρωπο του Ανδρέα" να υπονομεύει έτσι απροκάλυπτα την προσπάθεια του Κινήματος, που στο κάτω-κάτω όλοι είπαν ότι ήταν επιτυχημένη, ΠΑΡΑ την αριθμητική πλειοψηφία της ΝΔ να απορρίψει την πρόταση του Πασόκ. Επιτυχημένη, γιατί ανάγκασε τον Καραμανλή να κάνει εξεταστική, ενώ τόσο καιρό έλεγε ότι αρμόδια ήταν μόνον η δικαιοσύνη, και γιατί αποκάλυψε την συμμαχία Δεξιάς-"Αριστεράς".
Μην ξεχνάμε ότι, αν και η συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής θεωρείται αδύνατη μετά τη χθεσινή άρνηση του Συνασπισμού να συμπράξει με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ (απαιτούνται 151 τουλάχιστον ψήφοι), εν τούτοις ο πολιτικός στόχος του Πασόκ έχει ΗΔΗ επιτευχθεί και κατά τη συζήτηση της πρότασης σε ειδική συνεδρίαση θα επιχειρήσει να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν την ενοχή των τριών υπουργών, άσε δε που έκαψε ήδη τον Ρουσσόπουλο, διότι, στοχοποιόντας τον, ο Καραμανλής δεν θα τον αλλάξει για να μην παραδεχτεί την ευθύνη του, οπότε, μένοντας ο Ρουσσόπουλος στην κυβέρνηση, θα προκαλεί συνεχώς προβλήματα.

tzonakos είπε...

Οι λεγόμεοι αριστεροί μάλλον εχουν αγωνία και δεν ειναι σαφείς.
Μπερδεύοντάς μας δεν θα καταφέρουν τίποτα άλλο παρα να νοηθούν τη ΝΔ.