Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΚΚΕ: "να βοηθήσουμε την καταρρέουσα κυβέρνηση"...

Αν και δε συμπαθώ καθόλου τον "ξερόλα" (και τελικά πιο ανίκανο κι από τους παλιούς πολιτικούς) Τσίπρα, ωστόσο δεν μπορώ να μην παραδεχτώ τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος, σχολιάζοντας την παραίτηση των 2 δικαστικών, δήλωσε, χωρίς "μασά τα λόγια του", για τις ευθύνες της ΝΔ:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε θεσμικά στοιχεία κατάρρευσης της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Η παραίτησή τους μαρτυρά αφόρητες πιέσεις ώστε να μην φθάσει ο φάκελος στη Βουλή, όπως υπήρχε υποχρέωση σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο ... Η παραίτηση των δύο εισαγγελέων που ερευνούν την υπόθεση του Βατοπεδίου δημιουργεί τεράστιο πολιτικό πρόβλημα. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια ... Οι δύο εισαγγελείς που παραιτήθηκαν, αρνούμενοι τις πιέσεις που ασκήθηκαν επάνω τους πολιτικά, πρέπει να επανέλθουν στο Σώμα. Και να επανέλθουν, διότι τέτοιους Εισαγγελικούς Λειτουργούς χρειαζόμαστε: όρθιους, ικανούς να αποκρούουν προσπάθειες πολιτικής χειραγώγησης, όπως επιχειρήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση από την κυβέρνηση».

Κοιτάξτε, τώρα, αντιθέτως, τί δήλωσε η γνωστή μαριονέτα της ΝΔ, η Γ.Γ. του "Κ"ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα:

«Δεν έχουμε αυταπάτες για αυτό που λέγεται 'χώρος δικαιοσύνης'. Το δίκαιο είναι άδικο γιατί είναι προσαρμοσμένο σε μια πολιτική, που αδικεί το λαό ... Στα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα υπάρχουν δικαστές που αντέχουν σε παρεμβάσεις και άλλοι όχι ... Η έμφαση πρέπει να δίνεται συνολικά στα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα του λαού και όχι στα επιμέρους σκάνδαλα ... Η αποκάλυψη σκανδάλων εξυπηρετεί πότε τη ΝΔ πότε το ΠΑΣΟΚ ώστε να ανεβοκατεβαίνουν στην εξουσία» !!!

Προσέξτε: κατά την Παπαρήγα, (α) τα (επιμέρους?) σκάνδαλα ΔΕΝ έχουν σημασία (γιατί να έχουν άλλωστε, το Πασόκ είναι κατηγορούμενο? όχι βέβαια, είναι η ΝΔ, άρα να την προστατεύσουμε), και, (β) στο πλάνο των δηλώσεών της ΔΕΝ αναφέρεται ΟΥΤΕ μία φορά η ΝΔ ως υπαίτια, αλλά πάλι αναφέρεται το Πασόκ "για να δέσει η συνταγή"! Η κυρία αυτή, μαζί με τους εναπομείναντες "συντρόφους" της (που σε κάθε Κ.Ε. του κόμματός τους τρώγονται σαν τα σκυλιά, παλιότερα δε οι επικρατούντες εξόριζαν τους μειοψηφούντες!) είναι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ και αποτελούν την 5η φάλαγγα της ΝΔ!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε το πρώτο, αλλά το δεύτερο επιχειρημά σου περιέχει ένα τεράστιο λογικό άλμα....

Βγάλτε τις φάτσες των προηγούμενών σας από τις οθόνες μας -ο κόσμος τις έχει συνδέσει με πολύ δυσάρεστες στιγμές- και βάλτε μπροστά κανένα νέο πρόσωπο, μπας και αλλάξει το σκηνικό και γίνετε ποτέ κυβέρνηση.

gpapoul είπε...

"Παλιά τους τέχνη κόσκινο"... Αυτός είναι ο ρόλος τους και αυτή είναι η δουλειά τους...η δεξιά στην εξουσία και αυτοί με ...πούδρα στα κεραμύδια. και ας είναι καλά το κομματικό ταμείο...

Στέλιος είπε...

@ανώνυμος: το "τεράστιο" λογικό άλμα το έχεις μάλλον εσύ στην σκέψη σου. Οσα νέα πρόσωπα προώθησε ο Γιώργος, σας "ξύνισαν". Και το αν θα γίνουμε "ποτέ" κυβέρνηση, άσε να το τακτοποιήσουμε εμείς, δε ζητήσαμε τη βοήθεια ανωνύμων.

Στέλιος είπε...

@ανώνυμος: και τί σχέση έχει αυτό που λες με την αχαρακτήριστη στάση του ΚΚΕ?