Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Δεξιοί δήμαρχοι: ένα μάτσο βιόλες!

Δε θέλω να είμαι αφοριστικός στη ζωή μου και οπαδός του δόγματος "όλοι οι δικοί μας είναι καλοί, όλοι οι δικοί σας είναι άχρηστοι", αλλά φταίω εγώ που όσοι δεξιοί εκλέγονται για να υπηρετήσουν τα δημόσια πράγματα είναι ανίκανοι, άχρηστοι και δημοσιοσχεσίτες? Χθες ήμουν Αθήνα και μου ήρθε ζάλη με την εικόνα της Πλατείας Συντάγματος εν μέσω θέρους, με την Αθήνα γεμάτη τουρίστες να βλέπουν τις σκαλωσιές και τις λινάτσες του Δήμου Αθηναίων και του "φρου-φρου" δημάρχου της Νικήτα Κακλαμάνη. Επί δεξιών δημάρχων (από Εβερτ και Γιατράκο μέχρι Αβραμόπουλο και Ντόρα) η καημένη η Πλατεία Συντάγματος υπέστη 1.000 φορές λίφτινγκ ανάλογα με την αισθητική "ματιά" του κάθε δημάρχου (ή, ανάλογα με τη "μίζα" που θα προέκυπτε από τα νέα έργα!). Ο νέος της δήμαρχος, για τον οποίον εξ αρχής θεωρούσα ότι θα είναι μόνο λόγια και καθόλου έργα, και τον οποίο υποστήριξε όλο το γνωστό "αδερφάτο" της σόου-μπίζνες (Λαζόπουλοι κλπ), δε σκέφτηκε ότι η εικόνα αυτή μας εκθέτει?

Ας περιλάβω, τώρα, και τον δικό μας, τον δημαρχούλη Παπαγεωργόπουλο! Αυτός κι αν είναι για κλάμματα. Επρεπε να τον δείτε στη 2η Κυριακή των δημοτικών εκλογών, όταν δεν κατάφερε να βγει με την πρώτη: από υπερόπτης και ατσαλάκωτος γραβατωμένος, που κυκλοφορούσε, μας παρουσιάστηκε σπορτίφ και άνετος. Τί σου κάνει ένα 40%. Βγαίνει δήμαρχος κυρίως γιατί ψηφίζεται από τις στρατιές αγράμματων παλλινοστούντων του κέντρου της πόλης και τα ρουσφέτια που κάνει: χαρακτηριστικό παράδειγμα, το TV-100 και το FM-100, τα οποία κανείς δεν παρακολουθεί και κανείς δεν ακούει, πλην από κάποιες γηραιές χήρες απόστρατων αξιωματικών της τέως Χωροφυλακής, και όμως λειτουργούν για να πληρώνονται, με τα δημοτικά τέλη που ΕΜΕΙΣ καταβάλλουμε, κάποιοι αργόσχολοι υποστηρικτές του δημαρχούλη. Αυτός ο άχρηστος δήμαρχος, λοιπόν, για να παρουσιάσει έργο, πέραν του αχαρακτήριστου αρχιτεκτονικά δημαρχείου που "σηκώνει" στην νέα παραλία και το οποίο έχει κρύψει το εξαιρετικής αισθητικής Βυζαντινό Μουσείο (βλ. εδώ), έργο του Κ. Κρόκου, μας έχει κάνει τη ζωή ποδήλατο, καθώς για ένα Μετρό 9 μόλις χιλιομέτρων έχει αναστατώσει την πόλη με ανούσιες και επικίνδυνες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που την έχουν καταστήσει κόλαση. Αψευδής μάρτυρας η διασταύρωση της οδού Λαγκαδά με την οδό Μοναστηρίου, προχθές στις 10.00 πμ. Η ουρά των αυτοκινήτων φτάνει έως όπου βλέπει το μάτι.

1 σχόλιο:

NdN είπε...

Το ξέρεις ότι δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτά που γράφεις για τον Παπαγεωργόπουλο και τον Ψωμιάδη, αλλά δεν κατηγορώ αυτούς που κερδίζουνε, αλλά εμάς που χάνουμε. Αν κοιτάξουμε εμάς θα κερδισουμε. Αλλά όπως σου έχω ξαναπεί όσο κάποιοι θεωρούν την μάχη χαμένη τόσο θα κερδίζουν.

Καλη εβδομάδα!