Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008

O "εθνάρχης" που παράχωνε τα αρχαία!


Επειδή οι χαχόλοι νεοδημοκράτες κατά καιρούς μας τα έχουν "πρήξει" με το ... έργο που άφησε ο "εθνάρχης" Καραμανλής (θείος του σημερινού .. φωστήρα πρωθυπουργεύοντος!), έβγαλα μία φωτογραφία από το όρυγμα του μετρό, στη γωνία των οδών Πλάτωνος και Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη. Ούτε ένα (1) μέτρο κάτω από το επίπεδο της ασφάλτου, αποκαλύφθηκαν παραχωμένες εγκαταστάσεις, πιθανόν υδραυλικές ή αποχετευτικές, του ρωμαϊκού ή βυζαντινού παρελθόντος της πόλης.

Φυσικά, ξέρετε ποιός τα "παράχωσε" κάτω από το τσιμέντο με την τακτική της αντιπαροχής που εφάρμοσε ως ... φέρελπις αρχικά Υπουργός Δημόσιας Τάκης (ελέω...Ευταξία!) και αργότερα ως πρωθυπουργός (ελέω Φρειδερίκης!). Ο ίδιος που σήμερα μας τον πλασάρουν για "εθνάρχη" (αυτός, που έθαψε και την Κύπρο!) και τότε ξήλωνε το τραμ (το 1954 ξηλώθηκε η γραμμή της οδού Βασιλίσσης Όλγας και το 1957 η γραμμή της Εγνατίας Οδού: και οι δύο αυτές μ....κίες, έγιναν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, η πρώτη ενώ ήταν Υπουργός Δημοσίων Έργων και η δεύτερη ενώ ήταν Πρωθυπουργός, βλ. εδώ και εδώ).

2 σχόλια:

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Στέλιο, έλειψα από την Παρασκευή εκτός Αθήνας και δεν ασχολήθηκα με το διαδίκτυο. Λοιπόν, είδα τα σχόλιά σου κι έπαθα πλάκα. Έξοχα σχόλια κι αυτό με τον "εθνάρχη" που παράχωνε τ' αρχαία. Το έβαλα και στο Δίκτυο.
Επίσης κι αυτά με την Πιπιλή και τον Εισαγγελέα.

Στέλιος Μ. είπε...

Νόκο, σ'ευχαριστώ, με τιμούν τέτοιες παρατηρήσεις από έναν επαγγελματία της δημοσιογραφίας. Νομίζω ότι δεν κάνω τίποτε παραπάνω από όσα λέει ο υπότιτλος του μπλογκ μου: να διατυπώνω φωναχτά λογικές απορίες του μέσου πολίτη.