Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008

Οι γνωστοί "άγνωστοι"...

Σύμφωνα με δημοσίευμα, προσωπικότητες από τον χώρο της ... επιστήμης, των ... γραμμάτων και της ... διανόησης και άνθρωποι που δραστηριοποιούνται γύρω από τον ΟΠΕΚ (εδώ είναι η ουσία, κάτω από τις λέξεις "διανόηση" κλπ) συλλέγουν υπογραφές κάτω από κείμενο που αντιτίθεται στη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη από το Κίνημα. Μεταξύ των υπογραφόντων και οι: Παρασκευάς Αυγερινός (η ιστορία του δεν μου επιτρέπει να το σχολιάσω, αλλά, αν δεν κάνω λάθος, χρόνια τώρα είχε στραφεί κατά των Παπανδρέου), Φανή Βαβύλη (?), Μανόλης Γκαζής (?), Χρήστος Δερβένης (?), Νίκος Διακουλάκης (?), Απόστολος Δόλγερας (?), Μυρσίνη Ζορμπά (εκδότρια-φίλη του κ. Σημίτη, ο οποίος την έβαλε και στην ευρωλίστα, αν θυμάμαι καλά, οπότε η ... μαρτυρία της ουδεμία αποδεικτική αξία έχει!), Παναγιώτης Ιωακειμίδης (?), Σταύρος Ιωαννίδης (?), Γιάννης Καλογήρου (?), Δημήτρης Καλουδιώτης (?), Δήμητρα Κατή (?), Αντώνης Λιάκος (?), Σαράντης Λώλος (?), Γιάννης Μεϊμάρογλου (?), Κωστής Μπιτζανής (?), Γιώργος Σιακαντάρης (?), Ριχάρδος Σωμερίτης (ο γνωστός δημοσιογράφος του "Βήματος", άρα εξ ορισμού πολέμιος του Γιώργου), Μάνος Τρανταλίδης (?).

Απορία 1η: Ποιοί είναι όλοι αυτοί οι ... διανοούμενοι? Γιατί εμείς δεν τους ξέρουμε (πλην των 2-3 εξ αυτών)? Γιατί η υπογραφή τους έχει μεγαλύτερη σημασία από την δική μου υπογραφή στήριξης στο Γιώργο, την υπογραφή του NdN υπέρ του Γιώργου, του tzonakos υπέρ του Γιώργου? Μήπως γιατί είναι πανεπιστημιακοί και κάτοικοι Κολωνακίου, δηλ. συνάδερφοι και γείτονες του κ. Σημίτη?

Απορία 2η: Ετσι μάθανε αυτοί όλοι από τα σπίτια τους? Να δημιουργούν ταραχή, να μην συντάσσονται με το σκοπό του κόμματος που ανήκουν και να περιμένουν επιπλέον να μην έχουν συνέπειες για τις πράξεις τους? Ωραία αγωγή πήρανε...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν, είναι όλοι αυτοί ΠΑΣΟΚ άραγε..;

αταξίας είπε...

Μήπως γιατί είναι πανεπιστημιακοί και κάτοικοι Κολωνακίου, δηλ. συνάδερφοι και γείτονες του κ. Σημίτη?

Μάγος είσαι; Ή ξέρεις περισσότερα απ' όσα γράφεις;

Ο ένας εξ αυτών πάντως μένει στην Πετρούπολη (Δυτική Αθήνα).
:-)
α.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Έτσι μάθανε: είναι οι άριστοι, αυτοί που *ξέρουν* καλύτερα από εμάς, για εμάς. Είναι *δάσκαλοι* που καθοδηγούν.

Άλλη είναι η δική μου απορία: 8 χρόνια πρωθυπουργός, 35 χρόνια στέλεχος, ούτε μια διάσπαση δεν μπορεί να προκαλέσει; Πρέπει να φέρει κόσμο απ' έξω να στήσει ένα τόσο δα party?

Στέλιος Μ. είπε...

@ανώνυμος: πράγματι, δεν ξέρω κατά πόσο είναι Πασόκ όλοι αυτοί. Πχ εγώ τον Ριχάρδο Σωμείτη μαζί με τον Ροδόλφο Μορώνη τους θυμάμαι στο ελληνικό στερέωμα να έχουν έρθει μετά την νίκη Μητσοτάκη το 1990, από τη Γαλλία όπου δούλευαν (αν θυμάμαι καλά).

Στέλιος Μ. είπε...

@αταξίας: φίλε μου, κάποιος από την όλή παρέα θα παράπεφτε και στα δυτικά προάστεια!

Στέλιος Μ. είπε...

@ασημακόπουλος: αυτό ακριβώς με εκνευρίζει σε αυτούς τους κυρίους! Οτι θεωρούν πως όλους τους υπόλοιπους μας ενδιαφέρει η γνώμη τους!

Mass είπε...

Ρε Στέλιο, είναι κουφάλες. Κάνουν πως ενδιαφέρονται για το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν το χώνεψαν ποτέ. Γιατί ενδιαφέρεται τόσο πολύ ο Σωμερίτης; Για τον Πρετεντέρη δεν σου λέω τίποτε. Του έχω γράψει διάφορα. Και δεν θα σταματήσω. Ποιοι νομίζουν ότι είναι; Δυστυχώς οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους που βγαίνουν στην τηλεόραση και κάποιοι από τις εφημερίδες είναι Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥΣ! Όμως δεν θα τους περάσει...

Στέλιος Μ. είπε...

@mass: αρχικα κάνε ενεργό το ποφίλ σου ώστε να διαβάζω το μπλογκ σου :) Ο σωμερίτης τι να μας πεί? Ηταν μέλος του ΕΣΡ επί Σημίτη, αν θυμάμαι καλά. αρα υποστηρίζει αυτόν που τον διόρισε!