Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Βαλκάνια!


Σήμερα, 2.30 μμ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει παραμείνει ένα βαλκανικό κωλοχώρι με βαλκάνιους κατοίκους και βαλκάνιο δήμαρχο και βαλκάνιες τοπικές αρχές: θερμοκρασία 39 βαθμοί κελσίου, υγρασία στο φουλ, νέφος, κυκλοφοριακή συμφόρηση (λόγω του ανεκδιήγητου "σχεδίου" του δημάρχου της να φτιάξει ένα μετρό 9 χιλιομέτρων προκειμένου να ξαναβγεί δήμαρχος), ανύπαρκτες ρυθμίσεις στους δρόμους (αφού έχουν αφήσει ασύδοτη την κατασκευαστική εταιρία), άφαντα τα ταξί (και όσα κυκλοφορούν είναι χωρίς κλιματισμό), χωριάτες κάτοικοι που κλέβουν τη σειρά στις πιάτσες και ελάχιστες (πλην πανάκριβες) οι αεροπορικές συνδέσεις με εξωτερικό για να ξεφύγεις από την Ψωροκώσταινα (υπενθυμίζω ότι καταργήθηκε το δρομολόγιο της KLM για το Αμστερνταμ και της Alitalia για Μιλάνο).

Μετά από όλα αυτά, έχω και τον φίλο NdN να ... νοσταλγεί τη Θεσσαλονίκη και να θέλει να γυρίσει πίσω, όταν σήμερα ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο! Ασε μας ρε Νίκο!

4 σχόλια:

NdN είπε...

χαχα! Εχω τρελαθεί στην δουλειά και δεν είχα πολύ καιρό για blogging!

Σε βρίσκω λίγο υπερβολικό για ακόμα μία φορά. Αρχικά το μετρό είναι ένα έργο πνοής που πρέπει να γίνει και βασικά είναι από τις τεράστιες παραλείψεις του ΠΑΣΟΚ που δεν έγινε νωρίτερα. Θα είχε λύσει πάρα πολλά προβλήματα. Το λάθος στο κυκλοφοριακό είναι ότι αφήσαν έστω και τη μία λωρίδα της Εγνατίας ελεύθερη. Κανονικά έπρεπε να πουν ότι γι αυτά τα χρόνια οι δρόμοι κλείνουν Οποιος κατεβαίνει στο κέντρο να κατεβαίνει γνωρίζοντας ότι θα σπαταλήσει 3 ώρες.

Για το αεροδρόμιο τα έχω πει και εγώ. Εχοντας τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου δίπλα σου, θα έπρεπε να τραβάς πτήσεις και όχι να διώχνεις. Επομένος θα έπρεπε ο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης να είναι low cost airport.

Πάντως αν είδες το ηλιοβασίλεμα στο Θερμαικό, θα τα ξέχασες όλα!

Καλό και το Λονδινάκι (εδώ μένω), καλή και η Ρώμη (και εκεί έμενα), καλη και η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη (πήγα αρκετά) αλλά σαν τη Σαλονίκη δεν έχει! Αν φύγεις ποτέ για καιρό, μην ξεροντας αν θα γυρίσεις, θα μου το θυμηθείς!

Καλό βράδυ Στέλιο!

Στέλιος είπε...

Μετρό 9 χιλιομέτρων, δηλ. λιμάνι-βούλγαρη, απόσταση που την καλύπτεις σε μία ώρα κάνοντας βόλτα, ΔΕΝ είναι μετρό. Η Θεσσαλονίκη χρειαζόταν ελαφρύ τραμ. Νίκο μου, κανένα ηλιοβασίλεμα δεν με κάνει να ξεχνώ την χωριατιά αυτής της πόλης! Καλό βράδυ επίσης :)

Συγγνώμη, αλλά όσοι δουλεύουμε κέντρο τί θα κάναμε? Ολα όσα λές, έχουν εφαρμογή σε πολιτισμένες κοινωνίες, όχι στην Ψωροκώσταινα.

Cookie είπε...

Εγώ πάντως που ζω Βελιγράδι η Σαλονίκη μας μου είναι σαν Παράδεισος... τα όσα περιγράφεις χίλιες φορές χειρότερα εδώ!!

Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε... :)

Στέλιος είπε...

@plum: δαμασκηνάκι, μη συγκρίνεις όμοια (!) πράγματα. Λογικό είναι, μπροστά σε ένα Βελιγράδι που βγήκε από πόλεμο, η Θεσσαλονίκη να'ναι Παράδεισος! Για σύγκρινέ την με τις ευρωπαϊκές πόλεις και τα λέμε :)