Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Η "κακή" κληρονομία της διακυβέρνησης Σημίτη...

Το έχω ξαναπεί: δεν ακυρώνω το "τεχνοκρατικό" έργο των κυβερνήσεων Σημίτη. Γίναμε Ευρώπη, οκ. Ομως, παράλληλα, δεν μπορώ να "χωνέψω" ότι τόσο πολύ αγνοήθηκε το εισόδημα του απλού κόσμου και τόσοι "Τσουκάτοι" λαδώθηκαν, ώστε η συνείδηση του απλού πολίτη, 4 και πλέον χρόνια αφ'ότου τη χώρα κυβερνά η "γαλάζια" συμμορία, συνεχίζει να βλέπει πίσω από κάθε πρόβλημα της καθημερινότητας το ... "κακό Πασόκ"!

Λόγω της εργασίας μου, αυτές τις ημέρες συζητώ συνεχώς για τις δηλώσεις του Κτηματολογίου, που επεκτάθηκε και ξεκινά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και τα 35άρια ευρώ που θα κληθεί να καταβάλλει ο κάθε ιδιοκτήτης. Οταν στον κάθε "διαμαρτυρόμενο" επισημαίνω μία απλή αλήθεια, ότι δηλ. δεν πρέπει να παραπονιέται αφού ψήφισε ΝΔ και άρα πρέπει να "υπομείνει" την κοροϊδία αυτή, η απάντησή του είναι: "ναι, αλλά μήπως το Πασόκ άλλα θα έκανε?"!!!

4 ολόκληρα χρόνια μετά την επιβολή της ιδιότυπης γαλάζιας,υπό κοινοβουλευτικό μανδύα, χούντας, ο κόσμος συνεχίζει να οργίζεται με το Πασόκ. ΑΥΤΟ δεν το είχε "μετρήσει" ο πρώην πρωθυπουργός...

4 σχόλια:

tzonakos είπε...

Εγω πιστεύω οτι δεν ηταν ο φταίχτης ο Σημίτης αλλα οι συν αυτώ που επέβαλλαν μια νοοτροπία που μόνο Πασοκ δεν ηταν !
΅Αυτο φωνάζω τόσά χρόνια, οτι Πασοκ δεν αρκει να δηλώνεις αλλα και να εισαι, στην συπεριφορά και τον τρόπο ζωής σου !

Τωρα οι κάθε *μπλιπ* που απαντούν οτι "το Πασοκ θα έκανε τα ίδιαή χειρότερα" θέλοντας να ελαφρύνουν το χεράκι τους που ψήφισε γαλάζια συμμορία, ίσως ειναι άξιοι της τύχης τους.
Εμείς, τι φταίμε ;

Στέλιος είπε...

@tzonakos: τώρα θέτεις ένα πολύ σημαντικό ερώτημα για την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Δημοκρατία είχαν και οι αρχαίοι αλλά ψήφιζαν μόνον οι ελεύθεροι πολίτες. Μήπως πρέπει να ξαναδούμε το θέμα ποιοί ψηφίζουν? Μπορεί ο αμόρφωτος και ανιστόρητος νεαρός που ψηφίζει Ψωμιάδη να έχει την ίδια βαρύτητα στην ψήφο του με κάποιον που γνωρίζει ιστορία?

tzonakos είπε...

Nαι.
Και το εχω αναφέρει αυτό κατα καιρούς σε διάφορα θέματα αλλα το πρόβλημα στην περίπτωση αυτη ειναι οτι δεν μπορεί μια Δημοκρατία να ορίσει πολίτες που θα κρίνουν ποιοί άλλοι πολίτες μπορούν να ψηφίζουν και ποιοί όχι.
Μπορεί όμως να αφηνει την τιβι να διαμορφώνει συνειδήσεις επειδη και καλά ως Δημοκρατία που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να λογοκρίνει !

Κατάλαβες τον φαύλο κύκλο ;
Η το οξύμωρον ;

Στέλιος είπε...

@tzonakos: σου φαίνεται να μην το κατάλαβα? Η μόνη λύση είναι οι ΙΔΙΟΙ οι πολίτες να επιβάλλουν κυρώσεις σε ΜΕΓΚΑ, ΔΟΛ κλπ, όπως έγινε με την Αποστασία του '65! Αλλά αν το κάνουμε, θα το ονομάσουν...οχλοκρατία!