Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Κ. Σημίτης: ο ... "Μητσοτάκης" του Πασόκ!

Δεν είναι μόνον η τακτική του "ανταρτοπόλεμου" κατά των ηγεσιών των κομμάτων τους, που συνδέει τους 2 πολιτικούς, τον Κ. Σημίτη και τον Κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι μόνον το ότι διετέλεσαν και οι 2 πρωθυπουργοί και θεωρούν ότι μετά από τη δική τους κυβερνητική θητεία, το ... χάος! Δεν είναι καν το κοινό τους όνομα και η "ψυχρότητα" μέχρι σημείου αναισθησίας που τους χαρακτηρίζει ως ανθρώπους! Είναι και η δημιουργία Ιδρύματος με το όνομά τους, ενώ βρίσκονται εν ζωή, κάτι που για κάθε λογικό άνθρωπο δείχνει μωροφιλοδοξία, εγωϊσμό και "άγχος" να περάσουν στην Ιστορία σαν ... πρωτοπόροι! Οπως ο Κ.Μητσοτάκης έβαλε την οικογένειά του να συστήσει στο όνομά του το ομώνυμο Ιδρυμα, που τις προάλλες πήγε να ωραιοποιήσει με εκδήλωσή του την Αποστασία (βλ. παλαιότερη ανάρτησή μου, εδώ), έτσι και ο Κ.Σημίτης, διά της συζύγου του κυρίας Δάφνης και των θυγατέρων του Μαριλένας και Φιόνας, αλλά και του συνταγματολόγου Γ.Παπαδημητρίου κια του παλιού του συνεργάτη Ν.Θέμελη, δημιουργεί, όπως διάβασα στα "Νέα", <<Ιδρυμα Κ. Σημίτη>> με σκοπό "τη συστηματική μελέτη του έργου του Κ.Σημίτη σε Ελλάδα και το εξωτερικό".

Υ.Γ.(1): Ναι ε? Από πότε λέμε "έργο" την καταβαράθρωση ενός Κινήματος με σκοπό την προσωπική προβολή?
Υ.Γ.(2): Μα δεν ντρέπονται μεγάλοι άνθρωποι? Να μην έχουν το θάρρος να ενεργούν μόνοι τους και να βάζουν άλλους να δημιουργούν Ιδρύματα για τους ίδιους?

4 σχόλια:

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Πολύ κράτησε αυτή η ιστορία με τον Μητσοτάκη του ΠΑΣΟΚ. Του ανθρώπου που πήγε -όντας πρωθυπουργός- σε συνέδριο μόνος του και πήρε μόλις 67%!

αταξίας είπε...

Σπάω το κεφάλι μου τόση ώρα να βρω κάτι για να διαφωνήσω... :-)

Στα σοβαρά τώρα, αν και συμφωνώ με αρκετά από τα γραφόμενά σου, κι απ' όσα λέγονται γενικώς σήμερα, όπως για το αν και γιατί έπρεπε να συνταχθεί και να επιδοθεί και να δημοσιοποιηθεί μια τέτοια επιστολή, καθώς και για την ουσία της, δεν μπορώ να μην διαφωνήσω (αυτό μου έλειπε!) με την απαξίωση και τον μηδενισμό που επιχειρείται στο πρόσωπο του Κ. Σημίτη ως Πρωθυπουργού και ως πολιτικού.

Σφάλματα προφανώς και έγιναν.
Πολλά;
Πολλά!
Και ως κυβέρνηση ειδικά την τελευταία διετία, και ο τρόπος μεταβίβασης της εξουσίας στον ΓΑΠ.

Έργο όμως πραγματοποιήθηκε, ευρωπαϊκό όραμα υπήρξε και υλοποιήθηκε, έργα υποδομής εκτελέστηκαν, πόντους και μάλιστα αρκετούς κέρδισε η χώρα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Πραγματικές (αν και επώδυνες) μεταρρυθμίσεις έγιναν.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι οι -τουλάχιστον- άκαιρες κινήσεις από τις 30 Σεπτεμβρίου 2007 και δώθε του π. πρωθυπουργού δεν δημιούργησαν αρνητικό κλίμα στην ήδη δοκιμαζόμενη παράταξη του ΠΑΣΟΚ.

Τις πταίει; Πιστεύω ό,τι πολύ σύντομα τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν και θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις. Αγαθές ή όχι, θα δούμε.

α.

Στέλιος είπε...

@αταξίας: γιατί να διαφωνήσεις? είναι κάτι παράλογο από όσα λέω? ΟΥΔΕΙΣ αμφισβήτησε το έργο του Σημίτη, ούτε και το επίσημο Πασόκ ούτε και ο Γιώργος. Είμαι ο πρώτος που αναγνωρίζω ότι ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ ο Σημίτης μας έκανε Ευρώπη, όπως ο Ανδρέας μας έκανε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αλλο, όμως, η πρόοδος αυτή και άλλο το ότι ουδέποτε άσκησε κοινωνική πολιτική, ουδέποτε τον απασχόλησε ο λαουτζίκος (από τον οποίο όμως ζητούσε ψήφο!), ουδέποτε ενήργησε ενωτικά αλλά μόνον για να προβάλλει το έργο του. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο!

Ανώνυμος είπε...

τέλος και με βούλα του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ ... εγώ θα προσθέσω αυτό που δεν έκανε ο Ανδρέας το κάνει ο Γιώργος !!.Καιρός ήταν !!